Za panem Radoslavem Brzobohatým - úžasným dobrým rodákem

    Zase ta smutná, tentokrát hodně srdce bolící a hodně i chlapských slz do očí deroucích slz zpráva agenturní. Do hereckého nebe odešel krásný chlap, herec, pábitel, furiant a především člověk, pan Radoslav Brzobohatý.

Je toho mnoho, mnoho, za co bych panu Radkovi chtěl poděkovat a nestačil jsem to. Především za jeho snad první film Kašpar Lén mstitel, pak za úžasnou a těžkou roli ve skvělém filmu Ucho. Nicméně kromě hodně televizních seriálů, ani je snad nemusím jmenovat, a krásných rolí v Divadle Na Vinohradech, zvláště v kultovní inscenaci Král krysa, zvláštní a mému srdci největši díky, které už nic nenahradí, za přenádherný film pana Jasného Všichni dobří rodáci.

Jací se asi rodí chlapi na Valašsku? Tvrdí, krásní, neústupní, rodí se se smyslem pro čest, pro muziku, furianti a veskrze chlapi,co svůj život dokážou čestně a opravdově prožít až do úplného konce. Bez sebemenšího dluhu v srdci i v duši. Ta krásná role čestného a neústupného chlapa jako kdyby byla psána přímo jemu,chlapákovi, který mohl být vzorem chování muže pro ostatní. Ta ve mě zůstane navždy a zase si jí kdykoliv rád připomenu. On takový byl a na nic si nehrál.

S velikou bolestí v srdci Čest jeho veliké památce a upřímnou soustrast jeho rodině a nejbližším.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Přemysl Čech | středa 12.9.2012 13:50 | karma článku: 25,16 | přečteno: 1207x