Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Apodemus

14. 2. 2011 13:16
s tou Bayerstinou to neni nijak zhave

ja jsem se nemecky ucil normalne na gymplu, pak jsem odesel do nemecka do severniho poryni vestfalska. Tak rok jsem mel s jazykem problem, po trech letech jsem mluvil nemecky plynule. Bavorky dialekt neni nijak hrozny a da se tomu dobre rozumet. Pral bych vam spis nektere rakouske dialakty. Takovy niderösterreichischer Dialekt uz nezni ani jako nemcina :-)

0 0
možnosti

velky bratr

14. 2. 2011 13:05
Chova se trzne?

Co ma trh spolecnehio s branim a davanim? Vy asi taky mate ten trabl, ze soucasny realny fasismus, tedy jisty druh socialismu, povazujete za trh a pak z toho vytvarite nesmysly.

V politologickem slovniku nalezneme pod haslem fasismus: Statni moc propojena s kapitalem pouzivajici ideologickou zasterku. Tedy ne jako pred par staletimi, kdy panovnik rikal, ze je pro nej vyhodne jit tomu ci onomu podnikavci na ruku. Dnes tu mame ochranu spotrebitele, ochranu ovzdusi, rovnost prilezitosti a patentni pravo. Dohromady to funguje mnohem lepe - ovcan ma dojem, ze nova regulace mu nejak zprijemni zivot a vubec nekouka, ze jej naopak dale omezi ve jmenu nejake velke korporace, ktera si koupila dalsi zakon.

0 0
možnosti

zluta ponorka v zakone

12. 2. 2011 14:58
nestraste s dialektem

sice v CR ale prakticky denne se setkavam s nemecky mluvicimi pacienty a i kdyz mam nekdy zpocatku pocit, ze to snad ani neni nemcina (stari Videnaci ci vesnicane ze Salzkammergutu nebo ti Bavori ) nebo mi usi rve sislani (Sasove) tak obvykle staci jen skusne pozadat, at se snazi mluvit pomalu, srozumitelne a hlavne k veci. Pri obosustranne dobre vuli se vzdy domluvite, a nakonec se ukaze, ze nejvetsim problemem neni dialekt, ale to, ze melou pate pres devate uplne stejne jako nasi duchodci.Takze se staci naucit filtrovat co pozorne poslouchat (así 10 %) a co s pratelskym a  chapavym usmevem prejit a moc se v tom nevrtat:-) Jinak ale souhlasim, zakladem je slusne a pratelske vystupovani, nicmene slouzit neznamena posluhovat:-)

0 0
možnosti

fikuss

11. 2. 2011 13:01
vše zdarma?

Všichni, kteří mluví o vystudování doktorů zadarmo, mluví o královských platech a závidí ty služby jsou zabedněnci a neví, o čem je řeč. Měli by si to vyzkoušet, ale na to nemají jak odvahou, tak intelekt.

0 0
možnosti

Zákon o dodávkách teplé vody

11. 2. 2011 13:38
Re: vše zdarma?

nemusím mluvit o doktorech a budu vědět o čem mluvím. Pokud tento stát bude učit 6 let zdarma třeba jak se hýbe zbožím po pásu a tento "vyučený" se následně sebere a půjde dělat k pásu do Anglie .. tak také budu chtít aby to studium bylo PLNĚ hrazené. Stejně jako někdo nadává na nic nedělající poslance, které on živí ze svých daní, korupční úředníky nakupující na ministerstvo toaletní papír ve velkém způsobem, že rulička vyjde na 26 Kč,..... tak úplně stejným způsobem k tomu přidávám ještě ty lékaře. A zabedněnec jsi sám pokud to nevidíš.

0 0
možnosti

pája_

11. 2. 2011 11:44
A do které země že odešli doktoři z Bavor?

... že by se ti naši nezdržovali v Německu a vzali to gerade přímo tam.

0 0
možnosti

Equus

9. 2. 2011 23:09
Ono to není snadné ani v Sask

Sachsisch: Na da lebt ozd gsund.

Hochdeutsch: Na da leben sie hier in der Gesungheit.

Česky: Žijte si tu ve zdraví.

0 0
možnosti

Libor XYZ

10. 2. 2011 21:58
Re: Ono to není snadné ani v Sask

čeští lékaři jsou vzděrláni "humanitně"... výsledek 53% proto  prezentují jako ANO.

Jako by nevěděli nic o tom jak se vybírá cílová skupina...

Nikdy nepřemýšleli logicky, nikdy nepřemýšleli interdisciplinárně...

Proto jim vadí informovanost pacientů. Narušuje to jejich "božkost"...

0 0
možnosti

231

9. 2. 2011 15:03
jen jestli by někteří naši doktoři nepotřebali

rozšířit slovní zásobu z jiné oblasti. Např. http://auto.idnes.cz/pozor-na-jazyk-stara-svine-je-u-nemecke-policie-za-60-tisic-pex-/automoto.asp?c=A110204_100804_automoto_fdv

0 0
možnosti

weitinger

9. 2. 2011 13:22
Zadarmo studium!!!

To by se jim líbilo. Vystudovat za naše peníze, poté mít královské platy a ty jejich noční služby...? Tak to se fakt bavím, když si vzpomenu, jak mě onehdy píchal ucho očař, jak to trefně sepsal jeden známý:

http://weitinger.blog.cz/0811/pichani-ucha-ve-znojme

A hlavně mi neplačte, kolik vás stály koleje a útrata studenta. Internát platí i učeň automechanik. Školné u nás na denním studiu na lékařských fakultách není a basta.

0 0
možnosti

231

9. 2. 2011 15:02
Re: Zadarmo studium!!!

Ano. Školné u nás na denním studiu na lékařských fakultách není. Ono není na žásdné státní vysoké škole. Tj. ani na filizofii, ani na ČVUT a pod. A přesto mohou někteří absolventi těchto škol odejít do zahraničí a nikdo jim to nevyčítá.

P.S. MUDr. Bém také vyštudoval za Vaše peníze a medicínu nedělá. To Vám nevadí.

0 0
možnosti

bakules

9. 2. 2011 10:29
zklamu Vás i sebe -oni nepříjdou

Ti schopní jsou zaplaceni u nás a nebo už dávno odešli a lze jim jen fandit.Naší proreformní vyděrači/ nádherné slovní spojení/ se tu drží zuby nehty protože arogance,namyšlenost a evidentní neslušnost na práci v zahraničí jaksi nestačí.Lžou ,neustále mění důvody akce DO a co je nejhorší bez skrupulí vyhrožují pacientům ujmou či smrtí.Pevně věřím že vláda s plnou podporou obyvatel neustoupí a zveřejní jména těchto rádoby lékařů  aby se jim mohl český pacient obloukem vyhnout.

0 0
možnosti

weitinger

9. 2. 2011 13:02
Re: zklamu Vás i sebe -oni nepříjdou

Samozřejmě bych byl pro zveřejnění jmen těchto arogantních vyděračů. Člověk si má dávat pozor!!!

0 0
možnosti

uzsutuzas

9. 2. 2011 4:15
Klasicka ukazka cinnosti komancu a levicaku

mnoha odstinu u nas ve stylu cim hure, tim lepe. Neco podobneho nam dnes a denne predvadi sockomanci ve vlade, senatu a odborech, kteri uz pro znacnou levicovost nasi falesne "pravice" nemaji krome lzi, slibu a astronomickych dluhu co nabidnout. Zbyva jim taktez jen zaskodnictvi, zmatek, chaos a destrukce.

-

Pozn: maximalni uspech komunistu je primo umerny jejich minimalnim poctu na kandelabrech

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.