V tomhle Alenu Schillerovou chápu.

Člověku je kolem šedesáti a když si zajde k holiči, nechá si udělat řasy, obočí, trochu se přišmrncne a pěkně obleče, tak to ještě taková hrůza není. Jenže to není ani žádná hitparáda.

A ty filtry jsou tak lákavé. A teď nemyslím jenom jas a kontrast. Za pár korun si stáhnete do mobilu aplikaci a jen si vyberete, jak moc chcete být vylepšení. Vrásky zmizí, pohled se projasní, povolené tváře zpevní. A ještě trochu přidat barvu a make up. Vyberte si od stupně jedna až do stupně 5 (ten se jmenuje Hollywood).

No a když už vám to na té fotce tak pěkně  sluší, no tak se s ní přece chcete trochu pochlubit. Šup s ní na facebook a taky na X a prostě kam se dá.

Proč by se měly vylepšovat jen puberťačky, modelky, herečky cvičící ve fitku a influencerky. Prostě za našich mladých let nebyly ani mobily a když už potom byly mobily, tak v nich nebyl FACE up.

Jasně, že vylepšená image působí trochu směšně, lehce infantilně a dává záminku, pořádně se do vylepšovatelky opřít. Je to snazší než polemizovat s názory, znovu dokola argumentovat, dokazovat nepřesnosti a překroucení faktů.

Ale není to fér, argumentovat mládím, stářím, tloušťkou, plešatostí a nevkusem, když jde o názory. Je to zkratka, která nikam nevede.

Ps. Ale Markéta je fakt kočka.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Renata Staňková | sobota 2.3.2024 7:42 | karma článku: 16,34 | přečteno: 778x