Mladej a blbej, aneb "Volím Karla"

Jestli někdo v prvním kole volby vyhrál, tak určitě marketingový tým KS. To, jak dokázali zburcovat svojí zacílenou mediální masáží vše okolo nás, obzvláště sociální sítě, zaslouží oprávněný obdiv. Co ale zaslouží klausovské "zvednuté obočí", je mladá generace, která té pop-artové kampani sedla dokonale na špek.

Proč je "cool"?

Kladu si otázku, co bylo tím hlavním, že se mladí lidé nechali touto vlnou doslova spolknout.

KS je bezpochyby světlejším bodem Nečasova kabinetu, ale pořád je to vícepremiér nejhorší vlády za posledních dvacet let a předseda strany, které vládne MK.

Tak co za tím stojí? Natolik je učarovala placka s vyzobrazením Karla jako pankáče, že proto dokáží odpustit Karlovi - předsedovi TOP - 09, navrhování školného na VŠ, zmrazování platů ve vzdělávání a zvyšování daní na položkách, které často tvoří výdajovou část studentů a mladých pracujících?

No, asi je víc cool být na facebooku ve skupině: "Karel for president", než se zajímat o jeho politické smýšlení. Hlavně že je roztomilý děda, když ho téma diskuze nezájímá,  schrupne si - evidentně imponující -když má odpovědět na otázku týkající se korupce, rádoby vtipně odpovídá: "Když se krade, tak spím."

Ano, v tento moment může někdo namítnout: "Ale dyť prezident nemá žádný pravomoce, tak je to jedno.."

To je do jisté míry pravda, ale to ještě přeci neznamená, že se nechám oblbnout jak malé dítě hračkou pod stromečkem, přes kterou nevidím, kdo ve skutečnosti je KS. A za sebe říkám, že nemužu a ani nehodím hlas pro KS, pravou, či spíš levou ruku Miroslava Kalouska, kterého kryje v těch největších prasárnách, ať už korupčních, nebo asociálních, jako naposledy vyhrožováním duchodcům za to, že diletansky napsal zákon o slevě na dani pro pracující důchodce. O nemorálnosti zákona a absolutní zbytečnosti  z  pohledu potencionálně vybraných peněz, není snad třeba mluvit.

A co se týká pravomocí prezidenta, tak jen humorná představa toho, jak KS jmenuje Kalouska do čela ČNB, ve mě vyvolává pocity nevolnosti.

A i přesto, že Miloš Zeman není ani zdaleka ideálním kandidátem, tak z principu nemužu jinak, než mu hodit svůj hlas.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Radl | úterý 15.1.2013 11:24 | karma článku: 37,89 | přečteno: 2750x
  • Další články autora

Adam Radl

Evropa si s migranty musí poradit.

28.1.2016 v 12:01 | Karma: 13,76

Adam Radl

Proč nechápeme Okamuru?

5.11.2013 v 11:19 | Karma: 27,22

Adam Radl

Populismus. A čí?

29.10.2013 v 12:01 | Karma: 13,76