Radujme se, v jak svobodné zemi je nám dáno žít!

Češi sice projevili během pandemie určitou sounáležitost. Myslím si ale, že si dostatečně nevážíme svobody, v jaké je nám dáno díky přírodě a historickým náhodám žít.

Někdo připsal k bílým křížům na Staroměstském náměstí červenou barvou "Za oběti neschopné vlády". Policie sice zahájila vyšetřování, vždyť by si to nenechala líbit žádná vláda ne světě, nic dalšího ovšem zatím nepodnikla. A tu jsem si uvědomil, v jak šťastné a svobodné zemi žijeme.

Připomeňme, co by se v takovém případě stalo za Heydrichiády: Pro výstrahu by bylo zastřeleno nejméně sto občanů z okolních domů za to, že nikoho neviděli. Pokud by pachatel byl dopaden, byl by zastřelen nejen on (připomínám, že jsme v nouzovém stavu, podobně jako tehdy byl stanné právo. Za rabování hrozí těžké tresty a za překročení hranice okresu bez propustky - s výjimkou členů vlády - zaplatíme až 10.000,-Kč), ale život by ztratili i všichni dospělí členové rodiny a nezletilí by byli dáni na řádnou převýchovu.

V Praze a jiných bohatých městech je mnoho prázdných bytů, jejich majitelé se ale nejen nemusejí bát internace, ani GULAGu, oni si je dokonce mohou nechat a dále je dlouhodobě pronajímat - i teď!!!! Co by s nimi asi udělal Trockij?

Kdyby za Stalina ministr zdravotnictví odmítl použít vakcínu Sputnik V, večera by se nedožil a jeho žena a děti už by seděly ve dobytčím vagóně směr Sibiř. Blatný přitom nejen zůstává naživu, ale nadále je i ministrem!

Policie stále neukončlla trestní stíhání premiéra. Za Hitlera by všichni dotčení policisté už dávno hnili v koncentračním táboře!

Ostatně nemusíme chodit tak daleko: Co se stalo s guvernérem turecké centrální banky, když se odmítl podřídit prezidentovi? Byl okamžitě odvolán. A náš? Dovoluje si oponovat a to nejen v kuloárech před sekretářkou, ale dokonce i na veřejnosti. To by se za Čingischána nikdy nemohlo stát!

Nemusíme ale chodit tak daleko:

Jistě také potkáváte lidi s rouškou na půl žerdi nebo doocne úplně bez roušky. Kolik jich městská policie zatkla a zastřelila? Ani jednoho. Když na někoho na drsné Moravě zakleknou, hned se objeví bouře odporu. Nikdo ani nevyplne facebook.

A proto si važme naší politické reprezentace a svobody, jakou pořád ještě požíváme. Chvalme Boha a pány vstávajíce, lehajíce. Nemusí to být napořád!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Richard Neugebauer | úterý 23.3.2021 14:52 | karma článku: 0 | přečteno: 247x