Čistá mobilita zase jinak

Skutečnost, že čistá mobilita má mnoho tváří již ví každý, kdo zavítal na stránky mého blogu. Jsem rád, protože do světa bez odpadu a plýtvání čistá mobilita patří, na rozdíl od nekonečných silničních staveb, při kterých se

špatná práce, odměňuje dalšími zakázkami. Dnešní cesta za projekty do Prahy mi otevřela otázku, zda-li mají stavební společnosti daná pravidla na rozsah uzavírek. Trasu Plzeň - Praha jsem jel od soboty do úterý 3x. Na 23 km!!!! dlouhém zúžení nepracoval nikdo v sobotu, nikdo v neděli a v úterý se práce konaly v součtu na max. 1 km délky, zatímco zbytek byl prostě zavřený.

Pojďme se nyní podívat do světa bez odpadu, v němž mobilita nebude znamenat osm a více metrů vozovky.

Prvním projektem je nezvykle, ale zaslouženě úspěšný projekt na serveru komunitního financování KICKSTARTER. S ohledem na objem příspěvků a přispěvatelů očekávám, že získá více než 10x požadované částky, která byla 75.000,-USD. V češtině bych jej nazval - CHCETE ELEKTRICKÉ KOLO? VYMĚŇTE SI KOLO!

 

Protože však čistá mobilita nemá být jen pro vybrané, či zdravé, pojďme se podívat na to, jak právě ona může vypadat, vezmeme-li existující základ a vbudujeme nad něj "neexistující" nadstavbu. Pan Paolo Badano Genny, to udělal a jeho invalidní vozík, patří ke špičce nejen v oboru designu, ale i tom, jak dokáže přiblížit mobilitu mobilních a těch nemobilních obyvatel.

Tento výrobek nezůstal před časem nepovšimnut ani v tuzemsku, ale o jeho existenci vědělo jen pátŕ vyvolených, což věřím, že se podaří změnit i díky tomuto blogu a nejenom to, V tisku jsem se dozvěděl, že ministerstvo bude obcím rozdávat miliony na čistou mobilitu, doufám proto, že imobilní občané a prostředky osobní čisté mobility, nebudou vyjmuty, stejně jako například vozy TESLA MOTORS.

Důvod proč ne nevyjímat, je kromě jiného vidět i na videu níže.

A když jsme u toho "vow", či "ach" efektu, co by jste řekli tomu, kdybyste si v případě potřeby svůj invalidní vozík vytisknuli na své domácí tiskárně a sestavili ho přímo doma. Myslíte, že je to nereálné? Věřím, že tento link Vás přesvědčí, že není. 

A když jsme u těch nevěřitelných věcí, je třeba říci, že jsou ve světě lidé, kteří neuvěřitelné dělají skutečným již dnes a to mimo jiné proto, aby ukázali, že na splnění svých snů nemusíte mít miliardu, či spoustu nul a jedniček v aplikaci, ale vyhrnuté rukávy a chuť vyzkoušet, že nic není nemožné (a ne to mít jen ve sloganu své firmy)

V předposledním příspěvku dnešního dne se se ze země, resp. ze vzduchu, podíváme na třetí element a to na vodu, protože na té lze létat i bez křídel a i když přiložený projekt vypadá sebevíce neuvěřitelně, je skutečný, jak ukazuje i tento článek v Huffingtone post.

Poslední příspěvek dneška propojí hned dva elementy a vzduch a zemi. K jeho vzniku přispěla skutečnost, že čistá mobilita byla jednou z atrakcí Oslav konce druhé světové války v Plzni a česká společnost FLYCOPTERS se rozhodla tuto skutečnost zachytit díky jednom ze svých výrobků. Zde je důkaz.

 

Autor: Michael Rada | pondělí 16.5.2016 7:00 | karma článku: 10,33 | přečteno: 170x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0