Proč Česká Pošta nefunguje

V úterý 2.12.2014 překvapil celou Českou republiku mráz a s ním spojené náledí. Kdo by to byl čekal, řeknete si, ale je to tak. Přírodě stačí smíchat dvě přísady a vyřadí z provozu přepravu v půlce republiky. V rámci vyřazení pak mají mnozí možnost, odkázat se při neposkytnutí služby právě na tento výkyv počasí.

K postiženým se přiřadila i Česká pošta. Naštěstí si však našla čas na vydání tiskového prohlášení, které její jméno zachrání. Článek, na který reaguji, můžete najít zde.

To že Česká pošta tápe již celá desetiletí, vědí všichni, a s její konsolidací si neví rady ani pan ministr Chovanec, pod jehož resort tato organizace patří.

Během přečtení článku a prohlédnutí vložené fotografie z centrálního překladiště Vám však, jako člověk pracující přes 20 let v logistice, mohu říci poměrně přesně, proč pošta nefunguje

Má totiž u sebe pěkný nepořádek

Podívejte se sami na fotografii v článku a uvědomte si, jak jsou uskladněny, či spíše umístěny balíky na vozících, jak leží vše na zemi. Z oblečení usuzuji, že práci vykonávají agenturní pracovníci, kteří ani nedostanou pracovní oděvy, natož odpovídající platové ohodnocení.

Ale nebojte, ta fotografie je nejspíše z loňska, nebo z doby ještě dřívější, protože každý rok se na poště děje to samé, bez ohledu na to, kdo je právě v jejím vedení

Podívejte se na galerii, která doprovázela podobný článek v prosinci 2013 - link zde

Všimli jste si, že jen na jednom u obrázků není nepořádek? Je to obrázek běžícího pásu s balíky.

Česká pošta pláče nad objemem práce před vánoci.

Rád bych ji však upozornil, že objem 150.000 - 200.000 zásilek denně je standardní objem skladu internetového prodejce v centru TOKYA a nepořádek tam není, ani tolik bezprizorně se pohybujících lidí nosících na ramenou balíky se zbožím. Takového člověka jsem při návštěvě neviděl ani jednoho.

Tuzemský MALL.CZ, ani ALZA.CZ také dělají obrovské objemy a přesto by si ani jeden nedovolil spravovat své prostředí tak, jak to dělá Česká Pošta.

Důvodem nebude odlišná technologie, ale skutečnost, že oba dva soukromé subjekty si na sebe musí vydělat sami a nemohou se spoléhat na permanentní přítok peněz ze státní pokladny. 

Takže až příště bude pošta plakat nad rozlitým mlékem a tiskové mluvčí bude svalovat vinu na počasí, doporučuji vedení pošty si nejdříve udělat pořádek ve vlastních řadách, než se začnou pouštět do počasí, které nedělá nic jiného, než že se mění s ohledem na aktuální roční dobu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michael Rada | pondělí 8.12.2014 7:00 | karma článku: 13,03 | přečteno: 634x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0