V říši slunce za měsíčním zrcadlem

Když kolem utíká slimák, nepřemýšlíš o jeho rychlosti, ale o svém pomalém tempu neuvědomujíce si nesmyslnost svého počínání. Automatické kroky do automatických šlápějí neuvědomujíce si, že jsme je udělali v kruhu života sami.

Ráno slunce a hudba a slova pronášená v rádiu, význam mizí v dáli, a vlak prázdný k prasknutí a atmosféra napjatého klidu, cizí uši snažící se zaslechnout alspoň část skladby. Je to však možné? Na základě některých vědeckých hypotéz bylo stanoveno pole vnímavosti ucha člověka.

Svým specifickým způsobem by měl tento zákon fyzikální zakazovat slyšet více. To že někteří lidé neslyší ani zlomek, není tak důležité. A přesto vnímavost takovýchto lidí je vskutku neuvěřitelná. Dokáží slyšet i trávu růst, praskat pupeny na stromech, čí pukat vějce v ptačích hnízdech. Oni nepotřebují tento umělý stimulátor, který mi používáme na výrobu umělého ticha, na relaxaci, není jim třeba ničeho speciálního, oni sami sobě stávají se nástroji zkušenými, a beze slov dokáží vnímat, pochopit, a hlavně komunikovat se světem kolem sebe.

My snažíme se je naučit naší řeči, řeči civilisovaného člověka, ale ve skutečnosti je to právě naopak, jsme to my kdo učíme se tomu co nám chtějí říci oni. My učíme se základní myšlence, stejně tak jako ptáci učí se létat.

Jsou to pro nás zdravé ještě neprobádané světy - kterým my říkáme nemocné. Jestli je tomu vskutku tak by se dalo polemizovat.

Mnozí mne snad odsoudí za tyto „kacířské „ názory, ale vždyť od toho jsem svobodný, abych přednesl to co si myslím a byl ochotný o tom diskutovat se všemi a se vším. Jest přeci pravdou konečnou, že přítele může ti dělat strom, či jediný kamínek nalezený kdysi v prachu cesty po které kráčel jsi k vrcholu.

Není již této cesty, není žádné cesty a my tápáme a bojíme se vykročit do neznáma, tam kde právě naše kroky byly by těmi prvními jenž porušily by identickou totožnost krajiny do níž se vydáváme.

Pan Carrol to věděl zcela přesně a proto šel dál, dál za obzor země za zrcadlem, za obzor zrcadla. Věděl že nejsou zde hranice, a proto aby byl pochopen použil formu příběhu, pohádky, děti totiž ví, dokud jim my dospělí neukážeme pravý opak.

Je to zajímavé, jak se z dobou mění čas dospívání, a oblast zájmu dětí. Nedávno jel jsem v tramvaji a zaslechl dva dětské hlásky bavící se o vývoji a modernizaci počítačových periférií, bavili se dosti fundovaně, jen my jaksi neseděla výška a tón jejich hlasů. Otočil  jsem se a vskutku to byli dva hoši s aktovkami na zádech ve věku tak 8-9let. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Rada | neděle 26.6.2016 7:00 | karma článku: 0 | přečteno: 67x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Pláničkova metoda v praxi. Turecký farmář pouští slepicím Mozarta, nesou víc vajec

15. května 2024  6:35

Po vzoru legendární české komedie Slunce, seno, jahody, v níž muzikou zvyšoval dojivost krav...

Bidenova administrativa má nový balík zbraní pro Izrael, vyjde na miliardu dolarů

15. května 2024  6:22

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro...

Vláda má jednat o programu návratu části uprchlíků před válkou na Ukrajinu

15. května 2024  5:45

Program pomoci při návratu uprchlíků na Ukrajinu má na programu vláda. Platná podoba lex Ukrajina...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stane její manžel

15. května 2024  5:10

Před soud předstoupí Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik