Žádost o přezkoumání podnětu zahájení správního řízení ohledně ŘP.

Zde text žádosti o přezkoumání, zda byl podnět ke zkoumání mojí zdravotní způsobilosti řídit motorová vozidla dán oprávněně.

Bc. Vlastimil Prosr

nar. 25. 06. 1681
Za Beránkem 762
339 01 Klatovy 2

 

Krajské státní zastupitelství v Plzni

Veleslavínova 38
306 36 Plzeň

 

Klatovy dne 22. 12. 2015

počet stran: 1

 

Žádost o přezkoumání postupu Okresního státního zastupitelství Plzeň – jih sp. zn. 143/2015

V rámci trestního řízení spisového materiálu Okresního státního zastupitelství Plzeň – jih sp. zn. 143/2015 bylo trestní stíhaní zastaveno. Státní zástupkyně Mgr. Šárka Komorousová po nebo při ukončení stíhání, které nabylo právní moci, dala podnět správnímu orgánu Městskému úřadu Klatovy, odbor dopravy k zahájení správního řízení o zdravotní způsobilosti mojí osoby řídit motorová vozidla na základě kterého se mnou správní orgán zahájil správní řízení, ve kterém mi hrozí odejmutí řidičského oprávnění

Podnět k přezkoumání zdravotní způsobilosti řídit motorová vozidla a zahájení spravního řízení je příslušný dle ustanovení § 10 prováděcí vyhlášky č. 277/2004 Sb. lékař, který zjistí nebo pojme takové podezření, že určitá osoby by nemusela být zdravotně způsobilá k řízení motorových vozidel. V tomto případě, ale dalo podnět státní zastupitelství Plzeň – jih, žádám tedy o přezkoumání tohoto úkonu, zda byl učiněn oprávněně nebo bylo postupováno neadekvátním způsobem či zda nemohlo dojít k pochybení.

Znalecký posudek MUDr. M. Synkové, který je podnětem k zahajení spravního řízení o způsobilosti řidit motorová vozidla byl vyhotoven na žádost Policie ČR v rámci trestního řízení a odpovídal na určité konkrétní otázky zadané znalkyni. Otázka týkající se způsobilosti k řízení motorových mozidel nebyla položena a znalec na ní neodpovídal, otázky směrovaly se skutkovému ději trestného činu, který byl předmětem vyšetřování.

Podle mého názoru nelze automaticky dovodit jejich souvislost s otázkou způsobilosti řídit motorová vozidla ze zdravotních důvodů obecně a podnět k zahajení správního řízení byl dán neoprávněně, což by mohlo případně i zastavit probíhající správní řízení.

Posudek z odvětví psychiatrie je vypracován v rámci určitého paradigmatu, které je vytvořeno pouze na zjištění skutkového dějě trestného činu, který je předmětem znaleckého dokazování a nevztahuje se k obecným otázkám, kde by muselo být paradigma posudku vytvořeno pro jeho zpracování jinak. Závěry z něj může také interpretovat pouze odborný lékař nikoliv osoba v této oblasti laická, jeho interpretace vyžaduje odborné znalosti a z hlediska úkonů Okresního státního zastupitelství by neměl sloužit jako takto provedený podnět. Posudek také není sám o sobě nadán materiální správností a jeho užití jako podnětu ke správnímu řízení v jiné věci, než pro který byl vytvořen je sporné.

 

Vlastimil Prosr

 

 

Autor: Vlastimil Prosr | úterý 22.12.2015 22:01 | karma článku: 9,29 | přečteno: 595x
  • Další články autora

Vlastimil Prosr

Zpráva o špatných věcech.

27.5.2016 v 18:12 | Karma: 8,69

Vlastimil Prosr

Výzva Krajskému soudu v Plzni

4.5.2016 v 8:36 | Karma: 11,39

Vlastimil Prosr

Poslední věc.

24.3.2016 v 10:02 | Karma: 12,54