Pomáhat a chránit za všech okolností

Nedávno v televizi mluvil pan primátor Prahy Svoboda. Mluvil o tom, že duplicitně fungují určité činnosti mezi městskou a státní policií.

Jednalo se o řešení dopravy v Praze. Stručně řečeno vybírání pokut za špatné parkování, jízdu na červenou, rychlost apod.. Dle pana primátora má městská policie chránit občany a pořádek ve městě, a to v duchu prvorepublikových strážníků, tj. chodit po ulici, aby byli vidět a zloději nekradli, lidi se neprali a chovali se k sobě slušně.

Milý pane primátore a milá Praho, tak to jsme Vás v Brně pěkně předběhli. U nás už městská policie takto funguje. A je tedy pěkně důsledná.

Uvedu jeden příklad. Moji známí šli na procházku se svým psem. Na procházku šli na Brněnskou přehradu zvanou „Prýgl“, kde je spousta cestiček a zeleně. Prostě na takovou procházku ideální. A taky tam nebývá hodně lidí, zvláště teď, když nemrzne a na „Prýglu“ se nedá bruslit. Prostě nikde ani noha. A ejhle objevila se městská policie. A ihned kontrola. Je pravda, že ze statistik řada majitelů své psy nezvládá a spousta lidí je nejen díky tomu pokousaná, zraněná ,  popřípadě v důsledku tohoto zranění zemřou. A tak  naše městská policie kontrolovala. Dopředu musím uvést, že pes mých známých je velikosti někde mezi myší a koťátkem.

První otázka zněla: „Pane majiteli, kde máte známku ?“.

Můj známý odpověděl: „Tu mu na krk dát nemůžu, protože by ho to táhlo k zemi. Známku má na klíčích manželka, ale ta nechala klíče doma.“

Strážník: „Tak to máte smůlu a bude to za 500,- Kč.“

Známý: „ A nestačil by Vám tady ten čip, že se jedná o čistokrevného pejska?“

Strážník: „Ne, nestačil.“

Strážník dále: „A pane, kde máte náhubek“.

Známý: „ Náhubek nemám, protože by byl velikosti skořápky od vajíčka.“

Strážník: „Tak to máme dalších 500,- Kč. Celkem to tedy dělá 1 000,- Kč. Ale jestli zaplatíte v hotovosti, bude to za 200,- Kč, ale ihned si psa vezmete a odjedete, aby nikoho neohrožoval.“

Tak to jsou naši důslední a neohrožení strážníci v Brně. Jsem na ně hrdá.

Autor: Romana Horňáková | středa 25.1.2012 10:00 | karma článku: 19,63 | přečteno: 1268x