Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Na Úřadu vlády mají úředního blba!

Kdysi se nejrůznější perly a koniny, vycházející z úředních míst, označovaly za práci úředního šimla. Ovšem to, co ještě dnes prezentoval Úřad vlády na svých internetových stránkách, by úředního šimla hluboce urazilo. To byla práce skutečného úředního blba.

Na případ poněkud negramotného vládního úředníka upozornila Česká televize. Ona tajemná osoba umístila na oficiální webové stránky Úřadu vlády životopisy bývalých členů vlády, které byly doslova opsány z encyklopedie, vydané v roce 1984, tedy ještě za hluboké totality. Tak se mohli návštěvníci stránek dočíst o bývalých ministrech, kteří se postavili na odpor komunistickému puči v roce 1948 a po roce 1990 byli dokonce oceněni řádem TGM, že šlo o „buržoazní politiky, kteří patřili k iniciátorům protilidového vystoupení o Vítězném únoru 1948.“ To je panečku bomba!

Onen, zajisté dobře placený úředník, místo toho, aby si vyhledal v archivech příslušné a relevantní údaje o bývalých politicích, sedl, otevřel encyklopedii a začal opisovat. Každý, alespoň kapku inteligentní člověk by se za prvé podíval na datum vydání encyklopedie a za druhé by ho po chvíli opisování zaručeně trklo, že termíny „buržoazní politik“ a „Vítězný únor“ patří do poněkud jiného politického zřízení. Jelikož jej ani tyto formulace netrkly, dá se předpokládat, že jeho IQ je na úrovni někde mezi tykví a ovcí.

V této souvislosti by mne zajímala především personální politika slovutného Úřadu vlády. Kdo mohl přijmout člověka, který nedokáže sám napsat souvislou větu a musí opisovat stařičké komunistické encyklopedie? Kterého kamaráda kamarád to asi je? A kolik za plození podobných blbostí bere? Největší perlou je ovšem vyjádření mluvčí vlády, paní Bartošové. Ta tomu nasadila korunu slovy, že se za dotyčného pracovníka omlouvají a jako trest, mu bylo sníženo osobní ohodnocení! To je potrestání skutečně hodné nejvyššího úřadu v této zemi. Co asi tak napíše dotyčný tvůrce oněch perel příště? Že Ústřední výbor ÚV KSČ byl v době rozvinutého socialismu lidumilnou institucí, hájící zájmy všeho lidu? Místo toho, aby totálně neschopného úředníka vyhodili na hodinu, sebrali mu pár korun. 

Pracuji už řadu let v soukromém vydavatelství a jsem přesvědčen, že náš vydavatel je s mojí prací docela spokojený. Nemám ale žádné iluze, že v případě, že bych se dopustil podobné hovadiny, letím jako holubička, až se rozplácnu na chodníku. Ani bych si nestačil sbalit svých pět švestek. Náš Úřad vlády tady však vystupuje jako chovná stanice podobných individuí. Kolik takových asi za naše peníze živí?

Autor: Pavel Preucil | středa 6.5.2009 21:01 | karma článku: 25,24 | přečteno: 2905x
  • Další články autora

Pavel Preucil

Michal Horáček jako dobrotivý král Michal I?

Osobně si Michala Horáčka velmi vážím, ale jako prezidenta republiky si jej představit nedovedu. O prezidentovi mám představu jako o silné, nekompromisní osobnosti s jasnými názory a takovou osobností rozhodně není.

5.6.2016 v 0:00 | Karma: 18,72 | Přečteno: 291x | Diskuse| Politika

Pavel Preucil

Čeští prezidenti jako lovná zvěř?

Hon na odcházejícího prezidenta Václava Klause, usilovně podporovaný masívní mediální masáží, byl směšnou pomstou, připravovanou už delší dobu a bohatě zaplacenou určitými lidmi. Jejich jména se objevila i na veřejnosti a dnes už nejsou žádnou neznámou. Svět si z nás dělal legraci a máme za humny pořádnou ostudu. Václav Klaus nebyl žádný svatoušek a má na krku řadu úletů, ale velezrada? Ani náhodou! Nyní je na řadě čerstvý prezident Miloš Zeman. Ten se ani nestačil na Hradě rozkoukat a už po něm jde další parta lovců lebek, mávajíc v rukou protestní peticí.

13.3.2013 v 8:26 | Karma: 42,99 | Přečteno: 3983x | Diskuse| Ostatní

Pavel Preucil

Kam se poděl jedlý chléb?

Podivná hmota gumovité konzistence, s chutí, připomínající ponejvíce zkvašené piliny, už zcela zdomácněla na pultech našich obchodů. Tvary má rozmanité, názvy také, i cenami se značně liší, ale z jakési zvláštní setrvačnosti se jí stále říká chléb. Kupodivu to lidé kupují a dokonce i jedí!

10.12.2012 v 15:15 | Karma: 33,58 | Přečteno: 2774x | Diskuse| Ostatní

Pavel Preucil

Kapitalismus, socialismus a církve. Nebezpečné zapomínání

Český národ má zvláštní náturu. Na to, co se mu nehodí, rád zapomíná a naopak stále oživuje vzpomínky na to co, se mu zrovna hodí do krámu. To je průvodní jev posledních let, kdy jsme se vymanili z područí komunistického molocha jménem SSSR a vydali se vlastní cestou, cestou ryzího spotřebního kapitalismu. Zapomněli jsme na to, jakým dravcem byl kapitalismus od 19. století, zapomněli jsme, jakým dravcem byla církev po celou řadu století. Rádi si však připomínáme pouhých 41 let komunistické nadvlády.

20.11.2012 v 6:30 | Karma: 29,26 | Přečteno: 1637x | Diskuse| Ostatní

Pavel Preucil

Poslanecký paskvil XXXL

To, že z poslanecké sněmovny vylézají velmi často nejrůznější paskvily, které je pak nutno opravovat, je téměř pravidelností. Tentokrát vypustili naši vzácní páni poslanci do světa další, jinak to nelze říci, než hovadinu. Podle novely zákona ministerstva školství by si měli učitelé, doprovázející děti na nejrůznější akce, jako jsou školní výlety, divadla, výstavy či sportovní podniky, tyto „ztracené“ hodiny odpracovat, aby za ně dostali zaplaceno. Která hlava dubová to vymyslela, mi bohužel není známo.

19.11.2012 v 13:19 | Karma: 35,71 | Přečteno: 2087x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Zasáhnout Rusko tam, kde ho to bolí. Ukrajina utahuje smyčku kolem Krymu

1. června 2024  13:14

Sledujeme online Ukrajina stále více komplikuje ruskou snahu udržet se zuby nehty na anektovaném Krymu. Pokračuje v...

KOMENTÁŘ: Od holubice k jestřábovi. Z Macrona se stává vojenský stratég

1. června 2024

Premium Postihlo to i jiné francouzské prezidenty. Když jim začali salutovat armádní generálové, náhle...

VIDEO: Alkohol a grogy za volant nepatří. Policie zapojila do kampaně děti

1. června 2024  12:22

„V autě se vždycky pšipoutej“ nebo „Zpomal, kámo.“ To radí ti nejmenší řidičům na videu, které v...

Hasičská cisterna dostala smyk a havarovala, dva lidé se zranili

1. června 2024  12:13

V sobotu krátce po půl desáté dopoledne havarovala hasičská cisterna mezi obcemi Žulová a Vápenná...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.