Pasťák pro důchodce

Před pár dny jsem viděl v televizních zprávách, že pražská radnice, vedená Pavlem Bémem, chce sestěhovat nepřizpůsobivé důchodce z jednotlivých ústavů na jedno místo za Prahou. Snaživý radní z ODS národu sdělil, že si mnozí důchodci v domovech myslí, že se jim nemůže nic stát, ale to že se šeredně mýlí! Redaktorka se ho optala, co vlastně takový nepřizpůsobivý důchodce dělá. Radní vystřeli: „ nedodržuje večerku, neposlouchá personál, pije alkohol….“

Na to vystoupila nějaká ošetřovatelka, která vyprávěla, jak tu a tam musí pro jednoho z klientů jezdit dvoukolákem do místní nádražní restaurace, kde vypije několik piv a není schopen dojít do domova po svých.

V osmdesáti letech skutečně zcela zásadní prohřešek. Měl by přece sedět doma, štrikovat punčochy, nebo drát alespoň peří.

Tak jsem z relace pochopil, že Pavel Bém chce pro neposlušné důchodce vybudovat takový pěkný převýchovný ústav.

Pominu fakt, že tito lidé na sklonku svého života platí magistrátu prakticky celý svůj důchod, aby mohli obývat místnůstku v magistrátním baráku, který byl postaven z daní, tedy i z jejich peněz. Tito lidé , na sklonku svého života, budou personálem tříděni na přizpůsobivé a zlobivé.

Z vyjádření kompetentních politiků z ODS není však úplně patrné, kdo je, či není vlastně zlobivý. Třeba se vám v osmdesáti nebude chtít spát v deset hodin a porušíte tím večerku. Šup na převýchovu do magistrátního pasťáku na důchodce a nečekejte, že vám tam budou zpívat ukolébavky.

Chcete si dát pivo za zbylých pár korun z důchodu, po té co jste většinu poslal magistrátu? To se šeredně pletete. Napraví vás důchodcovský pasťák. Čekal jsem, kdy média, ochránci lidských práv, prezident republiky atp. začnou protestovat proti šílenému magistrátnímu nápadu. Ticho po pěšině.

Tak mám takový nápad. Zda by do takovéhoto pasťáku neměl být zavřen Pavel Bém za to, že místo své práce se dva měsíce toulal po horách. Navíc bez povolení!

Autor: David Rath | úterý 4.9.2007 14:14 | karma článku: 40,71 | přečteno: 7187x
  • Další články autora

David Rath

Vážený pane premiére

21.5.2019 v 9:17 | Karma: 26,64

David Rath

Válka dělohami

8.5.2019 v 18:44 | Karma: 38,45

David Rath

Vězení za všechny prachy

29.4.2019 v 16:40 | Karma: 16,40

David Rath

Sexuální otrokářství v Británii

15.4.2019 v 20:51 | Karma: 35,96