Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ideologií neobolševismu je „politická korektnost“

Základní  ideologií  bolševiků je zásadní odmítáni vzniku politické či názorové plurality a přeměna demokratické struktury státu na ideový diktát vládnoucí elity.

Bolševismus měl  po desetiletí živnou půdu ve státech socialistického bloku, ale po pádu berlínské zdi se za lhostejného přihlížení západoevropanů nenápadně přelil v nové formě na Západ. Jeho novou ideologií se  stala „politická korektnost“ a o tom co je, či není „politicky korektní“ rozhoduje nevybíravým diktátem samozvaná elita, stejně jako se to dělo v komunisty ovládaných státech.

Benjamin Kuras v knize  „Evropa snů a skutečností“ o tomto jevu píše:

„Politická korektnost je marxistického původu a dala by se nejjednodušeji popsat jako myšlenková cenzura pomyslných nestandardních menšin a menšinových idejí nad standardní většinou a většinovým myšlením. Menšinové a cizí hodnoty povyšuje nad zavedené hodnoty většinové a domácí. Její nedílnou součástí je multikulturalismus, který je náhražkou za zaniklý marxistický internacionalismus. Vzdělání,propagace, medializace a osočování nositelů tradičních evropských hodnot a idejí, včetně jejich označení nálepkami jako nacionalista, xenofob, rasista je vedeno z cílem rozleptávat dlouhodobě a pracně i bolestivě budované ideové základy  na nich stojí dnes už velmi vratce demokratický Západ. Demokracie už přestala být vládou většiny a ochráncem práv jednotlivců, ale stala arénou pro handrkování nátlakových skupin o stále větší a větší privilegia. Politická korektnost funguje tak, že předstírá ohleduplnou a soucitnou laskavost  ke všem možným nestandardním menšinám, které považuje za tak, či onak znevýhodněné, a proto vnucuje většině, že je musí zvýhodnit. Těchto výhod dokáže navymýšlet tolik, až  z menšiny udělá privilegovanou většinu. Do kategorie znevýhodněné menšiny tak zařazuje , kromě menšinových etnik, i homosexuály, zelené aktivisty, tělesně a duševně postižené, mentálně zaostalé, nedostatečně vzdělané a v mnoha případech i praktikující zločince. Vychází  při tom z přesvědčení, že tyto menšiny se nedopouštějí ničeho nesprávného a když  ano, tak je k tomu donutila většina svým neohleduplným chováním“

Můj otec se dostal v roce 1949 do TNT (tábor nucených prací) rozhodnutím komise (ne soudu)  když  odmítl nahradit v podniku, který vedl,  zkušené mistry  dosazenými „kádry“ se slovy: „Lidová demokracie není přece založena na diktátu“, tudíž pronesl tehdy politicky nekorektní názor. Na příběh mého otce si vzpomenu vždy, když jsem skoro kažodenně svědkem nevýbíravých útoků samozvaných elit a cenzurování  každého,  kdo  má odvahu vyslovit  "politicky nekorektní" názor.

Komunisté zaváděli bolševismus  do všech koutů  života obyvatel naší země zpočátku také velmi pozvolně. Nejprve to bylo lingvistické nahrazování slov a pojmenování, které komunističtí ideologové pokládali za slova matoucí masy nebo slova, či výrazy pro socialismus nepřátelské. Pak začali perzekuovat  v zaměstnání i v běžném životě všechny, kdo od nich dostal nálepku „nepřítel socialismu“, „sympatizant kapitalismu“, „buržoazní přisluhovač“, „zbohatlík“ apod. Další etapou byla mediální masáž veřejnosti vedená záměrně k vyvolání nepřátelství vůči nositelům ůpoliticky nekorektních" názorů , která vyústila ve zmanipulované soudní procesy a popravám zcela  nevinných.

Západoevropští neobolševici také začali šířit svou ideologii pozvolna tím, že zprvu označili některá slova a ustálené výrazy za „politicky nekorektní“. A tak politicky korektní úpravou nám ze slovníku odstranili ještě nedávno zcela běžná a nikoho neurážející slova a nahradili je korektními slovy ,  které mají sice stejný obsah, ale zní dle nich „korektně“. Druhým stupněm bolševizace je odmítání oponentních názorů na vše, co je součástí ideologie neobolševizmu a mediální napadání jejich nositelů. Politicky nekorektním se tak stalo zpochybňování globálního oteplování, kritika Evropské unie, zpochybňování eura, ekopaliv, přistěhovalecké politiky, sociálního dopingu…atd…atd. Zatím posledním stupněm praktického naplňování ideologie „politické korektnosti“ je nátlak na to, aby byli odsunuti ze svých pracovních pozic lidé, kteří mají odvahu být „politicky nekorektní“.  A tak jsme svědky nevybíravých útoků a nátlakových akcí například na pány Bátoru a Hájka jen proto, že vyjádřili svůj osobní názor  na společenské jevy, které je jako  konzervativní Evropany znepokojují.

Dovoluji si vyslovit politicky nekorektní myšlenku: Neobolševická ideologie „politické korektnosti“  začala účinně fungovat jako blokátor svobody projevu v celé Evropě a napadla tak základní pilíř na kterém stojí a padá  Západní demokracie.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ráž | sobota 13.8.2011 11:28 | karma článku: 25,46 | přečteno: 2176x
  • Další články autora

Jan Ráž

Úvaha nad absurditou boje proti dezinformacím.

V diskuzi na webu novinky.cz někdo projevil obavu z toho, že Rusko, tedy Putin, ovládá strategické zásobování Evropy ropou a plynem. Reagoval jsem upozorněním, že nejenom ropu a plyn. A tento názor byl prohlášen za závadný

2.4.2022 v 0:00 | Karma: 31,42 | Přečteno: 670x | Diskuse| Politika

Jan Ráž

Úvaha o šachistovi Putinovi

Myslel jsem, že už mne nic nevyprovokuje k napsání samostatného článku a že své grafomanské mámení budu tlumit jen v diskuzích pod blogy jiných autorů. Ale po zcela nepochopitelném tahu Putina, vpádu na Ukrajinu k tomu došlo.

22.2.2022 v 19:44 | Karma: 16,28 | Přečteno: 706x | Diskuse| Politika

Jan Ráž

Co se děje v USA, napovídá hodně i o Evropě

Události v USA, mají svou zákonitost. Latentní rasismus, stále tam přítomný, v tom hraje zcela jistě svoji roli,ale obávám se, že se stává stále víc a víc sekundární příčinou přeměny protestů v pouliční teror.

4.6.2020 v 7:48 | Karma: 18,36 | Přečteno: 511x | Diskuse| Hyde park

Jan Ráž

O sankcích za odmítnutí kvót

Ze strany eurounijních bafuňářu slyšíme v souvislosti s prohlášením vlády, kterým odmítá uprchlické kvóty, že neochotu podílet se na přerozdělování uprchlíků podle kvót, brát jako každé jiné porušení unijních pravidel.

7.6.2017 v 10:38 | Karma: 35,86 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Společnost

Jan Ráž

Británie je stále členem EU, na což se nějak zapomíná

Účelem mého článku je objasnit některá fakta, týkající se momentálního vztahu Británie k EU a ukázat na naprosto nemístné jednání unijních špiček směrem k Británii.Jednání zejména Junckera, je přímo ukázkovou ilustrací arogance.

2.7.2016 v 18:12 | Karma: 29,34 | Přečteno: 783x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Polární záře, potíže s komunikací. Zemi zasáhla obří geomagnetická bouře

11. května 2024  10:15

Zemi zasáhla v pátek geomagnetická bouře nejvyššího stupně, uvedl americký Národní úřad pro oceán a...

Příští stanice Auschwitz, řvali na ni v metru. Fanoušky Sparty teď šetří policie

11. května 2024

Premium Šestasedmdesátiletá Eva Turnerová přišla za války o většinu příbuzných v koncentračních táborech....

Studenti protestující v USA křičí hesla, kterým sami ani nerozumí, říká Klvaňa

11. května 2024

Rozstřel „Projevovat solidaritu s lidmi v Gaze je v pořádku. Problém nastane v okamžiku, kdy dochází k...

Izrael nejspíš zneužil americké zbraně v Pásmu Gazy, tvrdí Bílý dům

11. května 2024  8:38,  aktualizováno  9:19

Je opodstatněné se domnívat, že Izrael použil americké zbraně při úderech v Pásmu Gazy, které...

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik