Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

brnl

1. 11. 2009 13:43
Samozřejmě chamtivost ta je určitě

všude bez ohledu na hranice bohatství nebo chudoby.

Ale ty špičky společnosti tedy manažeři, politici ti by snad měli být nějakým pozitivním vzorem pro ty na nižší úrovni.

Bohužel je to mnohdy naopak, jak často se píše že menežéři, politici s vejvarem stovky tisíc měsíčně, mají k tomuhle zapotřebí rozkrádat firmy, státní rozpočet a nechat si platit soukromé potřeby,  prostitutky, dary, bydlení, přeluxusní auta atd. atd. nebo dělat že pro ně pravidla a zákony neplatí, jezdit nebezpečnými rychlostmi, pod vlivem alkoholu, nestoudně lhát atd. atd.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

31. 10. 2009 21:12
Každé bohatství

pochází z rizika. Bez odvahy riskovat nikdo nezbohatne. Riziko však není garancí finančního úspěchu, je pouze jeho podmínkou. Většina riskujících nezbohatne, naopak utrpí ztrátu. Ale ten kdo neriskuje vůbec, nezbohatne nikdy. Bez odvahy nikdo nic nedokáže. Chymtivost a bohatství jsou zcela inertní.

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

31. 10. 2009 18:05
hmm...

Kdyby chudí lidé nebyli chamtiví, tak levicové strany nikdy nevyhrajou volby, protože by přerozdělování nikdo nepodporoval a kdo by chtěl pomoci postiženým apod. by jim poslal peníze přímo a ze svého.

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

31. 10. 2009 18:42
Re: hmm...

Ona vážně chamtivost není jen motivem, to je povaha ve všech vrstvách.

Ale jako myšlenka je to dobré :-)

0 0
možnosti
D

da.rock

31. 10. 2009 16:30
Otázka v nadpisu zněla:

Všichni bohatí lidé jsou chamtiví?Odpovědi jsme se nedočkali, namísto toho nám bylo sděleno, že chamtiví jsou i chudáci.

Hm, fajn, ale v tom případě neměl autor titulní otázku vůbec pokládat, když na ni nechtěl odpovědět. Samozřejmě, že chamtivci jsou ve všech sociálních třídách, o tom nikdo nepochybuje, ale mnohem vážnější otázka zní, zda je chamtivost bezpodmínečnou vlastností pro zbohatnutí. Doufal jsem, že se k tomu autor vyjádří, ale nedočkal jsem se. Moje chyba, nemám se pouštět do čtení kdejakého bezobsažného nesmyslu.

0 0
možnosti
MP

Vrah

31. 10. 2009 15:57
Póvl s prachama

Vybavil jsem si při čtení jeden poněkud související Misantropův článek: http://www.misantrop.info/730207-parvenu.php – konktétně tuto jeho část:

»»»Parvenu je člověk, kterému nedorostla osobnost stejně rychle jako jeho bohatství. Parvenu je ten, co si libuje v okázalém nevkusu a myslí si, že ohromí. Parvenu je ten, kdo čeká, že si svět sedne na zadek před jeko výpisem z účtu. Znáte takového toho chlápka, co něco podivně zprivatizoval, zrestituoval či vyhandloval a teď dává najevo, že on na to má? Prázdná duše, jen huba plná peněz? Tak to je parvenu. Parvenu jsou ti, co náhle zdědí velké množství peněz a pojmou dojem, že tím začali patřit do high society. "Mámo, teď jsme konečně hogo fogo" je jejich heslo.

Rozdíl mezi výstředním milionářem, co dělá bláznivé kousky, a parvenu je ten, že při sledování kousků toho prvního vás nefackuje stud.

Stručně řečeno: Parvenu je póvl s penězma.«««

0 0
možnosti
K

kenev

31. 10. 2009 14:17
Ne vždy to platí opačně,

ale pokud se chamtivec opravdu stane bohatým, tak je o čem přemýšlet;-(.

Řeč je pořád o penězích;-O.

Bohatý duchem se na věci dívá s nadhledem8-o, zatímco bohatý chamtivec s nadřazeností - jako nadčlověk.

Chamtivci jsou ubožáci a ti k tomu ještě bohatí ..? Asi bohatí ubožáci.:-/R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.