Jdu do toho!

Minule jsem v blogu oznámila svou rezignaci na funkci náměstkyně primátora, nyní  on-line oznamuji, že budu kandidovat v podzimních volbách do pražského zastupitelstva za politickou stranu Věci veřejné. Jinými slovy, jsem připravena porvat se o křeslo primátorky Prahy.

Proč? Při mé rezignaci mi mnoho z vás vyjádřilo podporu, ale zároveň mi vyčetlo, že utíkám z boje. A já z boje nikdy neutíkám. Navíc, a to je nejdůležitější, mám jasnou vizi, jak by mělo fungovat hlavní město. Byla jsem čtyři roky tvrdou opoziční zastupitelkou, další tři roky jsem se snažila ve vedení hlavního města prosadit aspoň základní opatření k potření korupce.

Vždy jsem byla člověk politický, vždy jsem se zabývala tím, proč se děje to či ono. A musím říct zcela jasně: už mám plné zuby toho, co děje na politické scéně. Buď budu nadávat jenom doma nebo nabídnu své vidění světa, svůj styl politiky.

Po zralé úvaze jsem zvolila druhou možnost. A myslím, že je to férové. Pokud Pražané budou chtít, poměry na pražském magistrátu změním. Pokud ovšem budou volit stávající partaje, které na magistrátu vládnout rukou společnou nyní, pak není co řešit. Z politiky odejdu.

Teď mám ovšem obrovskou chuť bojovat! :-)

Autor: Markéta Reedová | úterý 2.2.2010 12:09 | karma článku: 16,28 | přečteno: 3453x