Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Imigrace? Kdy? Kdo? Proč?

Němci mají půvabný výraz:  Schlaraffenland. My, Češi, máme podobný, jen poněkud přízemnější výraz: Země, kde pečení holubi lítají do huby.

Všimněme si: Imigranti prchají ze svých zemí buď s výdajem nehorázných částek převaděči, či v obavě o svůj život. Ať již mají, či aspoň uvádějí jakýkoliv důvod svého útěku, všichni takřka bez výjimky se touží dostat do Německa. Důvod je naprosto zřejmý. Hledají svůj Schlaraffenland.

Ztotožnění těch holubů s Německem je ten skutečný a základní důvod jejich imigrace. Je zřejmé, že si ani v nejmenším neuvědomují, že je v Německu nic takového nečeká, stejně jako Němci nevnímají hrozby, které pro ně a vlastně pro celou Evropu z toho plynou.

Vážnou překážkou jejich existence v Německu, u nás, v Evropě, klidně třeba v Brazilii je kulturní rozdílnost, která se dříve či později vážně projeví, a je řada států, které ji již pocítili: Anglie, Francie, Německo, a je jen zastíráním skutečnosti odkazování na islamský stát či na terorismus. Stejně tak je to ekonomická rozdílnost, protože doma možná měli nižší nebo žádné mzdy, jejich naděje, že jim budou ti holubi opravdu létat do huby může být nevyhnutelně jen dočasná, přesněji a to doslovně krátkodobá.

V neposlední řadě je to i rozdílnost náboženská. Nemusí to být právě nesnášenlivost náboženská, stačí to, že tři základní náboženství – judaismus, křesťanství, islám – mají své kořeny právě v judaismu, a ve snaze se od něho odlišit, v historii došlo až k malicherným snahám o jejich vzájemné odlišení. Uveďme si příklad: V křesťanství je sedmý den stvoření neděle, v judaismu sobota, v islámu v pátek. Příčinou je trochu nejasné vyjádření v Bibli: Ale dne sedmého odpočinutí je Hospodina, boha tvého. Prakticky ve všech evropských zemích je pětidenní pracovní týden, takže na rozdílu mezi nedělí a sobotou tak moc nezáleží. Ale pátek je pracovní den, takže pro mohamedány zde nastává problém náboženského vědomí a svědomí.

Stejně je na tom i přirozené či zákony dané právo. Vzhledem k tomu, že podle Koránu ženy nemají duši, a může se tedy s nimi zacházet poněkud bezohledně od práva mnohoženství po povinnost chodit zahalená, či zákazy vykonávat nejrůznější činnosti, mohou stejně konfliktní situace nastat i v oblasti práva. Právě v Německu se stalo, že otec zabil svou dceru, protože se spustila s nevhodným mládencem. Pochopitelně byl souzen, a ať mu byl přisouzen sebemenší trest, nepochybně se cítí poškozen, pokud nenajdeme nějaké ještě mírnější slovo pro to, co skutečně cítí.

Ty rozdíly jsou neodstranitelné a dříve či později povedou k individuálním nebo dokonce masovým konfliktům. Anglie to již pocítila – nejeden „takéangličan“ je dnes bojovníkem islámského státu. Teroristické útoky ve Francii svědčí o tomtéž.

Otázkou je, jestli je nějaké řešení. Je, ale právě Evropská unie jakékoliv rozumné řešení odmítá. Prvním krokem by měla být důsledná filtrace imigrantů na hranicích Schengenského prostoru s tím, že kdokoliv, kdo nedokáže prokázat ohrožení svého života v mateřské zemi, bude nemilosrdně vrácen buď do nejbližší země, z níž přišel, na příklad do Turecka, nebo přímo do své mateřské země. Cílem této činnosti je především snaha smazat tu pohádku o pečených holubech. Nejistota jejich dosažení by radikálně snížila počet imigrantů při nejmenším o ty ekonomické.

Pochopitelně ještě účinnější by byl nucený návrat do jejich mateřské země, ale to by znamenalo vytvoření ochranných a mírových zón, kde by se mohli cítit v bezpečí.

To, že nejsme schopni k takovému řešení dojít, má svou příčinu: Příliš rádi jsme jako kluci četli Mayovky, takže si Orient představujeme jako primitivní divočinu. Ani nás nenapadne, že tam jsou stejná města jako u nás, stejné pracovní příležitosti jako u nás, vlastně i životní úroveň stejná jako u nás.

                                                                                              Antonín Robin

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Robert Brinda | neděle 13.9.2015 21:42 | karma článku: 27,60 | přečteno: 795x
  • Další články autora

Robert Brinda

Vzpomínka na protistátní puč.

Není nejmenší pochyby o tom, že šlo o trestný čin. není pochyby o tom, že byl naplánován a řízen z nenápadného pozadí. Není pochyby o tom, že jeho cílem bylo svržení vlády.

12.3.2020 v 8:26 | Karma: 4,89 | Přečteno: 128x | Diskuse| Miniblogy

Robert Brinda

17. listopad na Národní.

Je to k smíchu nebo k pláči, když profesor politologie nerozumí politice? Předseda ODS pan Petr Fiala na Národní poskytl novinářům "improvizované" interview.

18.11.2019 v 11:38 | Karma: 34,31 | Přečteno: 1088x | Diskuse| Politika

Robert Brinda

Elon Musk na Marsu.

Je pravda, že Mars je potencionálně jediný kolonizovatelný objekt v sluneční soustavě. Souvisí s tím ovšem celá řada problémů, jedním z nich pak je, že atmosférqa Marsu obsahuje pouze 0,6 % kyslíku.

17.11.2019 v 11:26 | Karma: 8,24 | Přečteno: 253x | Diskuse| Věda

Robert Brinda

Šmejdovství je mimořádně výnosný byznys.

Před několika roky jedna organizace v Litomyšli vypsala anketu na zjištění nejvýhodnějšího dodavatele elektrické energie a plynu.

15.11.2019 v 14:43 | Karma: 11,83 | Přečteno: 659x | Diskuse| Ekonomika

Robert Brinda

Uže puskali Gavla?

Protože jsem byl za socialismu tak trochu "politisch verdächtig" vyslooužil jsem si svou první zahraniční dovolenou až v roce 1988.

12.11.2019 v 13:37 | Karma: 10,78 | Přečteno: 369x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Seniora málem zabil a ukradl mu plnou peněženku. Násilník dostal šestnáct let

9. května 2024  14:53

Soud ve čtvrtek vyměřil 16 let vězení se zvýšenou ostrahou třicetiletému Janu Čuporimu, který loni...

Kadyrov se chlubil taháním auta. Má svaly z kamene, chválila Simonjanová

9. května 2024  14:49

Čečenský diktátor Ramzan Kadyrov se ukázal na videu, kterak tlačí auto. Jeho údajnou sílu vyzdvihla...

Na dvě seniorky spadla zeď zámeckého parku v Pacově, jednu vážně zranila

9. května 2024  14:29

Ke zranění dvou seniorek došlo ve středu o státním svátku v Pacově na Pelhřimovsku. Na dvě ženy...

Nový ukrajinský rekord: aby zasáhl rafinerii, urazil dron 1500 kilometrů

9. května 2024  14:03,  aktualizováno  14:27

Sledujeme online Nejméně osm lidí utrpělo zranění v ruské Belgorodské oblasti po dronovém útoku, který Rusko...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Jsme Edice Literární klub, jejímž zástupcem je Antonín Robin a jmenovaný vám ochotně zodpoví jakékoliv otázky, adresované na e-mail brsignum@seznam.cz.

Seznam rubrik