Primátor pražský, primátor z vůle svélibé

…prozatím pseudo čisté úmysly doktora Svobody s odkazem na čas budoucí coby důkaz – věštění z křišťálové koule, alibismus, pseudo neviditelné plivání občanovi do obličeje? To vše versus slušného občana vůle a přání většinové? Pojďme to rozebrat ;-) ...

Kdepak se bere v panu doktorovi Bohuslavu Svobodovi ta drzost drát se na post nějaký, který není lidem, a slušným občanem zejména!, posvěcen? Pan doktor pro mne zůstává pouze doktorem. Primátorem pak pouze formálně, aby jej měla jak ta zlobivá koalice pražská pojmenovat, nikoli fakticky. Možná i uvažuji, zda je pro mne on vůbec ještě vážený doktor, zda pro mne vlastně není již odepsaným nýmandem jdoucím si samozvaně za svým samolibým cílem i přes nevoli většiny. Samozvaně a samolibě zaštítěn uzdravenými lidmi, rodinou a vnučkou, vnučkou nesouc si tuto nebohou Johanku i k volební urně, neřád jeden! Děti nejsou propagační materiál, víte to, pane Svobodo!? … a ještě ke všemu vlastní vnouče! Nelze než konstatovat, že trošku fuj prostě. Lékař. Chápu, že lékaři se neštítí ničeho, znám spoustu lékařů. Jeden z nich dokonce prohlásil, že je to "politický prostitut".

Úsměvné :-).

Sledovat dění při prvním ustavujícím jednání zastupitelstva bylo komické, ve finále tragikomické. Balzámem mi byla přítomnost Pana Prezidenta Václava Havla, Ten živoucí globální legenda a symbol svobody. Symbol svobody v tu chvíli účastněn chvil prezentujících v tu chvíli pseudo demokratickou atmosféru v sále. Ano, systém je systém a vše bylo a je legitimní, ale kdo ten systém namyslel? Neříkejme, že občan, volič svého zástupce v politickém mundůru. Vše sahá do dob režimu, vše sahá k tomu, jak se to pak vládcům koryt v polistopadové éře hodilo do krámku. Je to odsouzeníhodné? Toť otázka… ale proč musí být v důsledku lynčován a popliván slušný občan a jeho vůle a přání? Vzpomeňme na volbu starosty ve Vsetíně a podívejme se na můj status na Facebooku z toho dne:

"...toto je naprostá nehoráznost a pro velký zájem přispěvovatelů pozastavili možnost autorizace mailu, aby mohl člověk reagovat. Začínám mít pochybnosti o státě, ve kterém žiji! A proto to, co jsem chtěl uvést, tak uvádím zde: Je to trapné, nejtrapnější, nej...nej...trapnější a je mi líto paní starostky Ivety Táborské, která bude jistě velice oblíbená, možná bych to i na vajíčko viděl, páč takhle plivnout slušným lidem veřejně do obličeje se skutečně nevyplácí a nemůžu, seč jsem věrný ODS-ista, jinak, než stát na straně těch tamějších voličů, kterých mi je upřímně velice líto!!!"

Podotýkám, že v komentářích pod statusem jsem se pak distancoval od ODS a vyzdvihl jsem mnou velice uznávanou osobou Pana Karla Schwarzenberga coby garanta cti a šlusnosti, viz:

Roman Krenek Křenek: "...valil bych to k ústavnímu soudu, protože to je tak protiustávní až je to do nebes volající!!! To je prachsprosté veřejné zlynčování slušných lidí! Už nemám rád ODS, volil jsem je definitivně naposled!!!"

Tereza Graclová: "Já je teda už nevolila, ale to je fuk.. bordel je tu katastrofální"

Roman Krenek Křenek: "?...budu volit jedině tu stranu, ve které je Schwarzenberg, ten se tu narodil pro ctění hodnoty česti, a to upřímně, tam nic nepokazím a basta :) a až odejde z vlády aristokracie, pak bude zřejmě čas i na odchod můj :)"

 

…tedy k Praze – jakkoli se historie ustavičně opakuje, tak toto opakování Vsetína, akorát s větší mediální pompou, je alespoň dobrou látkou k vypsání se nad tím českým kašpárkovem. Události jsou a budou, a tak budou, jak lidstvo bude. Život je hra, říkám to pořád ;-)

 

PS: …bude zajímavé sledovat činy a praxi pana Svobody na tom jeho postu. Zajímavé, však se šrámem již ani časem neodstranitelným, šrámem nesoucím jméno:

Aťudělámcokolijakkolitakmnelidiprostětadynechtěli

Autor: Roman Křenek | neděle 5.12.2010 18:00 | karma článku: 12,39 | přečteno: 1089x