Kolik avatarů je ještě mezi našimi politiky ?

Volby jsou  šťastně za námi, pomalu aby se člověk těšil na další, a politici nic. Žádné sypání popele na hlavu, žádné omluvy voličům za zpackané reformy nebo dokonce za nedodržení volebního programu své strany. Někteří partajní lídři dokonce mluví, jakoby za jejich volební výprask mohli sami voliči. A to se ještě při tom tváří jako veterináři, který uvažují, zda nevyhovující ovce poslat  na nucený výsek, nebo jim dát ještě šanci.

Někdy proto politici opravdu působí,  jakoby snad ani nebyli z tohoto světa.

No, ale co když opravdu z tohoto světa nejsou? Ne, že by byli přímo nějací UFOňáci, ale prostě jsou třeba zakuklení obyvatelé nějaké jiné dimenze. Pořád všichni  čekáme, co stane před letošními vánocemi, mám na mysli ten konec světa v souvislosti s Mayským kalendářem, a  zatím to už možná dávno začalo. Možná se tu už někdy před lety otevřel časoprostorový tunel a postupně se nám tu etablovali avataři z jiného světa. Krásně byl takový průnik dvou světů popsán například ve filmu “ Kdo chce zabít Jesii”.  Lidé žijící v dvourozměrném světě komiksů se nedopatřením dostali do reálného světa lidí. Ve filmu to byla švanda, v reálu je to mazec. A sotva sem pronikli, tak šup, šup,  jak kukačky v cizím hnízdě se nám usadili v politice! I když tam by jim spíše než název avatar slušel spíš přídomek avevatar.  Cože, vy nevíte co je avevatar? Avevatar je taky avatar, ale díky letitému působení v politice je už lidově řečeno ve vatě. Avatar ve vatě je avevatar.  

Je dost důležité, aby člověk avevatara poznal pokud možno už na první pohled. Prvním poznávacím znamením je jeho  často až nemravně dlouhý pobyt ve vrcholné politice. Druhým signálem je, že takový téměř nesmrtelný politruk s voliči a často i se stranickými kolegy velice těžko hledá společnou řeč. Lidově řečeno je naprostý mimoň. Třetím znamením je to biblické rčení - po ovoci poznáte je! Pokud  někdo v parlamentních lavicích sedí skoro čtvrtinu života a nikdo o jeho práci prakticky nic neví, tak to asi o něčem vypovídá. Špatné je to i případě, že dotyčný funkcionář sice něco dělal, ale ve stylu kam šlápnul, tam ani lebeda neroste. Bohužel poslanců s výše uvedenými znaky máme "tam nahoře" pořád nějak moc a platí to napříč politickým spektrem. Je jedno, jestli se člověk kouká napravo nebo nalevo. Sem tam se nějakého toho lva a další netvory podaří vykousat ven, ale jde to velmi ztuha. Takže při dalších volbách prosím mějte oči na šťopkách. Avevataři nám totiž ve změnách k lepšímu nepomohou.

A co se týče té domněnky, že část politiků skutečně pochází z jiného světa? No, možná na tom něco bude. Stačí se jen pořádně podívat. Čerta prozradí ocas a rohy, vodníka kapající fráček, politika třeba gesta.

 

Ale zatím netřeba propadat panice. Skutečný malér nastane, až si spojíme některého politika s níže uvedenou nepozemskou potvorou. Do té doby sice nečas a plískanice, ale v porovnání s tímto pohoda.

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Leoš Prušvic | úterý 16.10.2012 16:00 | karma článku: 12,27 | přečteno: 838x