Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Dobrý den pane Vaněček, děkuji Vám za již druhou korekci mého gramatického vyjadřování. Rád bych se podíval, abych se poučil na některé z Vašich publikovaných textů, ale nedaří se mi je najít. Můžete mi prosím pomoci.

Naštěstí jsou čtenáři k mému nedostatku tolerantní, stejně, jako například k vadě řeči a neruší je to ani při mých přednáškách, ani při čtení příspěvků, kde se soustředí na obsah celku, který však pro Vás pravděpodobně nebude tak důležitý.

Přeji Vám krásný den a omlouvám se, jestli jsem ho zkazil svou gramatikou.

0 0
možnosti
PV

Dobrý den, prosím naučte se česky a nedělejte ostudu češtině, viz Vaše věta:

"SIPMP byla založena městem, město ji živý,..."

Hezký den

0 0
možnosti
PV

Promiňte pane Rado, ale i v dospělém životě lze léčit většinu vad řečí. Myslím si, že čeština si zaslouží, abychom ji věnovali hodně pozornosti. A ani obsah, třeba výborný, tento nedostatek neomlouvá. Víte, mne to opravdu tahá za uši i oči a vadí mi, když se kdokoliv a jakkoliv vzdělaný, třeba i v dobré víře, spěchu apod., dopouští takovýchto přehmatů. A to, že v článku semelete vše, co vám přijde na mysl, je také zvláštní. Jsem "ajťák" a tak si dovedu představit, co je to starat se o takový počet počítačů v tak málo lidech. Zvláště, když to není jen o servisu, ale o i tvůrčí činnosti. To, že se Vám stránka zobrazí v 300% zvětšení, je pravděpodobně chyba na vašem zařízení. Možná nemáte správného "ajťáka", který by se Vám o zařízení staral:-) A víte, doufám, že naprostá většina problémů v uživatelském světě počítačů je "závada mezi židlí a klávesnicí".

PS: v oslovení se stále používá pátý pád. Jsem stará škola a nevím, že by se pravidla spisovné češtiny tak změnila, že by se používal pád první. Neberte si příklad třeba z novinářů i veřejnoprávních médií.

Přeji Vám hezký den a promiňte mi mou opovážlivost, není mým cílem Vás jakkoli urážet. Jen mám rád češtinu;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 408x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik