Kulturní obohacení naší společnosti premiérem Petrem Nečasem.

Ptáte se, čím nás pan premiér obohatil? Ano samozřejmě, svým slovníkem, jimž se začíná přibližovat slovníku našeho milovaného ministra financí Miroslava Kalouska.

Vzpomněl jsem si na páně premiérovo vyjádření opět po nedělních OVM a jeho rozpačité reakci na odhalení soukromého dopisu prezidentu republiky.

Po volbách v r. 2010 jsem, stejně jako mnoho dalších, doufal, že se u nás začíná smrákat na lepší časy. Volby sice vyhráli sociální demokraté, ale bylo jasné, že koalici nebudou mít s kým dojednat. Své určitě také sehrála šíleně drahá, do očí bijící a nenávistná volební kampaň. Spousta politických oponentů veřejně přiznala, že pokud svá předvolební hesla budou představitelé ČSSD myslet alespoň z desetiny vážně, nemá smysl o spolupráci s nimi vůbec uvažovat. A tak nám odstoupil Paroubek a vládní koalici vcelku bezproblémově ustanovila pravice.

Tedy, co to říkám, žádná pravice. To oni o sobě jen tak psali na billboardy a mnoho lidí, bohužel včetně mě, jim uvěřilo.

A tak jsem doufal, že máme konečně vládu, která v tom našem malém chlívku konečně udělá trochu pořádek. Záměrně píšu trochu, zas tak úplně naivní debil nejsem. A jsme u toho kulturního obohacení. Pan premiér oslovení „debil“ povznesl na poněkud jinou úroveň a jedinou větou udělal debily z celé inteligentnější a rozumnější části naší populace.

A tak to se zase necítím v tak špatné společnosti…

Český jazyk je jako živý organismus, který se neustále vyvíjí. Jedním z nejkřiklavějších příkladů poslední doby, je určitě pojem „kmotr“, který během několika málo let získal jiný, naprosto nezávislý význam. Kdoví, možná jsme svědky další zajímavé změny naší mateřštiny. Možná se náš současný premiér nakonec zapíše do dějin něčím zajímavým, humorným, lingvistickým. Protože to, co předvádí jinak na politické scéně, je naprostá tragédie.

Vždy jsem zastával názor, že pokud by nám vládla Sociální demokracie, případně komunisté, byla by to pro naši zemi naprostá katastrofa. A na tom stále trvám.

Bohužel dnes, s odstupem dvou let po volbách jsem nucen přiznat, že rovněž vláda ODS, TOP09 a přeběhlíků, se k naprosté katastrofě přiblížila tak, že je to až k neuvěření.

A co vy? Jste taky debilové jako já, nebo byste stejně jako premiér Nečas dál zvyšovali daně, přestože to do rozpočtu nepřinese nic?

 

(psáno  pro eportal.cz)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Hrabovský | úterý 11.9.2012 14:29 | karma článku: 24,25 | přečteno: 1415x