Primátorko Řápková, díky. Aspoň někdo, kdo se nebojí!

Musím se přiznat, že marně hledám na současné politické scéně někoho, kdo by se dokázal postavit čelem tomu, co Ústecký kraj trápí nejvíce, tedy nepřizpůsobivým občanům, jejich notorickému zvyku zneužívání sociálních dávek, věčným krádežím a napadání slušných lidí. Pan Paroubek je, jak jsme z plakátů ČSSD zjistili (http://zpravy.idnes.cz/letak-s-popalenou-natalkou-podporuje-cssd-vytiskla-ho-ale-romska-strana-1oz-/domaci.asp?c=A100523_181916_domaci_vel) , jediná naděje pro Romy, že jim zajistí blahobytné nicnedělání. Ostatní politické strany se o problematiku Romů a nepřizpůsobivých vůbec nezajímají. 

Zaujal mne proto dnešní článek o dalším originálním řešení chomutovské radnice, jak zatočit s notorickými „zneužívači“ dávek. (článek zde: http://zpravy.idnes.cz/o-davky-muze-prijit-94-lidi-vozili-srot-do-sberen-f5h-/domaci.asp?c=A100526_1390876_domaci_jav) Opět musela přijít chomutovská primátorka Ivana Řápková jako jediná z politiků v ČR, a vyřešit problém tzv. šroťáků (čti zlodějů všeho, co se dá odšroubovat nebo urvat a vykoupí to ve sběrně)? To zde není vyjma paní Řápkové nikdo, kdo by byl ochoten tuto problematiku efektivně řešit?

Moje podivení je o to větší, že se zde pořádají občanské petice za rovný přístup státu ke všem občanům. Tedy, aby se měřilo všem stejně. Na internetu se organizují desetitisícové facebookové skupiny a nikdo z politiků toto není schopen respektovat. Je mi z toho blivno, protože toto nicnedělání je hlavním důvodem aktivizace neonacistů a pravicových radikálů, kteří všeobecnou frustraci lidí z laxnosti státu k nepřizpůsobivým zneužívají ve svůj prospěch. Tohle pan Pecina nevidí?

Možná by nebylo od věci, kdyby vláda místo házení klacků pod nohy paní Řápkové naopak s takovými politiky úzce spolupracovala a čerpala praktické zkušenosti, jak přijmout opatření, která opravdu fungují.  Možná potom občané opět získají důvěru ve své politiky. Možná potom budou mít zase pocit, že politici jsou zde od toho, aby chránili slušné a ne lumpy a zloděje.

Bohužel, díky Kocábům a podobným je tomu dnes naopak!  

Autor: Radek Prochazka | čtvrtek 27.5.2010 18:14 | karma článku: 33,52 | přečteno: 1998x