Paroubkovi „obyčejně neobyčejní“ lidé

Sociální demokraté vnucují lidem, že brání zájmy “obyčejných lidí“. Nabízí se tedy otázka, kdo jsou ti jejich „obyčejní lidé“.  Podle vyostřených reakcí a agresivní kampaně Paroubka a jeho věrných se zdá, že se jedná o lidi závistivé a nenávistné. Neboť kdo má více peněz nebo se má lépe než jeho soused, bez ohledu na jeho zásluhy a tvrdou práci, je automaticky lump a je třeba ho ztrestat.

Ačkoliv je ČSSD spojena s řadou korupčních kauz, dovolí si investovat obrovské finanční prostředky do pomlouvačné a hanlivé kampaně proti svým politickým konkurentům. Tak například nechutná kampaň proti Radku Johnovi, v níž používají lži a manipulaci, jen aby poškodili soupeře. Jako by lidem říkali: “Když se vám někdo nelíbí, zaútočte na něj a zničte ho, i když je třeba nevinný. Účel světí prostředky.“

Pokud se jim věci vymknou z rukou, začnou okamžitě kňourat a obviňovat média ze zaujatosti a politické konkurenty z osnování útoků. Na protest přestanou chodit mezi „obyčejné lidi“ a raději budou plivat jedovaté sliny z Lidového domu.

Je mi líto, že na pana poslance Sobotku zaútočil podnapilý občan a jsem rozhodně proti jakémukoliv násilí. Co mě však překvapilo, byl přístup policie a státního zastupitelství, které zaujalo naprosto nestandardní přístup. Kvalifikace činu jako napadení veřejného činitele s trestní sazbou až 6 let, návrh na zrychlené řízení… Mám dojem hraničící s jistotou, že v případě obyčejného člověka by se takhle určitě nepostupovalo. Potvrzuje to jen dlouhodobou tezi sociálních demokratů, kterou také uplatňují, že jsme si sice všichni rovni, ale někdo si je přeci jenom rovnější… Zdá se tedy, že ti „obyčejní“ budou v pojetí ČSSD „neobyčejně obyčejní lidé“.

Způsob, jakým Paroubek polarizuje českou společnost a posiluje v ní nenávist, je velmi nebezpečný a se slušnou hodnotově orientovanou politikou nemá nic společného. Nevím, zda se Paroubkovi „obyčejní lidé“ nechají nachytat na nezodpovědné a nebezpečné sliby sociální demokracie, případně konfrontačně-dryáčnické způsoby chování s fasádou solidnosti, ale věřím, že obyčejní rozumní lidé ho prokouknou.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Markéta Reedová | úterý 11.5.2010 13:08 | karma článku: 34,68 | přečteno: 2930x