Česká vláda hazarduje se životy milionů lidí!

Virus prasečí chřipky A/H1N1, vítězně táhne světem a my se z úst předních představitelů českého zdravotnictví dozvídáme zcela rozporuplné a poněkud děsivé informace. Včera vystoupil hlavní hygienik ČR Michael Vít s katastrofálním scénářem, podle kterého budou na podzim touto nemocí nakaženy dva miliony Čechů a z toho jich 40 000 bude v nemocnicích bojovat o život.

I přes tyto varovné údaje plánuje ministerstvo zdravotnictví nakoupit vakcínu pro pouhou jednu čtvrtinu populace! Navíc prý bude očkovací látka určena pouze pro rizikové skupiny obyvatel. Tento trestuhodný postoj ministerstva tedy přímo hraničí s ohrožením života tří čtvrtin obyvatel České republiky! Přitom státy Evropské unie nakupují jeden za druhým potřebnou vakcínu pro plný počet svých obyvatel a některé ještě navíc nemalé rezervy.

 Konkrétním příkladem může být Francie, která nyní nakupuje pro 60 milionů svých obyvatel 94 milionů dávek vakcíny. Již příští týden má být ve Francii hotová vakcína distribuována lékařům a může začít očkování. Podle nejnovějších informací se má na český trh vakcína dostat až v listopadu, nebo v prosinci, tedy v období, kdy jsou chřipkové epidemie již na vrcholu. Pokud je tato zpráva pravdivá, budeme už v té době potřebovat spíše nová krematoria, než vakcínu. Přitom společnost Baxter na Kolínsku již podle posledních informací začala s výrobou.

Všechna proklamovaná prohlášení vlády, hovořící o stále se zvyšující kvalitě péče o zdraví našich obyvatel, jsou tak v kontextu s realitou bohapustými výmysly. Proč nemohou mít občané ČR volný přístup k očkovací látce, stejně jako je tomu jinde v EU? Proč bude očkovací látka k dispozici jen pro vyvolené? Určitě ne nadarmo zvýšila Světová zdravotnická organizace (WHO) kvůli šíření prasečí chřipky stupeň pandemického rizika na nejvyšší bod šestibodové škály, což znamená nejvyšší nebezpečí, světovou pandemii.  

Největší obavy mají odborníci z podzimních měsíců a ze zahájení školního roku. V důsledku velké koncentrace dětí ve školách, se rychlost šíření viru zcela logicky znásobí a v ohrožení budou statisíce dětí. Řada evropských zemí v této souvislosti již počítá s uzavřením škol do doby, než bude celá populace školních dětí proočkována. S ničím podobným se u nás nepočítá a podle hlavního hygienika je prý „efektivita takovýchto opatření malá“. To nám pan hygienik chce namluvit, že jsou v sousedních státech v odpovědných zdravotnických funkcích idioti?

 Tristní je na celé záležitosti i to, jak se k ní staví česká média. O opatření našich odpovědných zdravotnických orgánů se nikdo nezajímá a přesto, že každým dnem přibývá ve světě na 600 nakažených prasečí chřipkou a toto číslo bude zcela jistě závratně stoupat, nikoho nezajímají laxní protipandemická opatření české vlády. Konkrétně je známo pouze to, že celostátní pandemický plán předpokládá, že by onemocnělo až 35% populace, tedy až 3,5 miliónu osob, a usmrtit může chřipka až 15 tisíc lidí. To jsou oficiální předpoklady. S těmito čísly tedy nesouhlasí ani další oficiální údaj, uvedený v protipandemickém plánu, který říká, že léky Tamiflu a Relenza, i očkovací látku, máme zajištěné pouze pro 25% populace! Nechtěl by nám tento rozpor někdo odpovědný vysvětlit?

 Stupnice šíření nákaz

Stupeň 1 - virus se šíří jen mezi zvířaty

Stupeň 2 - virus se ze zvířat přenáší na lidi, možnost pandemické hrozby

Stupeň 3 - virus se sporadicky šíří na lidi, ojedinělý přenos mezi lidmi

Stupeň 4 - přenos z člověka na člověka na úrovni komunity

Stupeň 5 - častý přenos mezi lidmi nejméně ve dvou zemích, varování před pandemií

Stupeň 6 - častý přenos mezi lidmi, virus přeskakuje mezi zeměmi i regiony Po vrcholu - pandemie ustupuje, ale je možná druhá vlna

Autor: Pavel Preucil | pátek 17.7.2009 1:47 | karma článku: 13,81 | přečteno: 2472x
  • Další články autora

Pavel Preucil

Kam se poděl jedlý chléb?

10.12.2012 v 15:15 | Karma: 33,58

Pavel Preucil

Poslanecký paskvil XXXL

19.11.2012 v 13:19 | Karma: 35,71