Máme doma puberťáka

Máte doma děti mezi devátým až patnáctým rokem? Pak tento článek patří právě vám. Pokud máte doma mladší  děti, stejně si tento článek přečtěte. Ať víte, co vás v následujících letech při dospívání vašeho potomka může potkat.

Dříve se takovým dětem říkalo teenageři. Bohužel děti jsou čím dál vyspělejší . Některým dětem začíná puberta před osmým až devátým rokem.

V tomto období začnou projevovat zvýšený zájem o hudbu, youtubering a sledování zábavných humorných videí. Některé děti na internetu objeví, že nejsou jen videa s počítačovou tématikou. Jednoho dne přijdete domů a spatříte své drahé dětátko, při sledování večerníčku pro dospělé.

V tomto věku se také většina dětí začíná registrovat na sociální sítí facebook, kde většinou sdílí humorná a vtipná videa.

Správný puberťák nedá ránu bez mobilního telefonu nebo tabletu. Jeho vášní je koloběžka nebo skateboard.

Dnešní děti jsou v mnohém dál, než jsme byli my v jejich věku. Znají sprostá slova, o kterých my jsme neměli v jejich věku ani ponětí. Jsou v mnohém více poučení a není divu, informace získávají ze všech stran. Ať už z televize, internetu nebo jejich velkých vzorů youtuberů.

Můžete pozorovat, že děvčata se budou již ve třetí třídě stydět převlékat před chlapci při tělocviku. Mnohé maminky náctiletých dívek řeší i problémy kolem holení intimních partií dívek. Dívky by u vrstevníků sklidily posměch.

Fotí se navzájem na mobilní telefony a vystavují svá selfíčka na facebook. Na tom by nebylo nic divného, kdyby třeba selfie nepocházelo z toalety základní školy.

Předhání se v tom, kdo má na sobě lepší a značkovější oblečení, kdo má lepší tablet, telefon.

Některé děti vlastní i svůj notebook, který nosí sebou na návštěvu ke kamarádům. Společně potom spolu hrají po skypu počítačové hry. Při hrách je možné slyšet prazvláštní slovíčka anglicko českých patvarů.

Pokud se vám vaše děti zdají čím dál dospělejší, je dobré mít na paměti, že jsou to stále ještě děti.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivana Ročňová | úterý 31.5.2016 10:10 | karma článku: 13,88 | přečteno: 1147x
  • Další články autora

Ivana Ročňová

Červ ve vajíčku

24.6.2020 v 19:12 | Karma: 5,90

Ivana Ročňová

Pod rouškou koronaviru

23.6.2020 v 9:34 | Karma: 11,83

Ivana Ročňová

Sladký život na mateřské

15.7.2018 v 18:10 | Karma: 16,49