Inflace roste, investice v zahraničí je cesta nepřijít o peníze.

Inflace roste, ceny všeho také a dle odborníků není ještě konec v dohlednu. Je jasné, že plno občanů přichází o své úspory, které mají v bankách. Jedna z možností je investice do nemovitostí v zahraničí. Například v Chorvatsku.

Investice jako obrana proti inflaci.Jak všichni vidíme, ceny nemovitostí letí vzhůru. Na našem trhu je téměř vše vykoupené, nebo je to za velmi vysoké ceny. Investice se nabízejí tedy v zahraničí. Například Chorvatsko. Při koupi nemovitosti tam nepotřebujete mnohamilionové částky, a mnohdy vyjde cena bytu nebo domku lépe než v Česku. Dojezdová vzdálenost je také velmi dobrá, a z Brna na Krk je to cca 5 hodin jízdy téměř stále po dálnici. Pokud tedy kupujete nemovitost například v Chorvatsku, máte možnost samotnou nemovitost pronajmout na celý rok, nebo pouze na sezonu. Sami ji potom využíváte na svou rekreaci. Přínos a se tedy zvyšuje. Jako skupina přátel jsme se právě tímto směrem zaměřili.  Po dlouhých debatách jsme se nakonec rozhodli pro koupi domu v Malinské, na Krku.   

Oslovili jsme několik realitních společností. Nakonec důvěra padla na firmu, rodinou a Českou, vzhledem k tomu, že nás ve škole učili pouze ruštinu. 

Přečetli jsme články:

Proč investovat v ChorvatskuV Chorvatsku jsou pro českého investora velice zajímavé příležitosti. Koupí nemovitosti v této zemi uděláte nejen dobrý krok co se týče investice, ale také si svůj život zpříjemníte tím, že třeba budete mít krásné místo k odpočinku na stáří...Realitní trhChorvatský realitní trh je jedním z nejvíce prosperujících trhů. Z pohledu pronájmu Vaší nemovitosti je zisk výrazně vyšší než v porovnání s v Českou republikou, tím pádem je návratnost investice mnohem rychlejší. Hodnota nemovitostí se stále zvyšuje a tím pádem je z investorského hlediska Chorvatsko zajímavé.Vstup Chorvatska do EUChorvatsko vstoupilo 1. 7. 2013 do Evropské unie. Právní prostředí je tedy stejné jako v celé EU.Dojezdová vzdálenostChorvatsko je vhodné pro koupi nemovitosti také z důvodu toho, že kdykoliv se rozhodnete jet do svého domu či apartmánu tak jednoduše sednete do auta a jedete. JadranChorvatsko má jedno z nejčistších moří na celém světě. Pokud tedy vidíme nabídky různých firem, které nabízejí investice do nemovitostí se ziskem 8-10%, tak při inflaci 12-15% která se odhaduje je to investice špatná.Při nákupu nemovitosti máte dle odhadů ziskovost při růstu ceny nemovitosti minimálně stejné ( za poslední rok nemovitosti stouply o 15-30% dle lokality), ale jste jejich vlastník. Riziko neúspěšné firmy kam jste vložili svoje finance tady není. Druhým přínosem je vlastní rekreace, kdykoli se Vám zachce. A třetím přínosem může být pronájem. Jak dlouhodobý, tak sezónní. Zde se dá odhadovat dle lokality a umístění návratnost cca 8-10 let . Veškeré informace podrobnosti jsou ke čtení na FB, v různých skupinách. Nám se osvědčila skupina lidí, co již má zkušenosti a rádi se podělí o  zkušenosti z reality.https://www.facebook.com/groups/httpswww.nemovitostichorvatsko.eu 

Autor: Radko Pašek | čtvrtek 28.4.2022 7:24 | karma článku: 3,75 | přečteno: 150x