Proč se media bojí píchnout do vosího hnízda ( Nečase ) ?

To co se odehrálo včera na politickém poli už bylo za hranicí všeho. Morálky, demokracie, ale hlavně té zbytky důvěry v zákonodárce. ( jestli ještě nějaká zbyla). Co je ale šokující, s jakým tichým našlapováním chodí media kolem Nečase. Stačí si přečíst dnešní rozhovor pana Dolejšího s premiérem Nečasem.

Z jeho alibistických otázek typu: "Jiří Pospíšil říkal" a "Neudělal jse tímto krokem politickou chybu" plyne, že se ho buď bojí, což tedy nechápu proč se  pán rozhodl dělat novináře, nebo se ho bojí z jiného důvodu. Nechci spekulovat a bez důkazu někoho obviňovat, ale vždyť jaká je v dnešní společnosti praxe: "Já jsem kamarád s tímhle a tenhle mi dělá problémy, tak ho nějak vodstraň a tomuhle šoupni nějaké kapříky ať drží hubu a krok"...

Ano, mužeme namítnout že se pan novinář snaží o objektivitu a nestrannost. Ale co je objektivita? Vždyť zcela objektivně si z  vlády dělá pan premier holubník, naslouchá tichým hlasům podsvětí ( kmotři ODS ), kteří se lekli, jak najednou po odchdu Rampuly začala naše justice konat, ani Grygárek na všechno chudák sám nestačí, tak je tam třeba dosadit buď nemakačenka Bendu, nebo, a to bude vůbec nejlepší, Daniela Voláka, kterého manželka ( krajská státní zástupkyně ) čelí kárné žalobě od případné vrchní přažské žalobkyně Bradáčové.

 

Tak proč si nečteme otázky typu: "Pan Pospíšil říká, že jste o případném jmenování Bradáčové veděl, vy tvrdíte že ne. Kdo lže?"

"Vy říkaté, že důvodem jsou neustála snaha o navýšení rozpočtu MS. Ale vždyť to je v popisu práce každeho ministra snažit se o co nejvyšší částku pro svůj resort, například pan Vondra žádá každou chvíli?"

"Jak mužete říci, že jsou pro Vás lidé druhořadí, když jsou to právě voliči, kteří Vám dali důvěru a dosadili do funkce?"

"Souhlasíte s TOP 09, že by měl nový ministr spravedlnosti jmenovat Lenku Bradáčovou vrchní pražskou žalobkyní, aby se předešlo případným spekulacím o zástupných důvodech?"

 

Ne, takové otázky na premiéra nesměřují. A snad ani nechci vědět jaké jsou skutečné důvody, proč se tak neděje...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Radl | čtvrtek 28.6.2012 9:00 | karma článku: 32,94 | přečteno: 1703x
  • Další články autora

Adam Radl

Evropa si s migranty musí poradit.

28.1.2016 v 12:01 | Karma: 13,76

Adam Radl

Proč nechápeme Okamuru?

5.11.2013 v 11:19 | Karma: 27,22

Adam Radl

Populismus. A čí?

29.10.2013 v 12:01 | Karma: 13,76