Nekritizujme repre, vyhoďte Bílka dokud je čas!

Konec truchlohry, vraťte nám vstupné! To jsou slova Jaromíra Bosáka, stará 6 let po utkání ČR - Ghana. Při včerejší ztrátě 2 hodin během sledování české reprezentace mi ta slova zněla v uších.

Absolutně nejvýstižnější hodnocení  prvního poločasu vysekl Josef Csaplár, kdy označil české mužstvo za tým, který si utkání nejde užít, bez zájmu se potulující squadra po hřišti, která nemá do hry chuť.

Nelze jinak než souhlasit. Ale proč tomu tak je? Je to tím, že se jednalo "pouze" o přátelák? Je to tím, že chyběli někteří hráči? Chyběla motivace? Špatná ( žádná ) taktika? Ať už je to tak, či onak, zodpovědnost za to nese trenér Bílek.

Ja vím jak je laciné po jednom utkání dělat závěry a vyhazovat Bílka. Ale některé prvky hry nejsou přeci záležitostí včerejšího utkání, ale dlouhodobějšího charakteru.

Vždyť ani v druhém poločase to nebyl žádný superfotbal, hra na náhodu, bez jakékoli invence.

Často mužeme slýchat, jak fotbal rozhodují maličkosti, ale tady už nemluvíme o drobnostech. Trenér Bílek je trenér s velkým "T", bohužel už ne takový kouč. Kouč je ten, který dokáže měnit rytmus a způsob hry, vymyslet na soupeře odpovídající taktiku, případně překvapivé řešení standartních situací. Otázka zní. Potřebuje  reprezentace trenéra, který toho není schopen?

Naposledy to byl  Bruckner, kdo byl skvělý stratég a správná volba pro trenéra reprezentace, kdy má k dispozici pouze několik soustředění za rok, a je třeba v nich naučit fotbalisty né běhat, ale správné součinnosti hry. Všimněte si, že často úspěšný trenér není bývalý vrcholový fotbalsta. Ať už mluvíme o Brucknerovi, Vrbovi či třeba Hřebíkovi. Nopak úspěšnost bývalých vrcholových fotbalistů na lavičce nebývá buhví jaká.

Rád bych se mýlil, ale jestli nedojde k razantnímu kroku, a to je pouze výměna trenéra, tak se nejenže nedostaneme na MS, ale nebudeme schopni vstřelit branku ani Maltě. ( Pří vší úctě k Maltě ).

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Radl | středa 12.9.2012 13:55 | karma článku: 25,15 | přečteno: 1797x
  • Další články autora

Adam Radl

Evropa si s migranty musí poradit.

28.1.2016 v 12:01 | Karma: 13,76

Adam Radl

Proč nechápeme Okamuru?

5.11.2013 v 11:19 | Karma: 27,22

Adam Radl

Populismus. A čí?

29.10.2013 v 12:01 | Karma: 13,76