Zbabělost ministra Kocába

Profesionální muzikant a amatérský ministr Kocáb opět dokázal nejen svoji zbabělost, ale i pohrdání zákonodárným sborem a potažmo celým národem. Veřejné slyšení v Senátu, na kterém hájila chomutovská primátorka Ivana Řápková svůj postup proti chomutovským neplatičům mu nestálo za to, aby zvedl zadek ze židle a šel se postavit tváří v tvář ženě, která nechce nic jiného, než donutit nepřizpůsobivé občany, aby se chovali stejně, jako ostatní občané tohoto státu a platili své dluhy.

Pohrdavým tónem vzkázal po své mluvčí, že slyšení ze Senátu vysílá živě Česká televize a to se mu prý nelíbí. Primátorka Řápková dnes není sama. Za ní stojí desítky primátorů a starostů měst a obcí, potýkajících se stejnými problémy jako Chomutov. Zcela správně Řápková kritizovala nejrůznější neziskové organizace, které místo toho, aby neplatičům ukazovaly cestu, jak své dluhy splácet a nalezly pro ně šance na uplatnění, pomáhají neplatičům obcházet zákony, které by měly platit pro všechny stejně. Proč například nelze těmto lidem uložit alespoň veřejně prospěšné práce, aby alespoň částečně vrátili to, co nakradli? Ano, čtete správně. Nakradli, protože vykrádají kapsy každého z nás, kdo normálně pracujeme a ze svých platů dotujeme jejich nicnedělání.

 

Sám ministr Kocáb má ústa plná nic neříkajících frází, které by mu mohli závidět i tupí pohlaváři za komunistického režimu, ale konkrétní řešení problému s neplatiči, který pálí téměř každou obec ve státě, kde bydlí nepřizpůsobiví, se od něj nikdo nedočká. Jeho prvořadým zájmem je zbourání prasečáku v Letech u Písku, ale problém s miliony, chybějícími v rozpočtech obcí od neplatičů, jej vůbec netíží. Svoji zbabělost prokazuje Kocáb ostatně už delší dobu, když se odmítá s primátorkou Řápkovou sejít osobně, stejně tak, jako odmítá přijet do Chomutova a podívat se na problémy přímo na místě.

 

Místo toho hájí „chudáky“, kteří si v mercedesech přijíždějí na úřady pro své pravidelné sociální dávky, aby s nimi zamířili přes ulici do nejbližší herny, nebo hospody. Přestanu-li já, nebo kterýkoliv jiný spořádaný občan platit nájemné či další poplatky obci, dočkám se rychlého vystěhování, exekuce a v případě větších dluhů i kriminálu. Ovšem to se nepřizpůsobivých netýká, ti mohou dlužit miliony a vážený pan Kocáb je za to ještě poklepe po ramenou, případně jim poradí, aby to hnali až do Štrassburku.

 

Jak jsme si mohli čerstvě přečíst na serveru Týden.cz, už je jasné proč má pan Kocáb k exekucím majetku takový odpor. I jemu totiž buší exekutoři na dveře a vymáhají po něm dluhy! Stejně tak už je nám jasné, proč se pan ministr tak zdráhá, jako jediný, předložit veřejnosti své majetkové přiznání. „Pan ministr na tento dotaz odpovídat nebude“, sdělila novinářům suše jeho mluvčí Abbasová. To je jen další důkaz drzosti onoho pána, který považuje své ministerské křeslo za hájenou pevnost, do které mu nikdo nemá co nahlížet. Pan Kocáb by si měl uvědomit, z jakých peněz je placen a komu se má zodpovídat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Preucil | čtvrtek 21.5.2009 12:06 | karma článku: 43,00 | přečteno: 5152x
  • Další články autora

Pavel Preucil

Kam se poděl jedlý chléb?

10.12.2012 v 15:15 | Karma: 33,58

Pavel Preucil

Poslanecký paskvil XXXL

19.11.2012 v 13:19 | Karma: 35,71