Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Žádost o info na Generální inspekci - GIBS.

Abych mohl doložit to, že jsem si nic nevymyslel, bude nezbytné prolomit zdi mlčení Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) o tom, že jsem byl skutečně sledován, to bude ale velice těžké, protože drží bobříka mlčení. 

Musím nebo chci napsat ač i nerad, že mě osobně, lidsky a profesně činnost GIBS velmi mrzí a jsem velmi zklamán její rolí právě ohledně dohledu nad bezpečnostními sbory. Generální inspekce, když se velkou pompou vznikala tuším, že 01. 01. 2012 měla to být instituce nového rozsahu, nezávislý a spolehlivý orgán dohlížející nad zákonností Policie ČR a dalších bezpečtnostních. sborů.

Toto jsem si z počátku tedy myslel, bohužel musím říci, že nic není vzdálenější realitě než legenda o vzniku inspekce, jí proklamovaných vlastnosti, které byly důvodem jejího vzniku.

Tady chci zdůraznit, že já nemám nic osobního proti GIBSU ani nemám žádný svůj záměr psát o ní něco negativního, ale napsat to chci a musím, protože jsem k takovému názoru musel dojít a došel , když jsem s ní sám přišel do styku.

Nějakou dobu před mojí osobní zkušeností s GIBS jsem viděl reportáž v televizi, jak někde v Praze ujíždí nějaký chlápek autem z parkoviště u obchodního centra, kdy je mu v patách několik hodně vozů GIBS, které předtím zablokovali výjezdy z parkoviště, ale jaksi jim nedošlo, že podezřelý řidič může projet klidně na trávě vedle asfaltových výjezdů, kde není vůbec nijak omezen, do akce byl povolán i vrtulník, poté došlo k honičce a inspekční dokonce na ulici za plného fregmontovaného provozu po autě stříleli, kdy se později ukázalo, že podezřelý muž ani příslušníkem Policie ČR nebyl  (toto by Policie ČR na podezřelého pachatele nemohla o tom jsem přesvědčen, že by to bylo vyhodnoceno jako pochybení). Musím říci, že i když mnoho mým tehdejších kolegů zásah kritizovalo já ne, byl jsme nadšen nasazením a okázalostí této akce a dokonce jsme ji v duchu tak nějak trochu i schvaloval, to jsem ještě netušil, že budu s tímto "nasazením a okázalostí" sám konfrontován.

Na mě samotného nasadila inspekce takové tachniky a množství lidi, že jsem nestačil zírat jak se střídají auta a jak je docela dobře celý chod sledovaní promyšlen, dokonce po nějaké schůzce za mnou v Klatovech do Deichmana, kam jsme šel pro boty, když bylo podezření, že bych mohl mít něco asi v batohu přijeli před krám 4 auta a nějakých deset lidí se šlo podívat do obchodu s tím, že jsem jim jen ukázal batoh a oni se otočili a šli zpátky do svých aut  poté za mnou popojížděli po nákupním centru, dokonce jsem zjistil i kdy mají na sídlišti pronajatý byt a že na mě koukají nepřetržitě dalekohledem ze všech stran. Brilantní byly také moje noční výlety do centra pěšky nebo autem, dle potreby, v ranních hodinách během pracovního týdne, stávalo se že jsem se po městě pochyboval jen já a vozidla inspekce a sem tam hlídka Městské policie. Nebo jsem stál na křizovatce na místě a kolem mě jezdilo pořád stejných šest aut (musím řict že jsmem si několikrát ověřoval, jestli opravdu nemám halucinace), přitom všech šest vždy projelo kolem mě rychle a po pár metrech přibrzdilo a osadka mě sledovala ve zpětném zdrcátku. Musím říct, že když jsem si to uvědomil případal jsem si jako ve filmu tajnej agent dobře trochu i James Bond :-) a nemohl jsem tomu uvěřit.

Bylo to neuvěřitelné až fascinující, během pár dní jsem se stal z policisty zločincem. 

No, ale to by jsme tady mohli být do nekonečna tím chci říct, že já byl pro GIBS "pachatel" číslo jedna i když jsme nic protiprávního samozřejmě nedělal, zatímco mé oznámení, které jsem podal já na svoje nadřízené, že mě chtějí a nakonec se tak i stalo vyhodit na základě doktorské habaďury, což byla jasně patrné. Inspekce nehnula ani brvou dokonce de-facto se vůbec oznamením nezabývala i když sem se jí snažil poskytnout veškerou součinnost, kdyby trochu chtěla mohla by mít výsledky.

Zde jsem pochopil, podle mě, že to musí být i tím, že de-facto skoro všichni zaměstnanci GIBS byli bývalý policisté, kteří tam přešli z kriminálních služeb. Tady se podle mě potvrdili kamarádské vazby ve stylu já na bráchu brácha ne mě. Tento svůj názor, který jsem nabyl zkušeností, kdy se inspekce domluvila s vedením PČR Klatovy co se týče mě a vedením PČR Klatovy se nezabýval vůbec nikdo.

Bohužel jsme udělal také tu chybu, že jsme oznámení nepodával přes statní zastupitelství ale rovnou inspekci, ta ho vlastně vyřešila tak, že se jím vůbec nezabývala a předala ho jako kázeňský přestupek k projednání služebnímu funkcionáři, takže se nikomu nestalo vůbec nic :-). Já jsem s GIBS pak ještě řešil par věcí, já byl vždycky v postavení toho špatného toho, kdo si něco vymýšlí, kdo něco chce a čím se nechce nikdo zabývat. Tak to bylo. 

 

Zde je slíbená žádost o informace:

Bc. Vlastimil Prosr

nar. 25. 06. 1981

Klatovy

 

 

Generální inspekce bezpečnostních sborů

Skokanská 2311/3

169 00 Praha 6

 

Žádost o sdělení informací a nahlédnutí do spisů.

 

Tímto žádám o sdělení informací o obsahu a možnosti náhledu k spisovému materiálu čj.: GI-A-1036/2012; GI-K-1089/2012 (spisy GIBS Plzeň) popř. další spisové dokumentace týkající se mojí osoby.

 

O informace ze spisového materiálu žádám na základě příslušných právních předpisů jako osoba oprávněná, z důvodu pravního zájmu na nich a na základě zákona o svobodném přístupu informacím. Uveďte obsah spisových materiálu v souvislosti s mojí osobou zároveň žádám možnosti jejímu nahlédnutí.

 

Děkuji za vyřízení žádosti odpovězte prosím v zákonné lhůtě.

 

                                                                                     S pozdravem,

                                                                                      Vlastimil Prosr

 

Musím říct, že mám trochu i strach to sem na web dát a už jsem nějaké problémy měl a to ne malé.

Zdravím vás.

Vlasta Prosr

Autor: Vlastimil Prosr | sobota 30.1.2016 23:09 | karma článku: 9,49 | přečteno: 401x
  • Další články autora

Vlastimil Prosr

Zpráva o špatných věcech.

Jelikož si už nevím rady ani mě nanapadá na koho se obrátit, s prosbou o pomoc a s tím je informovat jsme se obrátil na některé vybrané instituce a jejich představitele.

27.5.2016 v 18:12 | Karma: 8,69 | Přečteno: 567x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Výzva Krajskému soudu v Plzni

I když již je vše ztraceno, nedá mi to ještě něco napsat, protože nechápu proč Okresní a Krajský soud Usnesením potvrdil rozhodnutí Okresního soudu o tom mě zavřít do blázince.

4.5.2016 v 8:36 | Karma: 11,39 | Přečteno: 543x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Moje výmysly, halucinace a bludy

Pořád si něco musím vymýšlet, protože nejsem normální, kdybych byl pořád bych si nevymýšlel, že mě někdo sleduje a nebyl paranoidní, to normální člověk nedělá.

3.5.2016 v 11:39 | Karma: 8,63 | Přečteno: 503x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Usnesení Krajského soudu v Plzni o zamítnutí stížností.

I přesto, že v podaných stížnostech proti Okresnímu soudu Plzeň - jih, byly podrobně uvedeny důvody proč považuji moje zavření do blázince za nespravedlivé a nesprávné, odvolací orgán Krajský soud v Plzni rozhudnutí povrdil.

25.4.2016 v 22:56 | Karma: 11,26 | Přečteno: 443x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Poslední věc.

Franc Kafka a Miloš Forman věděli o co jde. Nahání mi to mráz po zádech, sice nejsem Jack Nicholson a můj Proces se neodehrává na půdě činžovního domu, ale podobnost je nikoliv náhodná.

24.3.2016 v 10:02 | Karma: 12,54 | Přečteno: 504x | Diskuse| Plzeň
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13,  aktualizováno  19:46

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

OBRAZEM: Prahou prošel majálesový průvod. Masky kritizovaly Beka a bydlení

1. května 2024  19:05

Součástí oslav 1. máje byl ve středu studentský majálesový průvod, který vyrazil z pražské Kampy a...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 861x
zákon jsou lidi

proti nespravedlnosti je třeba bojovat

Seznam rubrik