Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Plzeň - město dronů

V sobotu 9.4.2016, se na regionálních stránkách iDNES objevila zpráva, že se Plzeň chystá stát městem dronů. Po městě kultury, by se mělo stát dalším tahákem. Mám takový divný pocit, že bude stejně jen tahat peníze,

které si nezaslouží.

Za celým projektem stojí SIT, neboli Správa Informačních Technologií. Když jsem si zkusil tento subjekt najít o obchodním rejstříku, našel jsem mnoho, jen ne ten pravý. Když jsem zkusil „SITMP“, jak se někde také uvádí, nenašel jsem nic.

Nakonec po pár minutách jsem uspěl jinde a dorazil na stránky Správy Informačních Technologií Města Plzně. To že se jedná o odborníky, poznáte na první pohled, viz. screenshot úvodní stránky webu

Předpokládám totiž, že stránka odhalila můj slabší zrak, z mého potu vytušila nervozitu a vyšší věk a proto automaticky najela do SENIOR MODU.

Při průzkumu webu pak zjistíme důvod, proč se SIT neobjevuje v Obchodním Rejstříku, ona totiž není firmou, ale je příspěvkovou organizací města, viz další screenshot

Propočteme, li základní čísla zjistíme, že na jednoho zaměstnance měsíčně připadne obrat 149.456,521 Kč, z toho ve vedlejší činnosti jde o 22.644,927 Kč.

Nyní již chápu, proč se město Plzeň nesnaží setřít černé skvrny na tváři města tvořen více než sto sedmdesátí nevyužívanými prostory a budovami. Ono si do nich totiž plánuje umístit pravděpodobně další, ze svých budoucích příspěvkových organizací a třeba takové staré Komorní divadlo, může být využito jako testovací dráha právě pro vznikající světovou centrálu pro testy Dronů.

Proč by ne, když se osvědčilo testování vozidel značky MERCEDES-BENZ v ulicích, kde navýšení objemu emisních zplodin, když se zde prohání jeden náklaďák za druhým, přeci nemůže nikomu vadit. A kdyby, pak je třeba poslat pár dalších náklaďáků převážejících popílek na otevřených korbách napříč městem a ony protesty ustanou, změníce se na chraptivý kašel.

Město Plzeň obývá mnoho dobrých lidí a lidí s chutí něco změnit. Tito lidé však musí přijít s prosíkem a nejlépe napěchovanými obálkami, aby se vůbec dozvěděli, že když budou chtít nějaký z prázdných prostor využívat, musí za to platit a to tzv. Standardní tržní ceny", ale když se to vezme kolem a kolem, obálka nebyla dost tučná a mají prostě smůlu.

Jó kdyby byly neziskovkou, či se nejlépe stali Příspěvkovou organizací města, to by byla jiná, to by si totiž mohli prostor využívat i za korunu na měsíc.

SIPMP spravuje dle čísel výše 6.000 počítačů a měsíčně řeší 1.350 požadavků zákazníků. To je dobrý business a nezadá si se SPRÁVCOVSTVÍM STATKU, či ODPADOVÝM ČISTÝM MĚSTEM. Čím totiž bude horší servis, tím delší bude jistota dlouhodobého zaměstnání.

Je-li totiž na 6.000 počítačů 1.350 požadavků měsíčně, je něco špatného v jádru pudla, ale proč by to někdo řešil, když z toho může dobře žít.

SIPMP byla založena městem, město ji živí, platí a schvaluje další projekty. Co na tom, že jsou nereálné. Dobře zní, a s tím má vedení města nejen v akci EVROPSKÉ MĚSTO KULTURY,  dobré zkušenosti.

A tak budou moci, rodiče s dětmi a firmy přicházet a posílat zaměstnance na placené kurzy, kde mohou ochutnat zážitky a technologie, které byly pořízeny za jejich peníze a pak jen slintat za okny, protože mají tu smůlu a nechtějí žít jen s nataženou rukou pro peníze jiných, ale chtějí si na svůj provoz vydělat sami a zůstat tak bez ohnutých zad vzpřímení, s jasným cílem, k němuž patří i čestnost a tvrdá práce, za kterou jedinou očekávají nárok na odměnu.

A nevíte-li co s volným časem a penězi, navrhuji návštěvu TECHMÁNIE (kde vždy půl roku můžete při každé návštěvě vidět pořád jedno a to samé), nebo DOMU DIGITÁLNÍCH DOVEDNOSTÍ, kde Vás v kurzech dokáží naučit i to, že přijdete-li s vlastním tabletem, nemusíte si s ním jen podkládat nohu viklajícího se jídelního stolu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michael Rada | čtvrtek 14.4.2016 7:00 | karma článku: 10,17 | přečteno: 199x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Distributor smrtícího alkoholu z metanolové kauzy byl podmínečně propuštěn

21. května 2024  16:36

Jiří Vacula, který v roce 2012 distribuoval otrávený metanol, byl podmíněně propuštěn na svobodu,...

Británie odškodní desetitisíce pacientů s kontaminovanou krví, zaplatí miliardy

21. května 2024  16:18

Britská vláda vyplatí další odškodné desítkám tisíc lidí, kteří se kvůli kontaminované krvi v...

Kvůli důchodové reformě bude mimořádná schůze, čekají se opět noční bitvy

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  16:13

Přímý přenos Nejtřaskavější bod z programu květnové schůze budou poslanci projednávat až příští týden, po...

Policie našla v zemině z výkopu další kosti, patřily třem lidem. Pošle je na pitvu

21. května 2024  16:11

Lidské kosti, které v pondělí objevili pracovníci technických služeb během výkopových prací v...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 408x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik