Sám poslouchám rozhovory jiných

Za zavřenýma očima probíhá mi koloběh života, jen několik vteřin, snad se tolik nestane. Hromadná doprava dálniční. Všichni uháníme ve svých vozech a kolem nás s ladem sobě vlastním přeběhne srnka a zmizí v dál na dálnici D1.

Sám poslouchám rozhovory jiných, a snažím se jim porozumět, ač nestraný, a nesdílný. Tváře nenesou úsměv, snad jen v případě neštěstí druhého je přinesen impuls ke zdvihnutí koutků. Nazvat mohli bychom ho civilizačním reflexem, snad i komplexem. Smát se cizí bolesti, nepřipadá Vám to brutální, a stejně se neudržíte, a klaunův pád odměníte potleskem a jeho slzy smíchem.

Je to už strašně dávno kdy pozastavil jsem se nad tímto faktem, a od té doby probírám ho, či se alspoň snažím ho probírat ze všech stran. Snad říkáte cosi o marnosti tohoto počínání. Nevím proč stále naivně si myslím a mluvím ke čtenáři, vždyť já jen umocňuji tím svou rozpolcenost.

Já básník - Já čtenář.

A ani jedno není úplně pravda a ani jedno není úplně lež. Mám snad hledat střední cestu - FUJ to bych tedy nechtěl, zapadnout do průměru, a předpisově zdravit, a mít předpisově ohnutý hřbet, a mít vše co má průměrný občan, a v pořadí v jakém on to má. A hlavně něco nevynechat, no to by byla ostuda. PROČ???????

Hlouposti, nevím proč bych měl kráčet směrem kterým jdou všichni, někdy je zábavné zaplavat si proti proudu, pak se nechat chvíli nést a nakonec vylézt na břeh. A najednou naskýtá se tolik, a tolik příležitostí a směrů, kterými je možné se vydat. Je jich tolik, že člověk neví jaký, který, čí, by si měl vlastně vybrat. Spousta z nás skočí, či skočila zase zpátky ze strachu před neznámem, ale toto řešení neuznávám. Zavřu-li oči před tmou, uzavřu se do ještě větší.

Jak býti tak jíti. Nové objevy nečekají jen v dalekých zemích. I ve vlastním domě dokážeš objevit růži vykvetlou za jedinou vteřinu z měsíčního paprsku. Je krásné psát, je krásné číst a je smutné poslouchat o nechuti ke knihám, či přímo o odporu k nim. Velkou knihovnou chci naplnit svůj byt a všechny znát, jít okolo a pohladit je pohledem, či vzíti do ruky a začísti se do tolik známých řádků, ne pro jednou, ale pro vždy. 

Svítání, noc ustupuje dni, a pomaličku balí si své peřiny které rozprostřela kdysi po celé ploše nebe. Den připravuje ubrus z červánků a servíruje s nádechem tajemna na čistou plochu slunce. Připomíná mi kouzelníka tahajícího z kloubouku ještě jednoho bílého králíčka bavíce se pohledy dětí kde se tam tento vlastně vzal. A zavřené oči, učebnice, či noviny drží nás nad vodou, je to tak, či pouhý duševní A tak každého dne.

Nechť rozhodneš každý sám.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michael Rada | sobota 11.6.2016 7:00 | karma článku: 11,24 | přečteno: 166x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Fiala mluvil s Netanjahuem, členové vlády mluví o zatykači z Haagu opatrně

21. května 2024  18:53,  aktualizováno  20:41

Premiér Petr Fiala si telefonoval s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. O zatykač na něj,...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21,  aktualizováno  20:41

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 408x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik