Věci (ne)Veřejné už nikdy!!

Vážení, 18. 10. 2010 jsem publikoval článek s názvěm "Nevypočitatelné Věci veřejné". Z něj čišela určitá skepse, která na mě po komunálkách padla a tehdy jsem prohlašoval, že si myslím, že nové strany bez politických dinosaurů (a zejména pak VV) jsou pro mne nedůvěryhodné a že není možné předpovědět, jak se vlastně budou v politice chovat. Bohužel, nejen že se splnilo to, čeho jsem se bál, ale navíc to zcela předčilo ty nejčernější scénáře, které mne napadaly.

To, co pánové John a Bárta za asistence dalších protagonistů (a zejména protagonistek) strany VV předvádějí, nemá skutečně snad nikde obdoby. Čekám jen, kdy si sáhneme na dno politické kultury v naší zemi, pokud už na tom dně nejsme.

Jenže už nekolikrát jsem si myslel, že se naše politická scéna nachází hlouběji než Mariánský příkop. A tedy, že narazila na pomyslné dno a že dále nikam klesnout už nejde. OMYL, jak mnoho jsem se mýlil a dnes a denně nám politici předvádějí, že to jde. A že to jde o omnoho hlouběji, než si každý jeden z nás vůbec po volbách v roce 2010 (zejména těch parlamentních) dokázal představit i v těch nejčernějších snech.

A nejhorší na tom je, že pan Sobotka coby šéf ČSSD jen čeká a čeká a mne si ruce , protože prostě celá koalice za přispění zejména Věcí veřejných, směřuje do záhuby. Místo toho, aby se čas věnoval řešení reforem, které prostě a jednoduše stejně jednou budou muset přijít (a čím později, tím budou drastičtější), vyčerpávají se síly a promrhává se čas na řešení vnitrokoaličních vztahů. A je jasné, že populismu pana Sobotky a celé ČSSD podléhající průměrný volič v naší zemi, dá svůj hlas v následujících volbách právě této straně. A to bude teprve cesta do záhuby.

O úrovni nejužšího vedení strany Věcí veřejných nás už přesvědčili sami jeho členové několika "podařenými" nahrávkami. Kdybych nevěděl, že to ti lidé z VV myslí vážně, usmál bych se tomu a považoval bych to průměrný či mírně podprůměrný vtip. Jenže on to vtípek bohužel není a je mi z toho smutno... A konání pana Bárty je nejlepším důkazem toho, že strana VV je spíše podnikatelským záměrem, než čímkoliv jiným.

Vážení koaliční politici, probuďte se a začněte pro nás, pro občany této země, už něco konečně dělat (pokud už není pozdě!!!)

PS: Trochu to odlehčím a berte to jako nadsázku (i když jen mírnou, od reality nemá daleko). Dámy z VV měly raději zůstat jen v kalednáři na obrázcích, focení jim šlo lépe...

Autor: Radek Hampl | pátek 13.5.2011 20:20 | karma článku: 19,33 | přečteno: 1779x
  • Další články autora

Radek Hampl

Schizofrenie státní správy

4.1.2012 v 12:40 | Karma: 22,51

Radek Hampl

Zatmění Slunce 4. 1. 2011

5.1.2011 v 8:04 | Karma: 9,42

Radek Hampl

Vítkov... A co dál?

22.10.2010 v 15:50 | Karma: 21,37