Všichni bohatí lidé jsou chamtiví?

Další famózní odstavec Roberta Kiyosakiho, kniha Bohatý bratr bohatá sestra, strana 261. Plně doporučuji si přečíst!

=============================== 

 

"Mnoho lidí žije v přesvědčení, že všichni bohatí lidé jsou hamižní, a mnozí takoví opravdu jsou. Setkal jsem se ale i s mnoha  chamtivými lidmi, kteří byli chudí jak kostelní myš, i chamtivými lidmi ze střední třídy. Chamtivci jsou jednoduše i mezi lidmi, kteří mají méně peněz. Bohatí totiž nemají exkluzivitu na chamtivost."

 

Hamižnost a chamtivost jsou především stavy mysli a lidské vlastnosti, kdy se člověk snaží si zajistit prostředky jinými než čestnými způsoby - například obírat o peníze lidi kolem sebe (rodinu, zaměstnance, kolegy). Snaží se nahrabat si více, než mu přísluší, bez ohledu jestli jde o sto korun nebo miliardu. Není to o množství peněz, ale o lidském přístupu.

 

Také jsem někde četl velice zajímavou myšlenku, proč zdaleka všichni bohatí lidé nejsou zloději, tuneláři a podvodníci - jednoduše protože všichni ti zloději, tuneláři a podvodníci nejsou bohatí :-) To je můj důkaz, proč nejenom bohatí lidé jsou chamtiví.

 

Navíc existuje takové krásné (téměř fyzikální) pravidlo, že čím více dáváš, tím více dostáváš. Zalistujte v první knize Bohatý táta Chudý táta a pochopíte.

 

===============================



 


Budu vždy nechávat povolenou diskuzi pro slušné vyjádření rozumných názorů, protože věřím, že je to tak správné. Zároveň ale chci říct, že na komentáře reagovat nikdy nebudu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Rektorys | sobota 31.10.2009 12:23 | karma článku: 11,83 | přečteno: 1290x
  • Další články autora

David Rektorys

Svět se zbláznil!

9.8.2011 v 17:39 | Karma: 18,51

David Rektorys

Proč Amerika již brzy zkrachuje

28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19