Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Přítel jak má být

Slunce se snaží svůj paprsek dostat mezi žaluzie, které mě chrání před světem. Ani netušíte, jak velikou sílu tenhle element má, stačila chvilka a svůj boj jsem prohrál. Dobrá tedy - budu vstávat. Čerstvý vzduch v našem poškozeném světě má snad ještě nějakou váhu, ale tu přemůžou neřešitelné problémy sousedů. Dvě dámy, každá s pejskem v podpaží si sdělují, jak úchvatné učinky mají jejich léky, jedna má lepší, protože cena se vyšplhala hodně vysoko, ta druhá oponuje tím, že její děti by rozhodně nenakupovali v obyčejné lékarně-ach jo, tady se opravdu tvoří dějiny.

Spustím počítač a hle, rozhodl, že musíme nejprve připojit internet a vrhnout se do Facebooku, tam se totiž rodí ta pravá přátelství. Nebráním se, nechci znovu prohrát nad druhým neméně důležitým elementem. Dnes se někdo opravdu snažil a jde o mého přítele (nikdy jsem ho neviděl), napsal mi na zeď. Přemýšlím, jak vzniklo slovo zeď, možná má hloupost nezná mezí, ale taťka byl zedníkem a nežiji s pocitem, že rozmíchával sklo a nahazoval s ním obvod našeho domu. Faktem ale zůstává má nevědomost na poli chemie, možná nerozeznám, zda je můj monitor ze skla či ze směsi cementu, písku a vody. Můj samozvaný přítel mi komentuje fotografie a nejvíce se vyjadřuje k videu, říká si jasným jménem a příjmením „Honza Honzič Jíva“ prima české jméno - nemyslíte? Už ze jména srší náboj zbožnosti, jeden náznak druhého jména vyjadřuje, že je pokřtěný, a nebo jde o cizince se zlatým počeštělým zubem. Mé video ho pobavilo, taktně napsal „to je ale blbost-takovou kravynu můžeš natočit jen ty, fakt si mě pobavyl.“ Honzič nepíše s chybou, je to inteligentní mladý můž (tedy myslím - důkaz je jen obrázek na profilu) a moje schovívavost prohlašuje, že Honzič má celý počítač jako zeď a nejspíš na klávesnici špatně namíchali omítku pro tvrdé a měkké i, y. Prohlížím si jeho zeď na svém skle počítače a nestačím se divit - jde o jasnou superstar!

Od časných hodin přesně na vteřiny vím, kdy jde čůrat, dokonce si musel dát sprchu. A teď opravdová bomba, představte si, že Honzič šel kolem dvanácté hodiny obědvat, to však není všechno. Když odbila druhá hodina, musel okomentovat několik fotografíí z plesu, a protože se tam poznal, nešlo to jinak, než že se podepsal a teď už i kamarádi, jež dílo pořídili, vědí, koho tam zvěčnili - božské! Představte si, že tento sečtělý mladík, se musel celou hodinu učit tu trapnou češtinu - mezi tím však okomentoval kvanta dalších videí, a kdyby nemusel zase - jako už asi po sedmé - za těch pár hodin čůrat, určitě by se učil víc, je to génius! Takovou spoustu věcí zvládá můj kámoš Honzič a já si coby moderátor jen vysílám a točím trapná videa. Malé štěstí však mám, prostatu v pořádku, a tedy v době, kdy on utíká ode zdi k ozdobné díře, já v pohodě dál vysílám. Chudák je chlapec, který musí být superstar. Už jen ta anketa, na kterou musel odpovídat na své zdi. Otázka první: jak líbá šmoula? Druhá: myslíš si, že je nevěrný Šmoulince? Třetí nejtěžší: jakou barvu budou mít modrá šmoulata? Honzič má můj obdiv a přitom všem má nespočetně přátel, jeho slůvko super se také skládá jistě z velkých narozeninových oslav, nechápu, jak jinak by se mohl odvděčit kamarádům a kamarádkám, že je stále má. Každá stavba, a tedy i zeď, má svůj konec-Honzič nám jde spinkat, holky pozor - má jen modré značkové boxerky a všem posílá pusinky na dobrou noc. Mě pojímá velký smutek, Honzič mi odešel, sice jsem od něho dostal pusinku, rád bych ho ale poznal a nabídl mu hostování v našem rádiu - miluju superstar! Možnost ale určitě bude, jestli teď náš kamarád Honzič líbá monitor a my fanoušci ho budeme následovat, dojde buď k malému úrazu elektrickým proudem, a nebo se všichni sejdeme na kožním. Odhlásit – OK - vypnout počítač - OK!..........

 

Luboš Zemanec

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Thomas Aligher | středa 7.3.2012 8:00 | karma článku: 5,47 | přečteno: 496x
  • Další články autora

Thomas Aligher

Máte v rodině talent?

Kolem nás je tak obrovské množství dramatických kroužků, také volnočasových hereckých táborů a někdy opravdu za šílené částky placených kurzů. Máte v rodině talent? Udělejte víc než jen hraní na hraní...:-)

6.4.2024 v 14:47 | Karma: 0 | Přečteno: 0x | Pozvánky, akce

Thomas Aligher

Zálety s Jitkou ( Záboří )

Jitka Šebková se rozhodla udělat velký krok. Není ani herec, není ani moderátorka, ale miluje zajímavá a krásná místa stejně tak i cestování. Máte chuť vyrazit někam, kde se bude nádherně cítit i vaše rodina?

9.9.2023 v 10:00 | Karma: 0 | Přečteno: 27x | Diskuse| Cestování

Thomas Aligher

Královna bílého srdce...

Ležíš právě teď na vozíku a vnímáš jen velkou spoustu světel na stropech všech míst. Žádná oblaka, žádné radosti života, jen věříš ve smysl, který to všechno možná dává. Náhle jsi nahatým skromným Adamem jenž věří...

28.2.2023 v 15:28 | Karma: 0 | Přečteno: 82x | Diskuse| Ona

Thomas Aligher

Káčo, ještě prosím lítej!

Pojďme spolu na stage, kde se připravuje víkendové vystoupení plné empatií, citů, lidskostí, ale také chyb a malých přešlapů. Zkusme společně otevřít svá srdce nehledat nedostatky, ale raději nabídnout pochopení a uznání.

5.11.2021 v 17:37 | Karma: 3,63 | Přečteno: 152x | Diskuse| Ona

Thomas Aligher

EL-DÉ-EN

Každý den neúprosně odpočítává čas,kdy mládí předá vládu silnějšímu stáří. Náhle přicházejí nezvané tvary, kterým se říká vrásky a v zrcadlech nás trošku děsí šedých vlasů stín.

18.1.2020 v 15:53 | Karma: 2,80 | Přečteno: 90x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Studenti v Belgii, Irsku či Británii protestují kvůli Gaze, staví tábory

6. května 2024  17:38

Studenti na třech univerzitách v Belgii a Nizozemsku zahájili v pondělí jejich okupaci na protest...

Pětiletá dívenka vdechla párek v rohlíku, za pár dní v nemocnici zemřela

6. května 2024  17:30

Velká tragédie se odehrála na konci dubna v Kravařích na Opavsku. Pětiletá dívka si šla o přestávce...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Voda zaplavila ulice i železnici

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  17:28

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

V predátorských titulech publikovala i Nerudová. Bylo to dávno, hájí se

6. května 2024  15:16,  aktualizováno  17:26

Danuše Nerudová je lídr kandidátky STAN a také aspiruje na post europoslankyně. Česko by ráda...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 753x
Každý den se může ukázat paprsek něčeho nového a zajímavého .

https://www.facebook.com/thomasaligher2023

 

 

 

Seznam rubrik