Cenzurováno!

Naše vláda, konkrétně p. poslanec Farský (TOP09) předložil návrh loterijního zákona, jehož část by de facto zavedla částečnou cenzuru internetu. Někteří odborníci se vyjádřili, že by se Česká republika zařadila na úroveň zemí, jako jsou Čína, Írán, Severní Korea nebo Kuba.

Zvedla se silná vlna odporu, cca třináct tisíc podpisů pod peticí a nesouhlas nejen odborníků. No, zkusili to, neprošlo to, tak trochu couvli. Nemyslím si ale, že by to bylo poslední slovo.

Před pár dny jsem si dovolil nabídnout zde takovou nevýznamnou úvahu o posledním setkání mocných tohoto světa, tzv. skupiny Bilderberg ve Švýcarsku. Více zde: http://radomirhrabovsky.blog.idnes.cz/c/196722/Nechci-byt-pesakem-na-neci-sachovnici.html. V diskuzi jsem byl obviněn z obsese Bíldrbergem. :-) No, to asi unesu.

Letos se tohoto setkání účastnili bossové nejvýznamnějších internetových provozovatelů. A tak mě napadlo, jestli by tito pánové byli schopni zajistit regulaci internetu tak, aby nám mohli předkládat jen ty informace, které mocní uznají za vhodné? Bohužel, velmi pravděpodobně ano.

Můžete namítnout, tohle přece spolu nemůže souviset. Opravdu? Tak čtěte třeba i zde: http://www.reformy.cz/zpravy/bilderberg-chce-valku-a-cenzuru/. A doporučuji dočíst do konce, stojí to za to.

Opět opakuji, možná jsem jen trochu paranoidní, ale že to půjde tak rychle, to jsem opravdu nečekal…

Pište, pište přátelé blogeři, svobodně, dokud to jde. Možná už mnoho času a prostoru není…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Hrabovský | středa 22.6.2011 7:22 | karma článku: 15,69 | přečteno: 2193x