Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Čistá mobilita zase jinak

Skutečnost, že čistá mobilita má mnoho tváří již ví každý, kdo zavítal na stránky mého blogu. Jsem rád, protože do světa bez odpadu a plýtvání čistá mobilita patří, na rozdíl od nekonečných silničních staveb, při kterých se

špatná práce, odměňuje dalšími zakázkami. Dnešní cesta za projekty do Prahy mi otevřela otázku, zda-li mají stavební společnosti daná pravidla na rozsah uzavírek. Trasu Plzeň - Praha jsem jel od soboty do úterý 3x. Na 23 km!!!! dlouhém zúžení nepracoval nikdo v sobotu, nikdo v neděli a v úterý se práce konaly v součtu na max. 1 km délky, zatímco zbytek byl prostě zavřený.

Pojďme se nyní podívat do světa bez odpadu, v němž mobilita nebude znamenat osm a více metrů vozovky.

Prvním projektem je nezvykle, ale zaslouženě úspěšný projekt na serveru komunitního financování KICKSTARTER. S ohledem na objem příspěvků a přispěvatelů očekávám, že získá více než 10x požadované částky, která byla 75.000,-USD. V češtině bych jej nazval - CHCETE ELEKTRICKÉ KOLO? VYMĚŇTE SI KOLO!

 

Protože však čistá mobilita nemá být jen pro vybrané, či zdravé, pojďme se podívat na to, jak právě ona může vypadat, vezmeme-li existující základ a vbudujeme nad něj "neexistující" nadstavbu. Pan Paolo Badano Genny, to udělal a jeho invalidní vozík, patří ke špičce nejen v oboru designu, ale i tom, jak dokáže přiblížit mobilitu mobilních a těch nemobilních obyvatel.

Tento výrobek nezůstal před časem nepovšimnut ani v tuzemsku, ale o jeho existenci vědělo jen pátŕ vyvolených, což věřím, že se podaří změnit i díky tomuto blogu a nejenom to, V tisku jsem se dozvěděl, že ministerstvo bude obcím rozdávat miliony na čistou mobilitu, doufám proto, že imobilní občané a prostředky osobní čisté mobility, nebudou vyjmuty, stejně jako například vozy TESLA MOTORS.

Důvod proč ne nevyjímat, je kromě jiného vidět i na videu níže.

A když jsme u toho "vow", či "ach" efektu, co by jste řekli tomu, kdybyste si v případě potřeby svůj invalidní vozík vytisknuli na své domácí tiskárně a sestavili ho přímo doma. Myslíte, že je to nereálné? Věřím, že tento link Vás přesvědčí, že není. 

A když jsme u těch nevěřitelných věcí, je třeba říci, že jsou ve světě lidé, kteří neuvěřitelné dělají skutečným již dnes a to mimo jiné proto, aby ukázali, že na splnění svých snů nemusíte mít miliardu, či spoustu nul a jedniček v aplikaci, ale vyhrnuté rukávy a chuť vyzkoušet, že nic není nemožné (a ne to mít jen ve sloganu své firmy)

V předposledním příspěvku dnešního dne se se ze země, resp. ze vzduchu, podíváme na třetí element a to na vodu, protože na té lze létat i bez křídel a i když přiložený projekt vypadá sebevíce neuvěřitelně, je skutečný, jak ukazuje i tento článek v Huffingtone post.

Poslední příspěvek dneška propojí hned dva elementy a vzduch a zemi. K jeho vzniku přispěla skutečnost, že čistá mobilita byla jednou z atrakcí Oslav konce druhé světové války v Plzni a česká společnost FLYCOPTERS se rozhodla tuto skutečnost zachytit díky jednom ze svých výrobků. Zde je důkaz.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michael Rada | pondělí 16.5.2016 7:00 | karma článku: 10,33 | přečteno: 170x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

Na Rychnovsku se střetl vlak s autem, tragickou nehodu nepřežili dva lidé

21. května 2024  18:15

Při dopravní nehodě auta s vlakem v Čermné nad Orlicí na Rychnovsku zemřeli dva lidé. Na místě...

Poslanci kývli na možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  17:55

Přímý přenos Poslanci schválili možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění. Pomoci to má těm,...

Carlson má pořad v ruské televizi. V prvním díle řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46

Konzervativní americký moderátor Tucker Carlson spustil vlastní pořad na ruské státní televizi...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 408x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik