Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pití z PET lahve vám může zohavit chrup a nebo vás i zabít !

Tak jsem si už začala s obavama říkat, jestli je všechno v pořádku, když je pořád všechno tak v pořádku a nic šokujícího se mi neděje ? Jsem zvyklá na sprchy katastrof a neuvěřitelných "náhod" a směšných maličkostí a famózních veličkostí a najednou jako by se slehla zem a já si jedu den za dnem, jako by se nechumelilo.

         Nebude to tím, že vlastně nechumelilo už dlouho a jaro tu máme jako na dlani, že ne ? Protože jako pokud má jenom zima startovat všechny mý lapálie, tak bych se asi v létě docela nudila... No a to by pro mě, pro zakladatele Spolku příznivců veškerých trapasů, mohlo taky znamenat svržení z vedoucí pozice a to jistě každej pochopí, že to teda jako ne !

         A tak jsem těmito úvahami nejspíš nevědomky objednala ve Vesmíru, aby se můj neuvěřitelný "normál" zase probral k životu a věřte mi, nebo ne, ten Den jsem poznala hned, jak jsem otevřela oči !

         Atmosféra byla nabitá šibalskou energií a humorný situace už si mnuly ruce, jak si na mě dneska smlsnou. A chvíli na to, kdy jsem tenhle fakt zpozorovala, jsem si už pomyslně třásla pravicí s první z nich. "Ahoj, já jsem tvůj trapas u pokladny, těší mě !" "No, nazdar ! Né, že by mě těšilo, ale když už jsi tady..." Fronta jako blázen ! Každej lačnil nakoupit toho co nejvíc a já toho v košíku taky měla poměrně dost. Pokladní se usmíval - asi netušil, že se k němu řídí brzda provozu.

         No všechno šlo jako po másle až do tý doby, než došlo na placení. Jako ve špatným filmu ! Kdo si myslíte, že jsem neměla peněženku, nebo třeba měla, ale prázdnou, tak se šeredně pletete. Peněženka byla na svým místě a dokonce kupodivu nezela prázdnotou, jak to většinou ta můra dělá.

         Víte, ona má takové zvláštní zapínání... prostrčí se čudlik, ohne se a drží to. A já vzala za ten čudlik, narovnala ho, aby se vysunul a peněženka rozevřela, ale čudlik šup ! A pokladnímu až do klína. No čudlik, no ! A zbytek se tam tak prapodivně vzpříčil, že nebylo možný tím pohnout ! A peněženka zatvrzele odmítala vydat svůj obsah a několik nohou ve frontě za mnou nervózně podupávalo - skoro by člověk řekl, že se domluvili na rytmu ?

         Tak jako co teď, že jo ? No fakt to za Boha nešlo prostrčit. Nějaký pán (nebyl blonďák) mi poradil - jestli prej nemám platební kartu. "No mám," usmála jsem se na něj mile, jako že děkuju za radu. "No tak zaplaťte kartou a ať se to hejbne !" rozhodil vítězoslavně rukama. Ještě, že mi ho samo Nebe poslalo do cesty, to by mě fakt nenapadlo. "Mám tu kartu v tý peněžence, víte ?" dodala jsem ironicky a fronta se zavlnila smíchem. Ani jsem se neptala, kde nosí kartu on...

         Mezitím šikovnej pokladní doslova násilím vybodal zlobivej nýtek hrotem propisky a samou radostí se mu zapíchnul pod nehet u palce, takže s úlekem vyskočil, cucaje si zranění, ale peněženku přepral a já z ní mohla vyndat, co jsem potřebovala... akorát... už ji nikdy nezavřu.

         No nic, prchám před zlostným pohledem nejednoho chudáka ve frontě za mnou a jen hodím nákup domů a pojedeme s kamarádkou do Polska pro tabák, takže bude relax a na nepříjemnej zápas s prkenicí zapomenu...

         Cestou samozřejmě Hrubince vyprávím a ta se chechtá jak o život, že to úplně vidí a nemůže se nabažit pocitu, jak jsme nejblonďatější - no že já jí vůbec něco říkala ?!

         Byl krásnej slunečnej den, takže na dálnici stála celní kontrola a tak jsme se tvářily, že jsme vůbec nechtěly vzít tabáku víc, než je povolenej limit na osobu a naše mimika a jistě věrohodný úsměvy byly natolik v cajku, že nás ten mrzutý zamračený policista vůbec nezastavil a my si až domů nadávaly, že jsme vzaly málo ! No ale při našem štěstí - kdyby jsme vzaly víc, tak nás zastaví, na to vemte jed ! Ale co se tady budu rozčilovat ? Můj tabák to nebyl, já s ním teď šetřit nemusim ! Navíc mám takovej pocit, že mi z tý násilím otevřený peněženky někam zapadly doklady a čím bych se já pirát prokázala ?

         A tak jsme se vrátily z ciziny a když už jsme byly tak rozjetý, napadlo nás, že se stavíme v Penny pro levný vajíčka. No nekupte to za sedmdesát plato, že jo ? A Hrubinka hned dvě plata a ještě salám a hele támhle ten sejr, no ten je k sežrání a pak ještě vtipná u kasy, jestli mám peněženku, že bych jí to zaplatila... a já v tu chvíli věděla, že na ni taky dojde, když je tak okatě škodolibá a hele nekecám - představte si, co se stalo za chvíli !

         Vezu ji domů, popadla ze zadní sedačky do pravý ruky tašku s tabákem, tašku s nákupem, dvě plata vajec a prej "Čau Altmanko, dík a napíšeme si..." a volnou levou rukou tak krásně zabouchla dveře u auta, že si do nich přivřela provázkovej náramek s korálkama ! To jste nikdy neviděly voči větší, než hlavu a bledší pleť ! Hlavou se jí musel honit guláš, co obětovat, jestli vejce, nebo náramek, ale protože je to nesmírně spořivá žena, rozhodla se, že nedá ani jedno z toho ! A donutí mě tak vyřadit, dát ručku, hodit výstražný blinkry, odepnout pás, posunout sedačku, vylízt z auta, obejít ho, otevřít ty pitomý dveře a pak je zas zavřít a celej proces opakovat pozpátku znova !

         No málem jsem u toho umřela škodolibým smíchem, že se mi chechtala, jak jsem blbá a pak... no nebudu to znova komentovat, je to kamarádka, mám v sobě dost taktu na to, abych tady teď zveřejňovala, že hnědým přelivem ani naše báječná kadeřnice Míša její původní blond nezamaskuje ! Každopádně jsme slzely smíchy a já odjížděla domů v báječný náladě - no k nezaplacení !

         Až jsem z toho smíchu najednou dostala žízeň a na to je vždycky nejlepší se napít - a hned jsem zjistila, že VŽDYCKY TEDA ZASE JAKO NE a to si fakt poslechněte ! Co by se zdálo nebezpečnýho na tom prostě vít láhev s vodou, co leží vedle na sedačce, otevřít ji a napít se, že jo ? No, jenže vody už tam bylo poměrně málo, takže jsem musela celou flašku dost naklonit a jak jsem to dychtivě naklopila do sebe, dno lahve se zaklínilo o strop u stínidla proti slunci a moji hlavu to uvěznilo v opěrce na sedačce !

         Představte si situaci, kdy se nemůžete ani pohnout, drdol máte nahrnutej až do vobočí, jak jste zaražený v opěrce, hrdlo PETky váš příšerně řeže do dásní, takže každej pokus o vyproštění varuje před ztrátou zubů, před váma auto, za váma auto, není úniku ! Hlava v záklonu, oči křížem, aby viděly dolů na silnici, vykulený nejen hrůzou, z jednoho kanula žalostná slza bolesti a do dnes se uklidňuju, že to, co mi kanulo po bradě, určitě nebyla slina, protože to už by muselo bejt o zabití, kdyby mě někdo předjížděl a nedej Bože se na mě podíval...!

         A takhle krásně jsem si to šinula asi kilometr na nejbližší křižovatku se stopkou, kde jsem konečně mohla zastavit, posunout si sedačku dozadu a lahev se milosrdně skutálela do mýho klína... Odulý rty jsem si nahrnula rukama do původní podoby, utřela všechny tekutiny z mého rudého obličeje a slíbila jsem si, že už nikdy nebudu mít žízeň ! Nikdy v autě ! Nikdy, když budu mít ve velký láhvi už jen málo vody ! Ne, prostě v autě nikdy nebudu mít žízeň !

         Neodolala jsem a volala jsem to hned Hrubince. No nechtějte slyšet ten smích a ty názvy, co pro mě měla jedním dechem ! A pak jsem ji druhej den někam vezla a jak viděla vzadu pod sedačkou PETku, inženýrsky veledůležitě mrkla a říká : "To je ONA... ? ? ?"

         Přitom kdyby nechtěla jet pro tabák, nespěchám s nákupem a neztrapňuje mě moje vlastní peněženka, pak bych nemusela mít děsný nervy, aby nás nezastavili celníci a kdo ví, jestli by se vůbec jelo pro vejce, který bych pak zcela jistě nevezla k ní domů, aby mě dohnala k žízni svou nelidskou šikovností a nebejt tý žízně, tak nepiju v autě a tohle všechno teda jako spunktoval kdo ? A jako že by ocenila, že jsem se jí vůbec svěřila, kor když jsem se jí ještě chvílí před tím smála kvůli její blonďatý příhodě s náramkem ? Neocenila ! Tak to si VYPIJE !

 

S láskou Vaše Altmanka, lidičky :-)

2013

Autor: Thomas Aligher | pondělí 29.4.2013 8:30 | karma článku: 11,82 | přečteno: 1288x
  • Další články autora

Thomas Aligher

Máte v rodině talent?

Kolem nás je tak obrovské množství dramatických kroužků, také volnočasových hereckých táborů a někdy opravdu za šílené částky placených kurzů. Máte v rodině talent? Udělejte víc než jen hraní na hraní...:-)

6.4.2024 v 14:47 | Karma: 0 | Přečteno: 0x | Pozvánky, akce

Thomas Aligher

Zálety s Jitkou ( Záboří )

Jitka Šebková se rozhodla udělat velký krok. Není ani herec, není ani moderátorka, ale miluje zajímavá a krásná místa stejně tak i cestování. Máte chuť vyrazit někam, kde se bude nádherně cítit i vaše rodina?

9.9.2023 v 10:00 | Karma: 0 | Přečteno: 27x | Diskuse| Cestování

Thomas Aligher

Královna bílého srdce...

Ležíš právě teď na vozíku a vnímáš jen velkou spoustu světel na stropech všech míst. Žádná oblaka, žádné radosti života, jen věříš ve smysl, který to všechno možná dává. Náhle jsi nahatým skromným Adamem jenž věří...

28.2.2023 v 15:28 | Karma: 0 | Přečteno: 82x | Diskuse| Ona

Thomas Aligher

Káčo, ještě prosím lítej!

Pojďme spolu na stage, kde se připravuje víkendové vystoupení plné empatií, citů, lidskostí, ale také chyb a malých přešlapů. Zkusme společně otevřít svá srdce nehledat nedostatky, ale raději nabídnout pochopení a uznání.

5.11.2021 v 17:37 | Karma: 3,63 | Přečteno: 152x | Diskuse| Ona

Thomas Aligher

EL-DÉ-EN

Každý den neúprosně odpočítává čas,kdy mládí předá vládu silnějšímu stáří. Náhle přicházejí nezvané tvary, kterým se říká vrásky a v zrcadlech nás trošku děsí šedých vlasů stín.

18.1.2020 v 15:53 | Karma: 2,80 | Přečteno: 90x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

V noci na pondělí lze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy. Budou ideální podmínky

5. května 2024  7:17

Lidé budou moci na obloze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy, který svého maxima dosáhne v noci...

Australská policie zastřelila mladíka, který pobodal muže. Zřejmě se radikalizoval

5. května 2024  7:10

Australská policie v zastřelila 16letého chlapce, který pobodal muže v Perthu, hlavním městě...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 753x
Každý den se může ukázat paprsek něčeho nového a zajímavého .

https://www.facebook.com/thomasaligher2023

 

 

 

Seznam rubrik