Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SL

strycek-Joe LLC

5. 2. 2011 14:35
Ta nutnost umět nářečí je asi úlet, autore

myslím, že se to týká spíše soukromých lékařů typu "doktor z hor" a ne specialistů v nemocnicích

0 0
možnosti
PK

krpjan

5. 2. 2011 15:33
Re: Ta nutnost umět nářečí je asi úlet, autore

Do nemocnice posílají pacienti právě ti doktoři z hor. Takže žádný úlet. Realita.

0 0
možnosti
E

ESKADOMI

5. 2. 2011 14:16
Komu

neni rady, tomu neni pomoci. Neboli- never dokud se nepresvedcis.

Nevim, v ktere spolecnosti se tento pan pohybuje, ale toto je ponekud nezname.

Doposud jsem se vzdy dovolala pomoci bez cekani a vsude. A take vim, ze cesti lekari nadelali v Nemecku uz dost ostudy.  

0 0
možnosti
KB

Kolokol

5. 2. 2011 13:50
Malé doplnění.

Problém je také v tom, že když člověk chce někam odejít tak poměřuje svojí současnou situaci s tou novou. Pak se někde usadí a po čase se začne poměřovat v rámci nového prostředí. Kamarád se zrovna vrátil z jazykového kurzu v Londýně, kde byli mimo jiné dva lékaři z Německa, kteří chtějí pryč. Také si stěžují, jak jsou na tom na německé poměry špatně. Oba jsou řadoví lékaři z nemocnice.

0 0
možnosti
B

buta

5. 2. 2011 13:17
Proč by anestesiolog nebo neonatolog musel umět nářečí ??

Miminka ani lidi v narkoze nemluví. Hledají odborníky na práci - ortoped udělá náhradu kyčle stejně v Kataru, Německu jako tady a může mluvit třeba korejsky. Neodchází nám žvaniví obvoďáci či ambulantní kecalové z klubovek. Odchází lékaři z nemocnic. A dle autora za 180 hodin měsíčně dostanou 60 tisíc, to je 330 za hodinu (minimum) - furt je to 3x víc než tady. Hned za hranicemi je volných míst habaděj - Žitava, Budyšín,DFrážďany, hranice s Rakouskem- každá nemocnice tam je poloprázdná. Je to o prvním rozhopdnutí - a pak zjistíte, že taky v Saudské Arábii můžete dostat půl milionu za měsíc....Doktoři,tady to bude furt stejný - do smrti se z toho srabu tenhle stát nevyhrabe - máte mezinárodní povolání, všude vás vezmou, vykašlete se tady na ty lakomé a hloupé Čehůny. Vláda a zmanipuloaný národ nechají  bezcenné lidi s nádory, infarkty a nedonošená miminka raději umřít než by vám přidali..

0 0
možnosti
PV

pavsson

5. 2. 2011 13:24
Re: Proč by anestesiolog nebo neonatolog musel umět nářečí ??

Smutná ukázka toho, kam se vám ta akce zvrtla. Totální naštvanost, pocit, že jsou všichni proti vám, zdevastované vztahy na pracovišti. Naštěstí systém si s tím poradí. Že to bude bolet a že to nebude jednoduché, je jasné.

0 0
možnosti
PV

pavsson

5. 2. 2011 13:16
Upřímný dík

Už teď je jisté, že akce D O vejde do příruček odborářů jako odstrašující případ. Jejím aktérům pouze uškodí a pomůže paradoxně těm, kteří se akce nezúčastnili. Kouzlem nechtěného je navíc to, že konečně a vážně odstartovala skutečnou zdravotní reformu. A tady patří organizátorům upřímný dík, i když o něj pochopitelně nestojí.

0 0
možnosti
JB

Dabi

5. 2. 2011 13:18
Re: Upřímný dík

neříkej, není to tak dávno co pavládní garnitura tvrdila, že peníze nejsou a pak Heger chvíli  hledal a našel 2 miliardy, když bude ještě chvíli hledati, tak najde i zbývající

0 0
možnosti
PP

Polemik

5. 2. 2011 12:54
Kdo chce hrát 2.ligu v Německu....

....je to jen jeho volba.

Myslím ale, že těch zájemců moc nebude.

0 0
možnosti
IN

harras

5. 2. 2011 12:53
A ještě malou poznámku

pro ty, kteří tvrdí, že by nebyl problém natáhnout sem lékaře z východu. Možná by byl problém uznat jejich studium na tamních univerzitách a oprávnění pro výkon povolání lékaře by v naší republice nemusel platit. Pro příklad: vím o jednom řádně vystudovaném veterináři z Moldávie, kterému zde nebylo studium uznáno, tudíž se rekvalifikoval a dělá v pizzérii pizzaře.

0 0
možnosti
IN

harras

5. 2. 2011 12:28
Tak se necháme překvapit,

jak to opravdu naši lékaři myslí: 1)většina jich výpověď stáhne a budou tvrdit, že byli zmanipulováni...2)někteří se v zahraničí uchytí, ale moc jich nebude, protože němčina v poslední době v medicíně nefrčí ( a i kdyby, tak zjistí, že nejmíň půlku mzdy utopí v bydlení a stravování)...3)nezaměstnaní se půjdou přihlásit na pracák-výše podpory bude mizivá, protože výpověď dali sami... a protože budou ve zdravotnictví volná místa, hned dostanou nabídku zpět na ta místa, odkud odešli

Takže, páni doktoři, neblbněte.

Pane ministře, přeji pevné nervy a klid na reformu(ta je teda opravdu moc potřeba), teroristům a vyděračům se neustupuje.

0 0
možnosti
JB

Dabi

5. 2. 2011 13:16
Re: Tak se necháme překvapit,

no teda tebe je tu škoda, ohlas se Nečasovovi , že to po Hegrovi bereš

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

5. 2. 2011 12:17
Čím si tedy

pane Kroupo vysvětlujete, že v ČR jaksi mladí lékaři scházejí. Ve Vašich odkazech jsem skutečně relevantní údaje nenašel. Mezi známými lékaře v Německu nemám. Za to je mám z Rakouska a z Anglie. Všichni jsou nadmíru spokojeni a většinou o návratu vůbec neuvažují. I to mi nějak vysvětlíte?

0 0
možnosti
PK

krpjan

5. 2. 2011 12:41
Re: Čím si tedy

To je velice jednoduché. Stát a neoliberální systém , jeho rozpočet ,je založen pouze a jedině na daních. Žádný stát není schopen v globalizaci se takto "uživit" Na místo aby lékaři šlapali vládě na paty aby zvyšovala příjmy st. rozpočtu aktivní investiční politikou formou státního investičního fondu a tak se postarali o dodatkový příjem, hledí pouze do vlastní kapsy a vůbec je nezajímá, kde na to vzít. Přečtěte si ten článek Zahrajte si daňové monopoly. A´t dosadíte na pravé straně cokoliv, to se z levé strany zase vrátí na pravou. Čím více urvete pro sebe, tím méně toho budou mít ostatní. Váš odchod je vlastně žádoucí, zbude na opravu silnic, nebo na platy kolegů,kteří zůstanou. Zkuste bojovat za vyšší minimální mzdu. Z té se odvozuje Váš plat ve formě zdravotního pojištění. To vám přinese větší sympatie.

0 0
možnosti
P

polednice

5. 2. 2011 11:59
Tak velký rozdíl to není

"objednací doba u obvodního lékaře činí průměrně tři dny, u specialisty tři až

šest týdnů". V ČR můžete k obvoďákovi kdy chcete, mezi 8-12 hodinou, se specialistou je to tak že se dnes  očnímu objednáte a dostanete termín v srpnu.

0 0
možnosti