Jeden je veselej a druhej zase smutnej

V pražské restauraci U Moťáka je prázdno jako v mostecké hospodě Severka. A v hospodě Severka mají narváno jako kdysi U Moťáka. Dycky Most!

Ještě než ministr zemědělství Toman prohlásil, že U Moťáka možná pečou i „Bóbika“, dočetl jsem se na TripAdvisorovi tyto informace: „Přestože restaurace byla plná, paní servírky stíhaly, všechno klapalo na jedničku. Maximální spokojenost.“ „Když v Karlíně, tak U Moťáka. Obsluha příjemná, rychlá a velmi slušná. Jídlo bylo naprosto v pohodě. Určitě to nebyla moje poslední návštěva.“ „Vše na jedničku, nemohu nic vytknout. Skvělé jídlo, příjemné prostředí, obsluha velmi vstřícná a ochotná.“ Takhle bych mohl dále pokračovat. Teď jsem se dočetl, že U Moťáka je skoro liduprázdno. V provozní místnosti sedělo jen pár nejbližších přátel majitele restaurace. Rozhodně mezi nimi ale nebyl ministr zemědělství Toman. Zatím to vypadá tak, že U Moťáka budou končit. Je tam prázdno skoro jako v Severce.

V mostecké Severce však alespoň v pondělí, kdy dávají na čété jedničce seriál Most!, rozhodně prázdno není. Není vyloučeno, že díky kultovnímu seriálu Most! se ze Severky stane něco podobného, jako se stalo z pražské knajpy U kalicha. Dát si v pondělí večer pivo v autentickém prostředí seriálové Severky a s příslibem, že možná přijde i Luďan, je lákavá nabídka, které málokdo odolá. Na poslední osmý díl už mají skoro vyprodáno. Ještě pár lupenů ke stolu, odkud je na obrazovku blbě vidět, by se sehnat dalo. Nesmělo by vám však vadit, že musíte zachovat nevhodný úhel.

Je ale ten svět spravedlivý? Jeden je nezaslouženě veselej a druhej nezaslouženě smutnej.

 

Autor: Vilém Ravek | čtvrtek 14.2.2019 15:55 | karma článku: 15,87 | přečteno: 837x