Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tehdejší stížnost na MUDr. Krejčiříkovou.

O této události jsem se již ve svých přispěvcích zmínil. Jedná se o to, jak jsem naletěl na špek a šel dobrovolně se nechat vyšetřit na psychiatrii s tím, že když jsem "normální" nemůže se nic stát. To jsem se fakt splet :-).

Výsledkem byla Akutní psychotická ataka F23,0 a recept na Olaxas disperzi 10 mg.

Tehdy jsem přecenil hodnotu a funkce lidského rozumu u některých lidí. Já sem si této hodnoty velice vážím.

Pro zájemce je celý průběh vyšetření v nahrávce ve formátu mp3 (soubor je rozdělen na 4 části, z důvodu

možnosti ho poslat jako přílohu v emailu KR1 až KR4 http://ulozto.cz/uploaded/933841427188790629/92486889%3B92486892%3B92486898%3B92486901/6ef748c492781851157e5974661af2e2?uploaded=0&_fid=7rn5 - za sníženou kvalitu se omlouvám).

 

Text:

Krajský úřad Plzeňského kraje

Odbor zdravotnictví

Oddělení zdravotní správy

Škroupova 18

306 13 Plzeň

 

 

Stěžovatel:

Bc. Vlastimil Prosr

Za Beránkem 762

339 01 Klatovy

 

V Klatovech dne 22. 08. 2012

                                                                                   Počet příloh: USB disk - nahrávka

 

Věc: Stížnost na lékaře

 

 

Tímto se na Vás jako na zřizovatele Klatovské nemocnice a. s. obracím se stížností na

lékaře MUDr. Radku Krejčiříkovou z psychiatrického oddělení této nemocnice a to z důvodu řádně neodůvodněné diagnózy uvedené jí vystavené lékařské zprávě na základě jednoho jediného vyšetření mojí osoby.

 

Dne 09. 05. 2012 jsem se po rozhovoru se svou praktickou a zároveň závodní lékařkou, mého zaměstnavatele – Policie České republiky, dostavil na ambulanci psychiatrického oddělení Klatovské nemocnice a, s. na vyšetření, ačkoliv já osobně jsem k němu žádný důvod neviděl a tento praktická lékařka ani nesdělila.
 

Předmětem mé stížnosti je následný průběh události mého vyšetření psychiatričkou MUDr. Krejčiříkovou a následně vyhotovení její lékařské zprávy.

Samotné vyšetření mojí osoby MUDr. Krejčiříkovou bylo velmi krátké, týkalo se tedy pouze vstupních informací ohledně mé rodinné anamnézy a dále jsme spolu prohodili několik málo neurčitých vět o mé osobě, kdy nic dalšího během tohoto vyšetření zjišťováno ani prováděno nebylo. Po takto velmi krátkém neurčitém a nekonkrétním pohovoru mě MUDr. Krejčiříková objednala na psychologické vyšetření u psychologa a také mi sdělila, že mi napíše nějaké prášky, které mám ihned řádně užívat a vystavila mi recept na lék: OLAZAX disperzi 10 Mg v dávkování 0–0-1, tomu jsem se velmi podivil.

 

Následně z počítače poté ještě vytiskla lékařskou zprávu, kterou pečlivě zalepila do obálky (zřejmě, abych si jí nemohl přečíst) a sdělila mi, že jí mám předat svému praktickému lékaři, kdy mě o obsahu této lékařské zprávy nic neuvedla, ačkoliv je to její povinností a v tu chvíli nebyl žádný důvod to neudělat.
 

Později jsem se dozvěděl obsah zalepené obálky – lékařské zprávy, ve které bylo uvedeno, že u mě MUDr. Krejčiříková diagnostikovala: akutní psychickou ataku, což jsem nepochopil a šokovalo mě to, jelikož si myslím, že takto nelze nic zjišťovat a lékařská zpráva může být hodně vzdálená realitě. Medicína je velmi významný a prestižní obor a lékařské slovo má právem u ostatních lidí velkou váhu, ale právě proto je to velmi zodpovědná práce a lékař by měl důkladně zvážit všechny okolnosti, než udělá nějaký závěr, jelikož může zásadně ovlivnit kvalitu zdraví a života člověka.

 

V zákoně je zakotvena povinnost zdravotnických pracovníků vykonávat své povolání „svědomitě, poctivě a s hluboce lidským vztahem k občanům“ a každý člověk má také právo na důstojné zacházení, proto podle mého názoru nelze jen takto „snadno a rychle“ určovat diagnózy a předepisovat závažné léky, které mohou významným způsobem zasahovat do lidského organismu a kvality lidského života, pokud tedy nejsou řádně odůvodněné.

 

Dle mého názoru bylo v tomto jednom konkrétním případě vyšetření mé osoby MUDr. Radkou Krejčiříkovou banální a nelze z něho vyvodit takový lékařský závěr včetně medikace, minimálně je to předčasné. Dle mého názoru je takový postup nevědecký a nedostatečný. MUDr. Krejčiříková dle několika minutového pohovoru z odborného hlediska nemohla objektivně takový závěr vyšetřit, jelikož z tak omezeného úkonu jej z medicínského hlediska vyvodit dle mého názoru nelze.
   
MUDr. Krejčiříková musela v danou chvíli spíše vycházet pouze z údajů jí podaných o mojí osobě, ze strany mojí praktické a zároveň závodní lékařky MUDr. Štáhlichovou, které byly velmi zavádějící až nepravdivé a lékař nemůže postupovat jen z informací převzatých od někoho jiného a dovodit si nějakou hypotetickou diagnózu.

 

MUDr. Krejčiříková mi touto dle mého přesvědčení neadekvátní zprávou způsobila újmu, jelikož mě jejím následkem v krajním případě hrozí ztráta zaměstnání.

 

Také chci uvést, že v tomto případě uložená medikace léku: OLAZAX disperzi 10 Mg je minimálně předčasná, nedostatečně odůvodněná a může být i velmi nebezpečná. Léčivá látka v přípravku Olazax Disperzi, olanzapin, je antipsychotikum, které ovlivňujme funkce mozku a může způsobit i silné nežádoucí účinky.

 

Podotýkám, že jsem se doposud nikdy na psychiatrii neléčil ani nejsem zbaven svéprávnosti. Celou věc už jsem již řešil podáním stížnosti v měsíci červnu 2012 vedení Klatovské nemocnice a. s. Dne 21. 06. 2012 jsem dostal vyrozumění o prošetření stížnosti od Náměstka pro léčebnou péči Klatovské nemocnice a. s. MUDr. Jaromíra Vondrů s tím, že jí považuje za neoprávněnou (viz. příloha).

 

S tímto jeho konstatováním, ale nemohu souhlasit. Ve vyrozumění p. MUDr. Vondrů např. uvádí, že zjistil od mé ošetřující praktické lékařky, že jsem dosud v pracovní neschopnosti a je probíhá moje další léčení. Toto je sice pravda, ale moje prodlužování pracovní neschopnosti stojí z velké části na lékařské zprávě od MUDr. Krejčiříkové, která byla předmětem stížnosti pro možný nesprávný závěr. Dále MUDr. Vondrů uvádí, že MUDr. Krejčiříková je plně vzdělaný lékař, ve svém oboru, o čemž v žádném případě nepochybuji, ale tato okolnost s touto věcí nesouvisí. Dr. Vondrů také uvádí, že jsem během vyšetření mohl nabýt dojmu, že se mi plně nevěnovala nebo, že učinila jiný diagnostický závěr, než jsem předpokládal, šlo prý o můj subjektivní pocit, který nelze jednoduše objektivizovat. Já jsem, ale nenabyl dojmu, že se mi plně nevěnovala, jelikož šlo jen o velmi krátký nic neříkající pohovor a nejsem lékař, takže podle svého uvážení jsem nepředpokládal nějaký svůj závěr. Takto nelze objektivně zhodnocovat psychický stav žádné osoby.

 

Dále jsem k podání stížnosti přiložil zvukovou nahrávku (bohužel v horší kvalitě), kde je zdokumentován celý průběh vyšetření a tento lze i nezávisle objektivizovat. Tento záznam rovněž poskytuji k posouzení této stížnosti (viz. příloha USB Disk).

 

Využil jsem tímto své právo a obrátila se na Vás jako na zřizovatele nemocnice, ve kterém je

lékař zaměstnán. Očekávám, že z této situace vyvodíte příslušná opatření a budete mě o nich

informovat.

Mnohokrát děkuji za Vaši pomoc.

S pozdravem.

 

 

Bc. Vlastimil Prosr

V Klatovech dne 22. 08. 2012.

 

Samozřejmě, že stížnosti byla vyřízena jako neoprávněná, to nemusím ani dodávat.

 

 

 

 

 

Autor: Vlastimil Prosr | středa 20.1.2016 20:44 | karma článku: 12,63 | přečteno: 2749x
  • Další články autora

Vlastimil Prosr

Zpráva o špatných věcech.

Jelikož si už nevím rady ani mě nanapadá na koho se obrátit, s prosbou o pomoc a s tím je informovat jsme se obrátil na některé vybrané instituce a jejich představitele.

27.5.2016 v 18:12 | Karma: 8,69 | Přečteno: 567x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Výzva Krajskému soudu v Plzni

I když již je vše ztraceno, nedá mi to ještě něco napsat, protože nechápu proč Okresní a Krajský soud Usnesením potvrdil rozhodnutí Okresního soudu o tom mě zavřít do blázince.

4.5.2016 v 8:36 | Karma: 11,39 | Přečteno: 543x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Moje výmysly, halucinace a bludy

Pořád si něco musím vymýšlet, protože nejsem normální, kdybych byl pořád bych si nevymýšlel, že mě někdo sleduje a nebyl paranoidní, to normální člověk nedělá.

3.5.2016 v 11:39 | Karma: 8,63 | Přečteno: 503x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Usnesení Krajského soudu v Plzni o zamítnutí stížností.

I přesto, že v podaných stížnostech proti Okresnímu soudu Plzeň - jih, byly podrobně uvedeny důvody proč považuji moje zavření do blázince za nespravedlivé a nesprávné, odvolací orgán Krajský soud v Plzni rozhudnutí povrdil.

25.4.2016 v 22:56 | Karma: 11,26 | Přečteno: 443x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Poslední věc.

Franc Kafka a Miloš Forman věděli o co jde. Nahání mi to mráz po zádech, sice nejsem Jack Nicholson a můj Proces se neodehrává na půdě činžovního domu, ale podobnost je nikoliv náhodná.

24.3.2016 v 10:02 | Karma: 12,54 | Přečteno: 504x | Diskuse| Plzeň
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  16:31

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 861x
zákon jsou lidi

proti nespravedlnosti je třeba bojovat

Seznam rubrik