Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dopis budoucím zaměstnancům

Dobrý den. Děkuji Vám, že jste si našli čas a navštívili stránky naší společnosti, která díky neustálému rozvoji hledá další zaměstnance a spolupracovníky. Abych předešel zklamání z Vaší i naší strany, rád bych upřesnil, co Vás čeká, začneme-li vzájemně spolupracovat.

V úvodu bych rád nejdříve řekl, čím se zabýváme pro Vaší lepší představu, do čeho jdete.

Jsme Mezinárodní Obchodní Síť Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB) a naším cílem je vytvořit Svět Bez Odpadu.

K tomu abychom mohli tohoto cíle dosáhnout, musíme zbořit mnohé zažité představy nejen o ekonomice, průmyslu, podnikání, ale i způsobu práce každého z nás, každého kdo do projektu chce být nejen zapojen, ale kdo se na něm chce aktivně podílet.

Ekonomický profit je pro nás přidanou hodnotou naší činnosti, ne důvodem její realizace.

Já jsem Otcem projektu a z důvodů, že již nechci býti po více než dvou desetiletích manažerem, dohodly se sudičky projektu, že mne budou nazývat prezidentem.

Jaká bude Vaše funkce, záleží jen na Vás samotných. Nebude-li poškozovat náš cíl, a cestu po které jdeme, necháme výběr na Vás stejně jako rozhodování o výši Vašeho ohodnocení.

Ano, je to tak, výši Vaší odměny si určíte jen Vy sami.

Jak?

Objemem práce, kterou budete pro projekt a síť vykonávat.

IBCSD LAB je spojením funkčních lidí, procesů, nástrojů a dalších prvků. Každý kdo je součástí, ovlivňuje tok a existenci celku, to znamená, že je možné transparentně definovat podíl na zisku.

Horní hranice je dána jen schopností každého jednotlivce kvalitně a odpovědně realizovat jeden, dva, tři, 100 projektů současně. S ohledem na tuto schopnost je více než logické, že z účasti na každém jednotlivém projektu bude jedinec profitovat a to do míry svého přispění.

65% čistého zisku bude rozděleno mezi ty, kteří se aktivně na konkrétním projektu podíleli. Zbytek jde na rozvoj sítě a dalších projektů, které bude IBCSD generovat.

Pracovní doba je na Vás, stejně jako výše Vaší odměny a odvisí od Vašeho zájmu přispět k rozvoji celku. Jste-li maximálně výkonní a nepracujete-li jen a pouze s cílem mít víc a víc peněz, pak můžete být schopni odvést svou část práce za 3, 2, či dokonce 1 den v týdnu, zbytek času můžete pak strávit dle svých představ, to je v pořádku. Důležité je jen si stále uvědomovat, že jste součástí většího a komplexního celku, pro který, stejně jako ostatní, jste důležitou součástí a svou činnost na tuto vlastnost musíte umět s ostatními koordinovat.

Náplň práce, je tím posledním do čeho bych Vám chtěl mluvit. V praxi jsem se totiž setkal s mnoha špičkovými účetními, kteří s mnohem větší radostí stavěli doma modely, či dělníky na výrobních linkách, kteří byly zkušenými lékaři a svou vášeň z důvodů ekonomických nemohli uplatnit. Podíváte-li se na mou profesní historii např. na síti LINKEDIN, zjistíte že ani já jsem neměl vždy možnost dělat to, co mne baví nejvíce, co umím nejlépe a i to je důvod, proč chci celý systém změnit a tento „procesní odpad“ vymýtit.

Náš cíl, jsem jasně definoval v úvodu - SVĚT BEZ ODPADU

K tomu aby tohoto cíle bylo možno dosáhnout, je třeba velké množství odborností a odborníků počínaje lidmi, kteří s chutí pracují manuálně s různými materiály, těch kteří dokáží vizualizovat víc než jen kvádr, či bankovku, designérů, vývojářů, matematiků, programátorů, ekonomů, obchodníků, malířů a sochařů a mnoho dalších.

Chci zapojit všechny lidi pracující s láskou, protože jen tak budeme moci vytvářet výrobky, které budou milovány a vyhledávány, ne pro jejich značku, ale pro práci, která se do každého z nich vložila.

Neomezuje Vás věk, vzdělání, náboženství, ani tělesné schopnosti a přidáme-li k tomu aspekt časové vytíženosti, dostáváme nejširší možné pole působnosti pro všechny jedince (či skupiny) ochotné pracovat, ne jen býti zaměstnáni.

S ohledem na délku seznamu potenciálních zaměstnání však doplním vysvětlení, koho v mé síti nechci.

Nemám zájem o lidi žijící z práce druhých, pracovníky, kteří umí řídit, ale bojící se sáhnout na práci, plánovače plánů a analytiky analýz. Ty kdož za půjčení, vyžadují upsání duše i majetku. Nechci zlatokopy, pro které jediným cílem cesty je hromada zlata ve vlastním trezoru, či agresory pro které PRODAT, znamená neohlížet se na nikoho a nic. Věřím, že se mi podaří tyto lidi, držet mimo IBCSD LAB, protože prostoru pro ně, je ve stávajícím světě průmyslu více než dost.

Na závěr bych jen rád řekl, že záleží jen na každém z Vás, jakou cestu zvolíte. Já zvolil tu, která není jednoduchá, často neprošlápnutá a z jejichž finálních výsledků se budou radovat za mnoho let po mém odchodu jiní, ale považuji ji za správnou, stejně jako to nabídku možnosti, jít po této cestě společně.

 

Autor: Michael Rada | úterý 30.9.2014 7:00 | karma článku: 6,67 | přečteno: 965x
  • Další články autora

Michael Rada

Maiku - haiku

Vyvolat bouři ve sklenici vody lze poměrně snadno, stačí jen kýchnout. Nemáte-li však sennou rýmu, či nešimrá-li Vás pod nosem, pak je třeba přistoupit k dramatičtější metodě a nazvat své neumělé výtvory literární HAIKU.

27.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 20x | Diskuse| Poezie a próza

Michael Rada

Roboti, peníze a lidi

Jak již z názvu vyplývá, není důležitější věci pro průmysl, než robotizace. Pojem PRŮMYSL 4.0, či chcete-li INDUSTRY 4.0 je ve všech novinách a ústech od manažerů, přes politiky. Zatímco oni o něm hovoří jako o vizi, lidé dole

26.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 46x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

Víte k čemu je databáze dlužníků? K ničemu!

Politici investují. Rádi a hodně. Je jedno, jestli do infrastruktury, která jeví se za pár let horší, než kdy před tím. Či do kompostérů, neřešíce co pak s vyrobeným kompostem. Nebo do evidencí, databází a rejstříků. Občan by řekl

25.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 49x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

Zero waste week už za 14 dní

Tak se nám to přiblížilo. V týdnu od 5 do 9 září proběhne celosvětová akce, která již osmým rokem nese název ZERO WASTE WEEK. V roce 2016 bude zaměřená na plýtvání potravinami a zemědělskými surovinami a vypadá to, jako by se

24.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 45x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Vliv velikosti hlavy na ztrátu paměti

V minulých dnech se mi dostal do ruky časopis o logistice vydávaný společností pořádající mimo jiné logistické konference, Mimo jiné takové, které sponzorují lidé a společnosti, jimž jsem o jejich existenci řekl já sám.

23.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 20x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Izrael má nový plán pro Gazu. Po válce by na ni mohly dohlížet i arabské státy

3. května 2024  16:30

Čelní představitelé izraelské vlády uvažují o rozsáhlém plánu poválečného uspořádání Pásma Gazy, v...

Německo sabotuje projekt bruselského Starlinku. Zvýhodňuje Francouze, tvrdí

3. května 2024  16:19

Evropská unie chtěla do roku 2027 na nízkou oběžnou dráhu Země vyslat soustavu satelitů v rámci...

Vlak po nárazu do stromu vrátil na koleje jeřáb, zvedal 21tunový kolos

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 15:56

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek vykolejil osobní vlak, skočila v pátek kolem...

Škody po požáru v Mionší jsou jen minimální, prales podle hasičů někdo zapálil

3. května 2024  11:46,  aktualizováno  15:54

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik