Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Recenze ( Talentová soutěž DivaMusic )

V sobotu 25.5.2013 jsem se vydala na veřejné soutěžní kolo talentové hudební soutěže, kterou pořádala agentura DivaMusic v pražském Klubu Biograf a jejíž průběh jsem se zájmem sledovala již dva měsíce před koncertem, protože se jí zúčastnila má velmi dobrá kamarádka.

      Soutěž spočívala ve velké propagaci všech registrovaných talentů  v rádiu a první stěžejní kolo záviselo na hlasování posluchačů - kdo nejvíce nadchne a pobaví.  S velkou radostí jsem se proto na hlavní večer rozjela, protože v hlasování zvítězila právě má kamarádka Teri Eger. Bitva to byla těžká, protože jako jedna z mála sólistů čelila tónům kapel všech možných hudebních směrů a to v muzice často bývá velmi náročné.

      Na finálovém večeru mělo vystoupit prvních deset nejlepších a aby soutěž byla soutěží, nechyběla ani odborná porota, která měla dát svůj rozhodující hlas v případě remízy v hlasování. Jejími členy byli herečka a moderátorka Lucy Junk, zpěvák Hynek Tomm a zpěvačka Madalena Joao. A právě zde jsem byla velice překvapená, protože zpěvák Hynek Tomm byl zároveň i soutěžícím v tomto hudebním klání ?!

       On jediný byl nakonec ten, koho jsem znala, další jména ani tváře porotců - resektive porotkyň - mi nic neříkaly. Samotný koncert začal a mě čekalo další překvapení : neklid a nezájem v hledišti a co hůř - naprostá ignorace poroty, která měla spoustu práce s vyprávěním si navzájem a mě se hlavou honila otázka "Jak chtějí hodnotit vystoupení, když ho pro svá chichotání a zívání nevnímají ?"

     Jejich pozornost upoutala až kulturní vsuvka Bohuše Matuše a samotné členky poroty Madaleny Joao a pozor dávali i když nás poctil svým zpěvem porotce Hynek Tomm. Pak se dál věnovali svým asi soukromým zážitkům, které si zřejmě nestihli sdělit o přestávce a nerušil je ani hlahol v řadách za nimi, kde se mělo tiše sedět a poslouchat, co se děje na jevišti.

      Šokující přístup zřejmě ten večer neměl mít konce a tak se nejmenovaný zvukař velice zdařile věnoval posluchačově uchu neustálým pištěním reproduktorů, které prokládal něžným praskáním chybně zasunutého konektoru čehosi. Tomu se asi v DivaMusic říká "zážitek z hudby".

       Možná by bylo na místě vyjmenovat všechny soutěžící, ale nezůstalo mi v hlavě skoro nic, protože kvalita jejich jistě báječného vystoupení jim naprosto pokazila celkový dojem. Upřímně mi jich bylo líto, protože znám jejich tvorbu z vysílání v průběhu hlasování a není pochyb o tom, že byli všichni skvělí ! Byla jsem vážně zvědavá, jak budou znít naživo - škoda, že jsem to vlastně ani moc neslyšela...

       Posledním překvapením bylo vítězství skupiny Přelet M.S., která se v hlasování skoro nezobrazila a odsunutí vítězky Teri Eger na pozici ceny útěchy, něco jako čestné uznání, nebo cena sympatie, či jak to mysleli. Vím, že jsem v této soutěži byla angažována citově, ale mé zklamání není tak hmatatelné proto, že Teri nevyhrála, jak by to mohlo vypadat. Jsem znechucená celkově -  atmosférou počínaje, organizací, náhlou změnou soutěžních pravidel, skladbou poroty (soutěžící porotcem ! Nehorázné !) a úrovní pokračuje a ozvučením celé akce konče.

        Dlouho jsem na žádném koncertě nebyla a moc jsem se těšila. Tento kulturní barbarismus mé nadšení ale natolik ochladil, že asi zase dlouho na žádný koncert nepojedu. Rozhodně ne na amatérský = na žádný pořádaný DivaMusic. Měli pod rukama tolik talentů ! Vážně bylo velice těžké rozhodnout, kdo z nich je lepší - už i proto, že všechny žánry nehorázně smíchali do jednoho klubka. Ale pak mi došlo, že asi nešlo o rozhodování. Z toho, co chudáky soutěžící nechali předvést, se nic poznat nedalo.

     A perlička na závěr : po vystoupení bylo Teri Eger odborně doporučeno, aby zpívala na hudební základ nějaké kapely, jelikož má nádhernou barvu hlasu, ale vystupovat s kytarou není dost výrazné ! Tak to aby třeba takový Tomáš Klus odložil pádlo a najal si bandu harmonikářů, že ? Očividně, vážení, agentura DivaMusic své práci vyloženě rozumí ! ! !

 

LA

2013

Autor: Thomas Aligher | pondělí 17.6.2013 20:30 | karma článku: 6,76 | přečteno: 224x
  • Další články autora

Thomas Aligher

Máte v rodině talent?

Kolem nás je tak obrovské množství dramatických kroužků, také volnočasových hereckých táborů a někdy opravdu za šílené částky placených kurzů. Máte v rodině talent? Udělejte víc než jen hraní na hraní...:-)

6.4.2024 v 14:47 | Karma: 0 | Přečteno: 0x | Pozvánky, akce

Thomas Aligher

Zálety s Jitkou ( Záboří )

Jitka Šebková se rozhodla udělat velký krok. Není ani herec, není ani moderátorka, ale miluje zajímavá a krásná místa stejně tak i cestování. Máte chuť vyrazit někam, kde se bude nádherně cítit i vaše rodina?

9.9.2023 v 10:00 | Karma: 0 | Přečteno: 27x | Diskuse| Cestování

Thomas Aligher

Královna bílého srdce...

Ležíš právě teď na vozíku a vnímáš jen velkou spoustu světel na stropech všech míst. Žádná oblaka, žádné radosti života, jen věříš ve smysl, který to všechno možná dává. Náhle jsi nahatým skromným Adamem jenž věří...

28.2.2023 v 15:28 | Karma: 0 | Přečteno: 82x | Diskuse| Ona

Thomas Aligher

Káčo, ještě prosím lítej!

Pojďme spolu na stage, kde se připravuje víkendové vystoupení plné empatií, citů, lidskostí, ale také chyb a malých přešlapů. Zkusme společně otevřít svá srdce nehledat nedostatky, ale raději nabídnout pochopení a uznání.

5.11.2021 v 17:37 | Karma: 3,63 | Přečteno: 152x | Diskuse| Ona

Thomas Aligher

EL-DÉ-EN

Každý den neúprosně odpočítává čas,kdy mládí předá vládu silnějšímu stáří. Náhle přicházejí nezvané tvary, kterým se říká vrásky a v zrcadlech nás trošku děsí šedých vlasů stín.

18.1.2020 v 15:53 | Karma: 2,80 | Přečteno: 90x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 753x
Každý den se může ukázat paprsek něčeho nového a zajímavého .

https://www.facebook.com/thomasaligher2023

 

 

 

Seznam rubrik