Pan Kalousek nás nemá rád!

Peníze prý vynalezli Féničané. To jim chválím, ale proč tak málo? Tuto otázku si klade asi pan ministr Kalousek každý den. A neustále hledá odpovědi a neustále nějaké nové nachází.

Stačilo by vám to na měsíc?

Pan Kalousek nemá důchodce rád. A asi ani tzv. sociálně slabé a potřebné, kterým stát pomáhá a dává jim určité prostředky na přežití. Protože tolik peněz, kolik dostávají od státu, stačí na to, aby měli kde bydlet a co jíst. Rozhodně už se nepočítá s jinými potřebami. Aby se snížil deficit státního dluhu, snižujeme veškeré sociální výdaje státu a zvyšujeme DPH, tj. peníze, které stát získává většinou za nic. Takže budou muset všichni ti sociálně potřební míň jíst, levněji bydlet. No a z těch radostí, které jim zbyly, tj. pití a kouření, už taky nebude nic.

Přitom máme nejdražší dálnice, ve Švýcarsku má náš stát nějakou tu miliardu a odměny náměstků na ministerstvech se často rovnají příjmu jednoho nezaměstnaného za 10 let.

Taky si neumíme pohlídat peníze ze zisku z loterií, které mají jít na dobročinné účely apod. Prostě tam, kde získat peníze by bylo složité, popřípadě by to někoho vlivného bolelo, tak tam se do toho raději nebudeme ani pouštět. Naopak vezmeme těm nejslabším, popřípadě nejméně schopným. Vždyť oni se bránit neumí a určitě, alespoň podle pana Kalouska, si za to můžou sami. Tak ať se daří těm u koryt a hrabou a hrabou.

Připomíná mi to situaci, když se dívám v televizi na tenis, hokej apod. a řeší se příjmy těchto lidí. A přitom, když nebudou hrát, mně se nic nestane. Když ale nepřijedou popeláři, tak nevím, kam ty odpadky dávat. A co třeba lékaři? Vždyť se lékařem nestali jen tak mimochodem, ale pěkně dlouho studovali, marně sháněli praxi, až na úvazek 0,1 je někdo na pár let do atestace zaměstnal. No a pak ve 30 můžou začít doopravdy léčit. To už ti špičkoví sportovci mají vyděláno na zbytek života, který můžou prožít v luxusu.

A jak šetřím já? Napřed si odepřu věci tzv. zbytné a teprve potom by došlo na ty nezbytné. Ale hodnotový žebříček pana Kalouska je asi jiný.

Autor: Romana Horňáková | středa 14.3.2012 9:00 | karma článku: 33,04 | přečteno: 1610x