Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co dokáže takovej Halloween !

         Vůbec mi to nejdřív nedocházelo, ale když si ten den převracím sem a tam a tam a sem, musím pokorně uznat, že kam se hrabou naše Dušičky na pravou nefalšovanou Ameriku a její dýně ! Černý humor kam se podívám a člověk neví, jestli se smát, nebo propadat zoufalství...          Začalo to už brzy ráno. Násilím otevírám oči a je mi jasný, že tady něco nehraje ! Ten živej sen o dešti... úplně studil. Zívám a vstávám. A šup hezky bosýma rozespalýma nohama přímo do kaluže vody ! Jak... co to... no kde se tu... ? ! Bože ! Plaveme ! Nenapadlo mě nic chytřejšího, než vystřelit k vypínači a rozsvítit si na tu spoušť ! Prásk ! Rána jako z děla a jediný světlo, co to přineslo, byly jiskry sršící z lustru.

Krom jisker ze stropu ještě padaly proudy vody. "Noemovu archu !" volám polohlasně a dochází mi, že sousedi nad náma asi pořádají vodní párty. Zvoním, bouchám, vyčkávám... "Co se děje ?" zachraptělo na mě cosi z konečně pootevřených dveří. "No to se letím ptát já vás," vysvětluju udýchaně. "Máme doma potopu, neteče vám pračka, nebo tak něco ?" Už vidím v tom šeru oči větší, než hlavu a slyším lapání po dechu - no nic ve srovnání s tím, jak jsem lapala po dechu já, když jsem z vyhřáté postele vplula do jezera na koberci.

         Ahá ! Tak tady je zakopanej pes, paní usnula ve vaně a maličko to přehnala s koupelí. Budiž jí ta lázeň přána, děkuji za pozvání, ale kdyby se zeptala předem, byla bych raději odmítla :-D No - stane se, teď hlavně aby to neodskákaly plovoucí podlahy a tak...

         "Mamí, mamí ! Tady je všude vodáááá !" slyším z pokojíčku. "No, dobrý, tak buďte zalezlý na palandě a počkejte, až tu spoušť uklidím, jo ?" "Čůrat, čůrat, mamí !" volají nadšené hlásky dětí a já mám chuť jim říct : "Vyčůrejte se do postele, to se už ztratí !" ale trpělivě je přenáším na záchod a rudnu zlostí nad jejich radostí z ranního překvápka. Mě jedno další čeká ještě na matraci mladší holčičky. "No teda ! Kdo se to tady počůral ? ? ?" mračím se. Není možný, že by vyslyšela mé prvotní myšlenky, že ne ? :-) Bože, to je ale mokrej den !

         Neštěstí zažehnáno a konečně je chvíle klidu na psaní. Holčičkám pohádku, loupák a chvíli nezlobte ! Tolik jsem se soustředila na práci, že jsem skoro zapomněla na čas. A děti jsou tak hodný... to nevěstí nic dobrýho ! Znáte to : jak jsou děti dlouho potichu... "Copak děláte, berušky ?" ptám se opatrně. Starší se dívá na televizi a mladší hlásí : "Mejvám !" A opravdu. Chodí s houbičkou na nádobí a otírá nábytek. To je ale pomocnice, lebedím si. Vteřinu pozoruju, jak se malá uklizečka snaží a vracím se ke psaní. "Mejvám, mami," podává mi úklidová četa znovu hlášení po chvíli. "Tak mejvej, mejvej, zlatíčko," chválím ji a jsem ráda, že si vystačí.

         "Umeju štůl," přišla ke mě za chvíli. "Tak umej, hodná," hladím ji po vláskách. "Tebe taky umeju, mamí," natahuje ručičky. Skláním se k ní a nechávám si mejvat obličej, ale... ta houbička... ona je mokrá ? ? ? Kde vzala vodu ? Zakláním se na židli div nespadnu, abych viděla, kam si chodí houbu namočit... no to ne ! Pane Bože, do nočníku ne, že ne ? !

         Tak další očista do čista a spousta hromů a blesků, který se snažím krotit, protože tohle byla moje vina, měla jsem si víc všímat aktivit mé vynalézavé holčičky a nečumět do počítače :-D Mejvala, no, vždyť já taky občas mejvám, jen chtěla bejt užitečná a dělat to, co dělají maminky :-D

         Telefon. "Jak se máte, holky ?" slyším veselý hlas kámošky. "No úplně skvěle ! Nejdřív nás vytopili sousedi, pak se mé zlaté dítě počůralo do postele a když už se konečně trefilo do nočníku, tak mi tím vomyla hubu, takže co dodat ? Úžasnej den !" hlásím ironicky a odolávám pokušení kámošku zabít za její upřímný smích. "Tak já se stavím a půjdeme se někam projít, ne ?" loučí se a já možná měla dodat, ať si vezme ploutve a šnorchl, páč dneska jeden prostě neví !

         "Co to máš, mamí ?" ozvalo se za mnou ve chvíli, kdy polykám prášek. No, dobrý ! Jak vysvětlit pětiletýmu capartovi význam antikoncepce ? :-D "No, to mám takovou tabletku, aby jste neměli brášku, víš ?" "Jakou vyrážku ?" diví se rozumbrada. "Ale né VYRÁŽKU - brášku, ty hluchoune !" směju se. A už vidím, že se něco děje. Znám dobře její přemýšlivé čelo a nakrčené obočí. "Mamí, tak to mi dej taky jednu. Já už nechci ani ségru..." natahuje dlaň. No to mě málem zabilo :-D Dětské úvahy by se měly archivovat :-D

         Chvíli na to přišla kámoška a hned ve dveřích machruje : "Ahoj holky, jak se máte ? Kdopak se to tady dneska zase počůral ? ? ?" A malej viník se hned chytil : "Jak to víš ?!" kulí modrý oči. "Ptáčkové mi to vycvrdlikali !" mrkla spiklenecky vševědoucí teta a samozřejmě byla za hvězdu. Počůránek se zašklebil a očividně si myslel svý.

         Venku je krásně... No rozhodně aspoň sucho :-D Na konec října dost dobrý. Loudáme se parkem a řešíme nesmysly, takový duševní leháro - už bylo potřeba :-) Samozřejmě všeho moc škodí, nejspíš i klidu a takže se z ničeho nic má mladší sladká počůránkovitá holčička rozeběhla k houfu holubů a rozzlobeně křičí : "Ho-holube nušnej ! He-hežaluj !" a vyhrožuje svou malou pomstychtivou pěstičkou. "Copak to děláš, prosím tě ? Proč křičíš na ptáčky ?" snažím se ji zkrotit.  "Žikala tetovi čůlala !" vysvětluje celá rudá z té křivdy :-D

         Bože, dej ať mě nápady mých dětí nerozsápnou ! Ať je vychovám ve zdraví a bez častějších návštěv psychiatra ! A když už musíš, dej, ať je to jen na Halloweena, to přežiju, né však víc takových dní, nebo mě klepne a brzy budu na Dušičky vylejzat taky ! A uznej, Bože, co bych tam u tebe byla komu platná ? ? ? Dost na tom, že tu straším za živa, už takhle je tu jistá dýňovitá podoba, já chápu tvé úmysly, ale do smrti dobrý, ou kej... ?

 

S láskou Vaše Altmanka, lidičky :-)

Z knihy "Dvanáct ročních období" - R.Altmanová.

Nalaďte si Fénixe právě teď:

http://fenixradio.net/online-vysilani.php

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Thomas Aligher | pondělí 12.11.2012 8:30 | karma článku: 8,65 | přečteno: 533x
  • Další články autora

Thomas Aligher

Máte v rodině talent?

Kolem nás je tak obrovské množství dramatických kroužků, také volnočasových hereckých táborů a někdy opravdu za šílené částky placených kurzů. Máte v rodině talent? Udělejte víc než jen hraní na hraní...:-)

6.4.2024 v 14:47 | Karma: 0 | Přečteno: 0x | Pozvánky, akce

Thomas Aligher

Zálety s Jitkou ( Záboří )

Jitka Šebková se rozhodla udělat velký krok. Není ani herec, není ani moderátorka, ale miluje zajímavá a krásná místa stejně tak i cestování. Máte chuť vyrazit někam, kde se bude nádherně cítit i vaše rodina?

9.9.2023 v 10:00 | Karma: 0 | Přečteno: 27x | Diskuse| Cestování

Thomas Aligher

Královna bílého srdce...

Ležíš právě teď na vozíku a vnímáš jen velkou spoustu světel na stropech všech míst. Žádná oblaka, žádné radosti života, jen věříš ve smysl, který to všechno možná dává. Náhle jsi nahatým skromným Adamem jenž věří...

28.2.2023 v 15:28 | Karma: 0 | Přečteno: 82x | Diskuse| Ona

Thomas Aligher

Káčo, ještě prosím lítej!

Pojďme spolu na stage, kde se připravuje víkendové vystoupení plné empatií, citů, lidskostí, ale také chyb a malých přešlapů. Zkusme společně otevřít svá srdce nehledat nedostatky, ale raději nabídnout pochopení a uznání.

5.11.2021 v 17:37 | Karma: 3,63 | Přečteno: 152x | Diskuse| Ona

Thomas Aligher

EL-DÉ-EN

Každý den neúprosně odpočítává čas,kdy mládí předá vládu silnějšímu stáří. Náhle přicházejí nezvané tvary, kterým se říká vrásky a v zrcadlech nás trošku děsí šedých vlasů stín.

18.1.2020 v 15:53 | Karma: 2,80 | Přečteno: 90x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Fiala mluvil s Netanjahuem, členové vlády mluví o zatykači z Haagu opatrně

21. května 2024  18:53,  aktualizováno  20:41

Premiér Petr Fiala si telefonoval s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. O zatykač na něj,...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21,  aktualizováno  20:41

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 731x
Každý den se může ukázat paprsek něčeho nového a zajímavého .

https://www.facebook.com/thomasaligher2023

 

 

 

Seznam rubrik