Proboha, zbavte někdo Topolánka svéprávnosti!

To, co včera předvedl šéf české vlády v Evropském parlamentu, bylo něco naprosto nepochopitelného. Nejprve důkladně propral domácí špinavé prádlo, pak pozurážel celou Evropskou unii a jako vrchol označil ozdravné kroky amerického prezidenta Obamy za cestu do pekel, jinými slovy za pitomost.

Tento pán už skutečně této zemi škodí. Škodí každému z nás, protože v důsledku jeho hysterických projevů, nás začíná mít celý svět za národ dementů. Pročetl jsem si večer ohlasy ve světovém tisku a všechny se shodují v jednom: Topolánek neunesl porážku své vlády a ztratil veškerou soudnost.

Inu, špinavé prádlo se má prát doma. To je zásada slušných lidí. Na druhé straně je jasné, že Topolánka po večerním debaklu vlády tlačil Paroubek v žaludku a někudy to muselo ven. Mně osobně, je jakýsi Paroubek naprosto ukradený a stejně tak je ukradený poslancům Evropského parlamentu. Jak se říká, plakal na špatném hrobě. Proč věnoval premiér Topolánek celou úvodní část kydání domácího parlamentního hnoje na půdě orgánu, který má naprosto jiný účel a zájmy, než se probírat špínou české politiky? Odpověď je jednoduchá. Potřeboval si někde vylít vztek a to bylo první veřejné vystoupení, kde to mohl udělat. Odnesli to evropští poslanci a chudák Obama. A to prosím pár dní před návštěvou amerického prezidenta v Praze. Ostatně některá zahraniční média dokonce spekulují o tom, zda Obama po tomto útoku vůbec podá Topolánkovi ruku.

Pokud naše vláda ústy Topolánka v počátcích svého předsednictví Evropské unii prohlásila, že jedním z jejích cílů je zviditelnit ve světě Českou republiku, tak se to nyní Topolánkovi podařilo dokonale. Mluví a píše se o nás všude. Ale že by to bylo nějak lichotivé, to tedy ne. Spíše máme z ostudy kabát. Nechci se vracet k parlamentní frašce, končící vyslovením nedůvěry současné vládě, protože už o ní bylo napsáno dost a dost. Ale jsem toho názoru, že skutečný premiér by měl jako osobnost i takovouto porážku unést a ne se chovat jako uražený, nevychovaný fracek.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Preucil | čtvrtek 26.3.2009 0:45 | karma článku: 26,26 | přečteno: 2653x
  • Další články autora

Pavel Preucil

Kam se poděl jedlý chléb?

10.12.2012 v 15:15 | Karma: 33,58

Pavel Preucil

Poslanecký paskvil XXXL

19.11.2012 v 13:19 | Karma: 35,71