Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Přezkum psychologické způsobilosti

Nejdříve bylo domluveno, že půjdu na psychotesty a ty neudělám (klasický trik). Dokonce jsem tam měl jít jakoby dobrovolně :-), bez žádné pisemné výzvy, pozvánky a odůvodnění, inu proč asi :-) Zde jsme se proti tomu ohradil:

prap. Bc. Vlastimil Prosr

inspektor

OEČ: 317672

Klatovy 14. 06. 2012

Policie České republiky

Krajské ředitelství Plzeňského kraje

Územní odbor Klatovy

rada pplk. JUDr. Jan Myslivec

vedoucí územního odboru

 

Řízení ve věci služebního poměru – vyjádření k  přezkumnému řízení osobnostní způsobilosti k výkonu služby

 

tímto se vyjadřuji k navrhovanému psychologickému přezkumu osobnostní způsobilosti k výkonu služby, které jsem ve smyslu § 92 odst. 3 písm. e) zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů povinen absolvovat.

Toto mě bylo nařízeno ústně, patrně na základě domněnky, že jsme trvala nebo dočasně osobnostně nezpůsobilý k výkonu služby a to proto, že jsem si dovolil dne 30.4.2012 na Obvodním oddělení Policie ČR Klatovy důvodnou obavu, že jsem sledován nějakou složkou PČR – patně Útvarem zvláštních činností SKPV, kdy mě bylo bez žádného dalšího prověřování celé věci ihned řečeno, že se mi to zdálo, že sem si to vymyslel a že jsem asi duševně nemocný, že mám nějaké bludy, následně jsem byl na základě smyšlené legendy poslán k MUDr. Štáhlichové.

K závěru, že mám důvodnou obavu, že jsem sledován jsem, ale nedošel na základě bludů nebo halucinací, či psychického pominutí, ale na základě policejní pečlivé práce, prováděním pozorování a důkladným šetřením celé věci, kdyby tato obava nebyla dostatečně odůvodněná nikdy bych toto v práci ani jinde nevyslovil. K názoru na sledování jsme dospěl na základě těchto služebním úkonů:

  • opakovaným šetřením v místě mého nynějšího bydliště na adrese: Plánická 836, Klatovy a adrese mého trvalého pobytu: Za Beránkem 762, Klatovy a vytěžením některých obyvatel sídliště Za Beránkem v Klatovech a v Suvorovově ul. V Klatovech;
  • šetřením v rámci Policie České republiky a šetření v zájmovém prostředí dle § 70 z. č. 273/2008 Sb. ve znění pozdějších předpisů;
  • pořízením záznamů na technické prostředky v souladu s § 62 z. č. 273/2008 Sb. ve znění pozdějších předpisů.

 

Přezkumné psychologické vyšetření nařízené z tohoto důvodu je podle mě neoprávněné, jelikož nebyly zjištěny okolnosti toho, že je tato moje obava oprávněná. Na domněnku o mé trvalé nebo dočasné osobnostní způsobilosti pro výkon služby je třeba klást požadavek úplnosti a přesvědčivosti. Neplnění těchto požadavků je dle mého názoru vadou (zásada materiální pravdy).

Tímto navrhuji pozastavení nebo alespoň odklad psychologického vyšetření mojí osoby z těchto dalších závažných důvodů:

  • Vzhledem k velkému tlaku, který je na mě kladen ze strany v pracovním (obavy z důvodu sledování) i osobním životě, kvůli této skutečnosti velké osobní a rodiné problémy s přítelkyní, které se celou situací velmi trápí tak i ve své rodině. Také některým známým musím vysvětlovat, když se ptají, proč nechodím do práce. Nevím, co jím mám říct, jestli, že jsme se zbláznil - mám pocity sledování (což není pravda), nebo že mě v práci nechtějí a jsme na neschopnosti než mě vyhodí nebo dokonce že mám co do činění s prodejem a výrobou drog (pro které jsem dle mým zjištění údajně sledován) a kolegové mě prověřují atd.! Již jsem byl přinucen několikrát lhát ,zejména starým lidem a řekl jsem jim, že pořád marodím s krční páteří a jsou tam nějaké komplikace – pracovní neschopnost mám do dnešního tj. 14.6.2012
  • Dále vyslovuji domněnku, že lékařská zpráva od MUDr. Aleny Štáhlichové je nesmyslná, jelikož mi MUDr. Štáhlichová několikrát uvedla několikrát neúplné a nepravdivé informace! Naposledy při mé poslední návštěvě dne 13.6.2012 odmítla ukázat lékařskou zprávu v souvislosti s mojí osobou, když jsme do ní chtěl nahlédnout s odůvodněním, že žádnou zatím nemá a ani dělat nebude. Pokud jí o to psycholog náhodou nezažádá ani jí dělat nebude, přitom dle § 3 odst. 2 a 3 se vyhlášky č. 487/2004 Sb., se vyšetření provádí na žádost funkcionáře nebo lékaře a k žádostí se přiloží materiály, které podání žádosti odůvodňují, z čehož vyplívá, že jí má již k dnešnímu dni t. j. 14.6.2012 hotovou a nebo rozpracovanou. Dále se dopouští jiného správního deliktu, neboť podle čl. 10 odst. 2 Úmluvy o lidských právech a biomedicíně: Úmluva o lidských právech a biomedicíně, vyhlášené pod. č. 96/2001 Sb. "každý oprávněn znát veškeré informace shromažďované o jeho zdravotním stavu! Dle jejího tvrzení, že musím jít na psychotický přezkum je prý to, že je z práce informovaná že prý mám zvláštní chování a chovám se prý zvláštně!!! Na opakované dotazy co to je zvláštně odpovídá, že prostě zvláštně!!! Dle mého názoru nelze dále vyloučit, že MUDr. Alena Štáhlichová je v dané věci podjatá vzhledem k jejímu protiprávnímu jednání na mé osobě – psychické a posléze i fyzické donucování na psychiatrické vyšetření dne 30.4.2012, jehož byly svědkem tři sestry z Psychiatrického oddělení klatovské nemocnice a. s.
  • Dne 22.5.2012 byla mojí osobou podána České lékařské komoře stížnost, neboť naprosto prokazatelně nebylo možná z několikaminutového vyšetření vyvodit žádný lékařský závěr, toto je z lékařského a vědeckého hlediska nemožné!!!
  • Dále se mezi policisty na okrese Klatovy prý ší size="11pt"ří nějaké řeči o tom ,že prý mám být prostřednictvím přezkumu údajně vyhozen
  • Dálé probíhá orgánem činným v trestním řízení prověřování možného protiprávního jednání, které s psychologickým vyšetřením přímo souvisí a dle mého názor je třeba vyčkat na řádné objasnění celé věci

Závěr: 

Z těchto výše uvedeným důvodů nemohu v současné době absolvovat psychologické vyšetření způsobilosti pro výkon služby, jelikož nejsem a ani nemohu ze závažných důvodů být psychicky „v pohodě“ a výsledkem musí být zákonitě ovlivněn těmito okolnostmi ovlivněn a nemůže být chápán jako relevantní pro další procesní úkony. Jestliže i přesto bude přezkumné řízení mojí osobnostní způsobilosti pro výkon služby nařízeno, musím ho z výše uvedených okolností vnímat jako účelové.

 

prap.Bc.VlastmilProsr                                                                                                                            inspektor

 

Dodatek:

Následně mi bylo sděleno, že mě nikdo na žádné psychologické testy neposílá a že sem si to 

vymyslel abych poškodil vedení UO Klatovy :-).

 

Omlouvám se za špatnou úpravu a pravopisné chyby, vznikají i přesto, že text řadně upravím v editoru.

 

 

Autor: Vlastimil Prosr | úterý 15.12.2015 22:21 | karma článku: 11,82 | přečteno: 1482x
  • Další články autora

Vlastimil Prosr

Zpráva o špatných věcech.

Jelikož si už nevím rady ani mě nanapadá na koho se obrátit, s prosbou o pomoc a s tím je informovat jsme se obrátil na některé vybrané instituce a jejich představitele.

27.5.2016 v 18:12 | Karma: 8,69 | Přečteno: 567x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Výzva Krajskému soudu v Plzni

I když již je vše ztraceno, nedá mi to ještě něco napsat, protože nechápu proč Okresní a Krajský soud Usnesením potvrdil rozhodnutí Okresního soudu o tom mě zavřít do blázince.

4.5.2016 v 8:36 | Karma: 11,39 | Přečteno: 543x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Moje výmysly, halucinace a bludy

Pořád si něco musím vymýšlet, protože nejsem normální, kdybych byl pořád bych si nevymýšlel, že mě někdo sleduje a nebyl paranoidní, to normální člověk nedělá.

3.5.2016 v 11:39 | Karma: 8,63 | Přečteno: 503x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Usnesení Krajského soudu v Plzni o zamítnutí stížností.

I přesto, že v podaných stížnostech proti Okresnímu soudu Plzeň - jih, byly podrobně uvedeny důvody proč považuji moje zavření do blázince za nespravedlivé a nesprávné, odvolací orgán Krajský soud v Plzni rozhudnutí povrdil.

25.4.2016 v 22:56 | Karma: 11,26 | Přečteno: 443x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Poslední věc.

Franc Kafka a Miloš Forman věděli o co jde. Nahání mi to mráz po zádech, sice nejsem Jack Nicholson a můj Proces se neodehrává na půdě činžovního domu, ale podobnost je nikoliv náhodná.

24.3.2016 v 10:02 | Karma: 12,54 | Přečteno: 504x | Diskuse| Plzeň
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 861x
zákon jsou lidi

proti nespravedlnosti je třeba bojovat

Seznam rubrik