Vysvědčení pro Zelené? Za 5!

Tak už je to tady. Zelení, kteří se snaží ve vládě M. Topolánka v potu tváře předvést, jak dobře umí vládnout a přitom dbát na životní prostředí, (které by mělo být u nich nejspíše na prvním místě), dostali v mezinárodním hodnocení, zvaném Index environmentální zátěže (EPI) kouli jako prase.

Ze čtvrtého místa na světě, jsme se v hodnocení životního prostředí dostali na místo 68. Divím se, že slavný pan Bursík po přečtení této zprávy okamžitě neseknul s ministerským křeslem a nešel sbírat zatoulané žabičky podél silnic. Ovšem tak, jak je u nás dobrým zvykem, místo sypání popela na hlavu, si naši politici všechno dokážou odborně zdůvodnit. Prý jsou na vině změněná kritéria!

To musí být tedy hodně zvláštní kritéria, nejspíše pro každou zemi jiná a pro nás určitě ta nejhorší. Oni jsou na nás holt oškliví a asi si na nás zasedli. Jinak by těžko mohly být před námi i podle oněch nových kritérií všechny pobaltské země a dokonce i Kolumbie (9 místo), sousední Slovensko (17), Ekvádor (22), Albánie (25), Rusko (28), Bosna a Hercegovina (48), Bulharsko (56). To, že jsme skončili za Alžírem (66), Íránem (67) a těsně před Guatemalou (69), Egyptem (71) a Tureckem (72), nejspíše o něčem svědčí. O tom, že v oněch kritériích to určitě není. A ten obrovský propad o 64 míst se odehrál za Bursíkova vládnutí na Ministerstvu životního prostředí!

Alibismus už se stal trvalou součástí vládní politiky a vláda si bez kapky studu dokáže zdůvodnit cokoliv. Přičinlivě jí k tomu poklonkují i tací ochránci životního prostředí, jakým je Hnutí Duha. Jakýsi pan Koutecký z tohoto hnutí doslova říká „Problémem je, že indikátor se mění, takže bych to naše spadnutí nepřeceňoval." Takže i podle něj, za všechno mohou jen a jen ona špatná kritéria, která znevýhodňují pouze Českou republiku. Nikoho jiného!. Ale není divu. Jak je známo, v Hnutí Duha jsou na tom s počty na štíru, protože si nedokážou spočítat ani to, že například stavba dálnice přes České středohoří sníží zátěž životního prostředí v regionu o desítky procent a svéhlavě budou trvat na průjezdech kamionů nešťastnými severočeskými obcemi a podávat jednu žalobu za druhou.

A bude hůř! Zarputilost Zelených v oblasti naši energetické politiky, kdy zatvrzele odmítají jadernou energii, nás co nevidět posune kamsi na úplný konec onoho žebříčku, někam mezi Angolu a Niger. Nedávné závěry komise nezávislých odborníků pod vedením předsedy AV ČR Václava Pačese to řekly jasně: bez jádra se neobejdeme! Mohutně proklamované úspory energie či využívání alternativních zdrojů, jsou jen plácnutím do vody, aby se problém odsunul co nejdále, pokud možno na další vlády. Odborníci už mají jasno a shodují se v tom, že alternativní zdroje mohou pokrýt pouze zanedbatelné množství energetických potřeb naší země. Podle vize Zelených, bude náš stát nejspíš řešit v budoucnu nedostatek energie výstavbou nových uhelných elektráren, které odmítá už téměř celá civilizovaná Evropa. Asi si říkají: Smrádeček nevadí, hlavně, že bude teploučko!

Autor: Pavel Preucil | pondělí 7.7.2008 11:08 | karma článku: 30,62 | přečteno: 2071x
  • Další články autora

Pavel Preucil

Kam se poděl jedlý chléb?

10.12.2012 v 15:15 | Karma: 33,58

Pavel Preucil

Poslanecký paskvil XXXL

19.11.2012 v 13:19 | Karma: 35,71