Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Převážně nevážné glosování některých událostí 47.týdne

Financial Times: Česko je prolezlé korupcí.Všudypřítomná korupce v Česku ohrožuje investice, píše deník Financial Times. Dle něj není v Česku týden, kdy by nebyla zveřejněna nějaká nová korupční kauza. Podnikatelé prý kvůli míře korupce omezují své investice v Česku. Britský deník naráží na vládu premiéra Petra Nečase, která hlásá boj proti korupci jako svou klíčovou prioritu. Podle Financial Times ale výsledky nejsou prakticky žádné.  .(Finacial Times, byznys.ihned.cz )

Nečas: Teď začít boj s korupcí? To je jako přidat se k partyzánům ve vyhrané válce

Premiér použil historické přirovnání, když komentoval protikorupční snahu odborářů. Ti pořádali v Praze demonstraci na protest kvůli českým korupčním kauzám. Nečas jim ale vzkázal, že jeho kabinet s klientelismem bojuje úspěšně. (zpravy.ihned.cz)

Komentář: Začínám nabývat dojmu, že uvnitř vlády musí nutně zuřit lítá bitva o titul "Český Mr. Bean".  Doposud jasný kandidát na vítězství Alexandr Vondra, který se vyznamenal iniciativou „Boj za zrušení komunistické strany již po 22 a i více letech“ byl tvrdě potřen Nečasovým ohlášením úspěšného vedení a brzkého konce války s korupcí. Tu však předseda vlády jaksi nedopatřením zapomněl zahájit.  Pokud tím zahájením ovšem nemyslel vládní strategii, že v okamžiku, kdy se něco provalí tak, že se to nedá ututlat, vláda začne vytvářet vyšetřovací výbory, podvýbory, najímat experty, znalce a právníky všeho druhu a podruhu. Tato strategie úspěšně vytváří krycí mlhu, která jednak vyvolá dojem, že se v dané záležitosti něco děje, aby současně zakryla skutečnost, že se vlastně neděje vůbec nic.  Oni ti expertní pánové sice přijdou daňové poplatníky na značné peníze, ale co oko voliče nevidí, to vládní srdce neželí. V podstatě je tedy všechno v pořádku.  Zbytek národa se jen musí modlit, ať u nás nevypukne nějaká bitva doopravdy. Pokud by nás například napadli Marťani, Nečas by jistě vyhlásil: a) že vítězství nad vesmírnými vetřelci bylo úspěšné dotaženo do konce   b) v rámci úspor by zrušil armádu, protože potřebuje peníze na vedení války  c) po třech týdnech diskusí a porad by vytvořil výbor expertů na vytvoření týmu specialistů, který by navrhl poradní podvýbor právníků, a ti by úspěšně již po osmi měsících navrhli způsob provedení výběrového řízení  na  „Studii o zahájení války“ a to v časovém horizontu pro příští a další volebního období  d) by zvedl DPH na 50 procent, protože to vše koneckonců musí někdo zaplatit.

Češi nic neprovedli, napsal Klaus do Zambie

PRAHA - Do případu Čechů, kteří jsou v Zambii zadržování kvůli údajné špionáži, se vložil prezident Václav Klaus. Svému zambijskému protějšku Michaelu Satovi napsal dopis, v němž vyjádřil přesvědčení, že Češi neměli v úmyslu spáchat trestný čin. „Na základě podrobných informací, které jsou mi od počátku této nemilé události předkládány, si dovolím vyjádřit přesvědčení, že účelem jejich jednání nebyl úmysl spáchat trestný čin, ale že si chtěli na památku vyfotografovat cvičné letadlo vyrobené v naší zemi, které náhodou objevili vystavené na veřejném prostranství," stojí v Klausově dopise. Češi špionáž popírají. Hrozí jim dlouholeté vězení, záležitost řeší tamní soud.(lidovky.cz )

Komentář:  Doufejme, že tato  prezidentská iniciativa pomůže skupině Čechů dostat se co nejdříve v pořádku domů. Pokud by snad někteří další cestovatelé po různých pofidérních zemích světa zatoužili po podobných andrealinových zážitcích, jako zažívají výše zmiňovaní dobrodruzi, předkládám tu nezištně několik návrhů pro dosažení vytýčeného cíle:

- výlet do severní Koreje  a  vyfotografování severokorejského jaderného zařízení se zdůvodněním, že v tom je určitě český smolinec

- výlet do Saudské Arábie v převlečení poutníka do Mekky a vyfocení posvátného kamene v  Kábě. Na vysvětlenou takového počínání stačí říct, že posvátný kámen je evidentně parádní kousek českého Vltavínu

- udělat si výlet na Kubu a vyfotit si nejlépe puškohledem Fidela Castra. Zvědavé a nevrhlé kubánské policii vysvětlit, že Fidel je jak z oka vypadlý českému Rumcajsovi

- zajet si do Prahy a vyfotografovat si fackování  Miroslava Kalouska. Jako zdůvodnění uvést, že ten pán je  stejně český ministr financí

NASA vysílá na Mars vozítko za 48 miliard

Americká vesmírná agentura NASA vyslala na Mars sondu, která tam má pátrat po vodě i stopách života a poskytnout informace o historii planety. Součástí sondy je pojízdná robotická laboratoř s příznačným názvem Curiosity - Zvídavost. "Čidla Curiosity jsou schopna zaznamenat Marťany, i kdyby to byli mikrobi," řekl o laboratoři jeden z jejích konstruktérů, John Grotzinger z Technického institutu v kalifornské Pasadeně.

Komentář: Po vozících  Patfinder, Spirit a Opportunity je to další zařízení na zkoumání povrchu Marsu a současně i pokusu najít na této planetě život. „ Nevíme kolik misí a jak sofistifikovaných strojů budeme muset ještě na Mars poslat, abychom objevili stopy života", sdělil dobře informovaný zdroj z NASA, který si ale nepřeje být jmenován.  "Pokud však bude na Marsu život nakonec objeven, okamžitě pošleme na Mars vozítko, jehož podobu a účel nám investor průzkumu Marsu již zadal. Jeho podoba není tajná a účel je  zřejmý na první pohled", dodal pracovník NASA. (Vzhled této sondy viz fotografie nahoře.)

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Leoš Prušvic | pondělí 28.11.2011 17:00 | karma článku: 11,23 | přečteno: 696x
  • Další články autora

Leoš Prušvic

Já mám moc rád, když lidi hyperkorektně blbnou na kvadrát!

Tahle okřídlená, byť mírně upravená Švejkova věta, se mi připomněla během dnešního dne hned dvakrát.

31.1.2018 v 21:16 | Karma: 41,60 | Přečteno: 3723x | Diskuse| Politika

Leoš Prušvic

Malé podivení nad tím, proč zrovna předseda EU musí skládat hold Karlu Marxovi

Dne 4. května 2018 předseda EU pan Jean-Claude Juncker vystoupí na slavnosti v Trevíru při příležitosti oslav dvoustého narození Karla Marxe. Welt.de, 17.01. 2018.

29.1.2018 v 13:55 | Karma: 36,00 | Přečteno: 1272x | Diskuse| Politika

Leoš Prušvic

Jak se nestydět za tvory v čele této země

V listopadu 1989 jsem doufal, že skončila doba, kdy v čele tohoto státu stojí lidé, z jejichž chování mám jen trapný pocit studu. Uplynulo něco přes dvacet let a o křeslo prezidenta země se v lítém boji utkali dva přímo ukázkoví kandidáti trapnosti.

26.1.2013 v 20:05 | Karma: 15,24 | Přečteno: 652x | Diskuse| Ostatní

Leoš Prušvic

Kolik avatarů je ještě mezi našimi politiky ?

Volby jsou šťastně za námi, pomalu aby se člověk těšil na další, a politici nic. Žádné sypání popele na hlavu, žádné omluvy voličům za zpackané reformy nebo dokonce za nedodržení volebního programu své strany. Někteří partajní lídři dokonce mluví, jakoby za jejich volební výprask mohli sami voliči. A to se ještě při tom tváří jako veterináři, který uvažují, zda nevyhovující ovce poslat na nucený výsek, nebo jim dát ještě šanci.

16.10.2012 v 16:00 | Karma: 12,27 | Přečteno: 838x | Diskuse| Ostatní

Leoš Prušvic

Tisková zpráva. Praha, Pchonjang. 10. října 2015

Na pozvání předsedy vlády přijel dnes na oficiální návštěvu České republiky Vynikající soudruh, maršál KLDR a vůdce KLDR, soudruh Kim Čong Un. Po uvítání na pražském letišti se delegace, kterou kromě vůdce KLDR tvoří vojenští představitelé, političtí poradci, vedoucí závodů a další korejští odborníci, odebrala na pracovní oběd na Pražský hrad.

14.10.2012 v 21:25 | Karma: 17,38 | Přečteno: 955x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Za smrt chlapce na závodech dostali pořadatel a strýc dítěte podmíněné tresty

28. května 2024  14:19

V případu tříletého chlapce, který zemřel v dubnu 2022 při truck trialových závodech nákladních...

Co nám předkládáte, není reforma, odmítá Babiš růst věku odchodu do důchodu

28. května 2024  5:59,  aktualizováno  14:17

Přímý přenos Důchodovou reformu podle představ současné vlády Petra Fialy začali na mimořádné schůzi schvalovat...

Jiří Paroubek

26. října 2013  22:44,  aktualizováno  28.5 14:11

Bývalý premiér a někdejší předseda sociální demokracie v únoru 2023 oznámil návrat do politiky....

Mladík při sledování hokeje střílel v davu plynovou pistolí, nadýchal tři promile

28. května 2024  14:03

Hodně nebezpečně si v neděli během veřejného promítání finálového zápasu českých hokejistů v...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1828x
No.....jak bych to řekl.....lepší už to nebude!

Seznam rubrik