„Víkendová pohádka“

Uplynulému víkendu bych jako jednomu z mála dodala titul, no možná ne jeden. Krom toho, že byl poměrně náročný, byl taky akční, famózní, vzrušující, skvělý, obohacující a velmi zajímavý. A i to je málo slov na to, abych vyjádřila, co se všechno dělo. A protože se s vámi podělit chci a nechci na nic zapomenout, začnu hezky popořadě.Páteční hodiny před odjezdem do rádia znamenaly zmatek a chaos. Totiž, jezdíme sem s maminkou, která je zároveň také moderátorkou Fénixe (Jana Medvědová) a auto jsme měly v opravě. Vyzvednutí auta a vrácení zapůjčeného, se trochu protáhlo, ovšem ne naší vinou a my vyrazily v půl čtvrté. Cesta do Roudnice od nás trvá hodinu a půl. V pátek od pěti hodin, jsem vysílala Fénix revue s Mirečkou Šimralovou, kterou jsme ještě dostaly za úkol vyzvednout ve Straškově. Což pokud dobře počítáte, vychází přesně na dobu příjezdu. Nicméně, nějakým zázrakem jsme to všechno stihly akorát a dorazily jsme tak, že mi Luboš- říďa, rejža, radiožisér, pan Zelenec (jako on má rád, když mu říkáme :-) …) stihl znovu ve zkratce připomenout zacházení s technikou. Fénix revue proběhlo, řekla bych dobře. Do začátku vysílání jsem ani netušila, jak příjemně se mi bude s Mirečkou vysílat. Úderem dvacáté hodiny, kdy vysílání skončilo, jsme si všichni spolu vypili myslím, že zasloužené kafe. Mě ještě čekalo nahrávání spotů a kolem jedenácté jsme všichni s chutí ulehli do postele nabrat síly na další, pro nás pracovní den.

Sobotní ráno plné slunce bylo krásné a jako stvořené pro práci venku. Vypadalo to jako výborné načasování. Jen jestli nám něco Luboš netají! Třeba jestli nepřemlouvá, nebo dokonce nepodplácí to počasí :-)) Po snídani vyrazila mamina (Jana) s Lubošem natáčet pořad „Fénix cestuje“ do nedaleké obce Bechlín. Co Vám mám povídat, výsledek je parádní a o tom se vlastně můžete přesvědčit sami na našem webu www.fenixradio.net . Během natáčení v Bechlíně se ve studiu ale také něco dělo. Totiž, Honza Hejduk s Mirečkou připravovali kostýmy na odpolední natáčení videoklipu. Dokončily se poslední úpravy a akorát se stihla vrátit část týmu z Bechlína a zároveň dorazili i herci. Z Karolíny Slunečkové a Vojty Husáka jsme udělali prince a princeznu, kdy jsem si poprvé vyzkoušela práci maskéra :-), což byl vlastně takový malý splněný sen z dětství. Vojta s Kájou se navlékli do kostýmu a vyrazili jsme na natáčení videoklipu.

Místem natáčení byl nádherný areál zámeckého parku a zahrady v Libochovicích. Sranda byla, jak jsme už od vystoupení z auta budili pozornost turistů. A co teprve, když se natáčelo! Hlouček lidí, za našimi zády se snažil zjistit, co to vlastně vzniká. Ale to všechno vypadalo dobře a normálně, až na mě tedy. Já s funkcí reproduktoru měla ty malé repráčky zaháknuté pod ramínky tílka, což mi udělalo ohromná ramena. Takže jsem vlastně krom chodícího zvuku mohla být i stráž :-D. Každopádně, taková ramena už mít nebudu. Jediné, co mi po natáčení zbylo, je přezdívka „Reprák po záruce“:-D.

Kdybych měla tedy ze svého pohledu shrnout sobotní natáčení videoklipu, které trvalo asi tři hodiny a hrozně rychle uteklo, bylo to skvělé. Protože sluníčko na nás útočilo, jak jen mohlo, občas jsme na místě opravovali make- up, ale jinak vše běželo, řekla bych podle plánu a konečný výsledek je opravdu pohádkový ;-)no, posuďte sami na www.fenixradio.net. Nesmíme zapomenout také za celý Fénixův tým poděkovat za vstřícnost panu Ladislavu Peškovi PhDr., díky kterému jsme prostory k natáčení měli k dispozici. No, musím uznat, že sobota pro mě byla velikým zážitkem a novou zkušeností.  Už se moc těším na další natáčení, kde budu jakkoli moct přidat ruku k dílu a celkově se těším, až se zase vydáme do Roudnice nad Labem, za týmem Fénix rádia. :-)

Abych ale dokončila víkendové vyprávění, neděli jsem strávila na chalupě. Sluníčko opět ze sebe vydávalo, co mohlo a já si připálila ramena při celo odpoledním pobíhání po zahradě, když jsem sekala trávu a aby toho nebylo málo, rozpoutala jsem vlnu alergie, kdy mi ani dva prášky nezabraly :-D. Takže do příští návštěvy chalupy budu léčit a pak to pojede nanovo… Mám ráda léto, ale tohle je část, která zrovna patří k těm méně oblíbeným. A to mi na podzim paní doktorka chtěla vysadit prášky. No, vypadá to, že ještě jedna sezóna mě nemine. Tuhle část, zmíněnou s léky, píšu speciálně kvůli Lubošovi, a to proto, že si ze mě a z kolegyně Mirečky utahoval, že obě dvě jsme hypochondři a notujeme si o nemocech!!! :-D Ale Vám přeju krásné a pohodové léto bez alergií a hlavně úrazů!! Opatrujte se. :-)

 

Barča Medvědová

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Thomas Aligher | úterý 26.6.2012 22:04 | karma článku: 6,46 | přečteno: 639x
  • Další články autora

Thomas Aligher

Máte v rodině talent?

6.4.2024 v 14:47 | Karma: 0

Thomas Aligher

Královna bílého srdce...

28.2.2023 v 15:28 | Karma: 0

Thomas Aligher

Káčo, ještě prosím lítej!

5.11.2021 v 17:37 | Karma: 3,63

Thomas Aligher

EL-DÉ-EN

18.1.2020 v 15:53 | Karma: 2,80