Termodynamický Štěch

Poslední návrh pana předsedy senátu Štěcha odporuje základním fyzikálním principům, mimo jiné zákonu o zachování energie. Což je učivo základní školy a zřejmě jej pan senátor nepochopil. 

Protože vygenerovat něco lze jen na úkor něčeho jiného a vytvořit zlato transmutací se zatím nikomu nepovedlo. O podobnou transmutaci se nyní pokouší pan předseda.

                V čem je problém. V našem státě existuje početná skupina živnostníků, které dle jeho představy pravděpodobně vůbec nepracují a získávají tak peníze z ničeho. Protože pod jeho pojmem pseudopodnikatel se skrývá evidentně někdo, kdo nepracuje. I tak nějakým záhadným způsobem získává peníze a ty, lump, dostatečně neodvádí státu. Peníze těchto lidí vznikají pravděpodobně destilací slunečního svitu na zlato nebo tak nějak. Jiné přijatelné vysvětlení nenacházím.

Chápu, že zde máme poměrně početnou skupinu „podnikatelů“ v sociální oblasti. Tito  úmyslně nepracují  a přesto dostávají nemalé peníze. Ty jsou ovšem nejsou z ničeho, ale z našich daní. Tato skupina podnikatelů je eufemisticky nazývána sociálně nepřizpůsobivou (či sociálně potřebnou). Jinak neznám nikoho, kdo by byl placen za nic. Takže i ti „pseudopodnikatelé“ poměrně intenzivně pracují, většinou v různých službách. A vytváří nemalé hodnoty. Samozřejmě jako podnikaví lidé maximalizují svůj zisk a minimalizují odvody co to jde. Protože míra zdanění práce v této republice je naprosto neúměrná a chtějí-li přežít, ani nic jiného nezbývá.

                Pokud podmínky nastavím dle představ soudruha Mao -Štěcha, pak asi ze zoufalství skončí jako zaměstnanci. A jsme u toho zákona zachování energie.  Odcházím z místa ve službách (nebo jinde). Nastupuji do výroby. Kdo je jako v tom minulém místě nahradí? Ostatně, akce 65 tisíc do výroby  (pak77t) jsme tu měli už v 50. letech. Tedy nic nového. Výsledek byl tehdy hodně špatný. Dnes by to znamenalo kolaps v mnoha oblastech. Protože platí onen zákon zachování energie. Nemohu získat něco z ničeho. Nebo vykouzlit nové lidi tím, že jim vlastně sdělím, co jako by teda měli dělat, aby nám všem bylo lépe. Sakra, tohle už jsem zažil a stálo to za …., no, za stejno, co geniální myšlenka páně Štěcha.  

Škoda, že ve volbách nelze přidělovat záporné hlasy. Za tuto veledušnou myšlenku by si je páni z ČSSD plně zasloužili. Protože vlastně jsme se jen nahlas dozvěděli, co si většina z nich myslí. Soudruh Lenin nechává pozdravovat,,,,     

Autor: Radim Vajchr | pátek 16.6.2017 18:58 | karma článku: 38,84 | přečteno: 1613x
  • Další články autora

Radim Vajchr

Coronavirus, strašák elit

29.3.2020 v 13:41 | Karma: 14,80

Radim Vajchr

Klaus raus!

16.3.2019 v 20:03 | Karma: 46,69

Radim Vajchr

Zlaté rádio Jerevan

27.8.2018 v 21:27 | Karma: 36,77

Radim Vajchr

Babiš je rád(th)

12.8.2017 v 10:54 | Karma: 31,31

Radim Vajchr

Vrtěti internetem

8.1.2017 v 21:09 | Karma: 21,72